Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Teamcoördinator Kennis

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Houten
Geplaatst 5 maanden geleden

teamcoordinator, coordineren, klimaatverandering, bodemdaling, hydrologie, waterkwaliteit, maatschappelijke kosten/batenanalyses en digitale transformatie

In een tijdperk van Digitale Transformatie coördineer jij het onderzoek en de kennis(ontwikkeling) binnen het waterschap. Samen met je team zorg je hierbij voor richting en strategie. Daarnaast breng je vakinhoudelijk ook de nodige kwaliteiten mee.

Herken jij jezelf hierin en wil jij jouw talent inzetten voor ons werk? Dan gaan wij graag in gesprek met jou!

Wie zijn wij?
De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is 1 van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

Het team Kennis bestaat uit ongeveer 15 professionals. Kennis is een van de teams van de afdeling Ontwikkeling, Strategie en Advies (OSA). OSA maakt werk van de uitdagingen die ons waterschap te wachten staan en werkt deze uit in adviezen en plannen. Wij werken in een flexibel kantoorconcept.

Voor het team Kennis zoeken wij een:

Teamcoördinator Kennis

32 – 36 uur | Houten

 

Wat je gaat doen
Je bent een onmisbare schakel binnen onze organisatie. Want jij bent onze nieuwe collega die zicht houdt op benodigde (specialistische) kennis voor zowel (beleids)programma’s en (uitvoerings)projecten als beheertaken, in meerjarig perspectief. Daartoe ga je binnen en buiten het waterschap op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden en afstemming. Ook stimuleer je jouw collega’s om zich hierin te ontwikkelen.

Verder breng je inhoudelijke kennis mee die je inzet voor adviezen die het waterschap verder brengen, waarbij steekwoorden gelden als bijvoorbeeld klimaatverandering, bodemdaling, hydrologie, waterkwaliteit, maatschappelijke kosten/batenanalyses en digitale transformatie. Je bent inhoudelijk sparringpartner voor je teamleden.

Als boegbeeld en aanspreekpunt van het team Kennis breng je voor het waterschap de kennisvragen, het kennisaanbod en de onderzoeken bij elkaar. Je kijkt daarbij verder dan de dagelijkse praktijk, hebt oog voor langetermijnbeleid en visie op de benodigde kennisontwikkeling, en draagt deze actief uit. Ook breng je lijn in de voor de uitvoering benodigde instrumenten.

Dit doe je door:

 • Jouw kennis en ervaring in te zetten voor de verdere groei en ontwikkeling van het team én van de individuele teamleden.
 • De beschikbare capaciteit en kwaliteit binnen het team af te stemmen op de vragen vanuit de organisatie.
 • De organisatie mee te nemen in de kennisontwikkeling
 • Vanuit jouw rol een bijdrage te leveren aan de P&C-cyclus

Meer van ons weten? Zie voor meer informatie: https://www.hdsr.nl/werk/

Wat maakt jou succesvol?
Je bent een prettige collega met minimaal een WO werk- en denkniveau die graag vanuit een inhoudelijke drive samenwerking tot stand brengt. Een achtergrond in hydrologie, ecologie of fysische geografie is een pre. Je brengt minimaal 5 jaar ervaring mee als inhoudelijk senior professional waarin je ook enkele jaren als projectleider, coördinator of leidinggevende hebt gewerkt.

Verder heb jij voor het uitvoeren van deze rol:

 • Uitstekende sociale vaardigheden
 • Organisatiesensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Een coachende stijl van leiding geven

Waar kun je op rekenen?
Bij deze uitdagende, afwisselende functie binnen een organisatie met een hoog maatschappelijk belang horen natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris tussen € 3.920,- en € 5.574,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en schaal 12 van onze Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW).
 • Individueel keuzebudget van 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Een werkweek van minimaal 32 tot maximaal 36 uur.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talentprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Iets voor jou?
Of wil je meer weten? Voor meer informatie over deze dijk van een baan kun je contact opnemen met Robert Dortmans, Senior HR-adviseur, telefoonnummer 030 – 6345936.

Overtuigd?
Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen op de functie van teamcoördinator Kennis.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.