Waterschap Aa en Maas

specialist/adviseur beheer en onderhoud watersysteem

Waterschap Aa en Maas

's-Hertogenbosch
Geplaatst 7 maanden geleden

Onze organisatie
Een gezond watersysteem dat tegen een stootje kan. We rekenen op jou!

De komende jaren staat Aa en Maas voor grote uitdagingen. Het veranderende klimaat vergroot de opgaven voor waterveiligheid, droogte en wateroverlast. In combinatie met het realiseren van een goede waterkwaliteit en een goede ecologische toestand van ons watersysteem vragen deze opgaven om integrale, gebiedsgerichte oplossingen. Zo werken we samen met onze partners aan een robuust watersysteem, dat een gezonde leefomgeving biedt voor mens, plant en dier, en dat tegen een stootje kan. Het beheer en onderhoud van het watersysteem speelt hierin een belangrijke rol. Goed beheer en onderhoud vormen de basis voor al onze werkzaamheden in het gebied.

De districten Hertogswetering (Lith), Raam (Cuijk), Boven Aa (Deurne) en Beneden Aa (Loosbroek) maken deel uit van de directie Watersystemen & Keringen van Waterschap Aa en Maas.
De districten zijn de voordeur van het waterschap. Vanuit de districten wordt het relatiebeheer inhoud gegeven, vindt het operationele waterbeheer plaats en wordt het onderhoud aan het watersysteem uitgevoerd.

Ter versterking van beheer en onderhoud watersysteem vanuit de districten zoeken we twee:

SPECIALISTEN/ADVISEURS beheer en onderhoud watersysteem (2,0 fte)

Die als teamspelers met een flexibele instelling en een stevige inhoudelijke bagage mede vorm gaan geven aan het continu verbeteren van beheer en onderhoud als basis voor een gezond en robuust watersysteem. Het ontwikkelen en toepassen van assetmanagement en kunstmatige intelligentie in het beheer en onderhoud van het watersysteem zijn hierbij belangrijke speerpunten.

Wat ga je doen?
Je gaat het beheer en onderhoud van het watersysteem verder professionaliseren.

  • Je vertaalt op transparante wijze beleidsdoelstellingen naar beheermaatregelen, bediening, inspectie, onderhoud, renovatie, nieuwbouw en monitoring zodat er sprake is van een gesloten Plan-Do-Check-Act cyclus.
  • Je past daarbij het gedachtengoed van assetmanagement toe (risico gestuurd investeren) voor alle watersysteem gerelateerde onderwerpen zoals het onderhouden van gemalen, stuwen, waterlopen (maaien, baggeren).
  • Je onderzoekt op welke wijze digitale transformatie (bijvoorbeeld risico gestuurd maaien mbv kunstmatige intelligentie) en procesautomatisering (besturen op afstand, gebiedsregelingen meerdere gemalen en stuwen) bij kunnen dragen aan het optimaliseren van beheer en onderhoud.
  • Je weet daarbij op hoofdlijnen de juiste kennis- en onderzoeksvragen te stellen aan datascientists en procesautomatiseringsdeskundigen zonder zelf inhoudelijk deskundige te zijn.
  • Je signaleert verbetermogelijkheden in het beheer en onderhoud, werkt deze uit, stemt af met collega’s en adviseurs en helpt bij het doorvoeren van de verbeteringen in de districten.
  • Je hebt oog voor data- en informatiemanagement en verzamelt de juiste systeeminformatie die nodig is om beter te kunnen sturen op basis van feiten en cijfers.

Je standplaats is Loosbroek, maar er wordt van je verwacht dat je ook veel op de andere districten en het waterschapskantoor in Den Bosch werkzaam zult zijn.

Je achtergrond
Je hebt een HBO- of academische opleiding voltooid met aandacht voor watermanagement in de fysieke leefomgeving ( bijvoorbeeld HAS, Larenstein, of Civiele Techniek). Affiniteit met procesautomatisering is een pre. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring. Je vindt het een uitdaging om met collega specialisten, collega’s uit het veld en adviseurs tot een gezamenlijke aanpak te komen. Je hebt gevoel voor zowel inhoud als voor proces. Je houdt van overzicht en weet van daaruit anderen mee te nemen en te adviseren. Je hebt een hart voor innovatie, bent initiatiefrijk, doelgericht en weet anderen te enthousiasmeren. Je beschikt over aantoonbare goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden.

Je arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris inclusief Individueel Keuzebudget (IKB) maximaal € 62.596,- bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (schaal 10 van de salarisschalen waterschapspersoneel).
Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of er voor kiezen dit bedrag uit te laten betalen.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Je ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en hebben wij een solide pensioenregeling.
Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een Persoonsgebonden BasisBudget (PBB) van € 5000,- per vijf jaar.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jan Malda Afdelingshoofd District Beneden Aa, tel 0413-225051.

Wil je solliciteren? Zorg dan dat je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 28 april a.s. binnen is bij het cluster P&O. Dit kan via onderstaande ‘solliciteer‘ button.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken zijn ingepland op woensdag 8 mei 2019 en de vervolggesprekken op dinsdag 14 mei 2019.

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.