Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Specialist werktuigbouwkunde

Rotterdam
Geplaatst 4 weken geleden

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 350 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waar wij het water beheren. De diepste polders van Europa, kwetsbare veenweidegebieden en het meest verstedelijkte gebied van Nederland is ons werk uitdagend en afwisselend. Onze ambities zijn groot en wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden.

Om onze ambities waar te kunnen maken is de technische kwaliteit van onze assets in het waterbeheer van steeds groter belang is. Het team Realisatie binnen de afdeling Watersystemen is verantwoordelijk voor deze belangrijke taak en daarom op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega in de functie van:

 

Specialist werktuigbouwkunde
fulltime – 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als specialist houd je je bezig met het voorbereiden, uitvoeren en begeleiden van renovatie-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten in het watersysteem. Hierbij neem je of deel als projectteamlid of sta je zelf aan het roer om een renovatie als projectleider samen met collega’s te realiseren. Ook zal je vakinhoudelijke kennis worden aangesproken bij het opstellen van de onderhoudsconcepten om de techniek zo bedrijfszeker mogelijk te krijgen en te houden.

Het is jouw taak te bewaken dat werken volgens technische voorschriften en procedures worden uitgevoerd. Dit voer je samen uit met de collega’s van andere disciplines uit het team zoals elektrotechniek, bouwkunde en procesautomatisering. Je waakt over de kwaliteit van de door externe adviseurs opgestelde ontwerp- en contractdocumenten.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent in staat zelfstandig de eisen waaraan het systeem moet voldoen te formuleren, selecteert mede de te gebruiken werktuigbouwkundige installaties; werkt dit uit in functionele beschrijvingen en / of bestekken en evalueert de werking van deze installaties.
 • Je stelt calculaties en kostenramingen op behorend bij de door jou aangedragen adviezen en oplossingen en besteedt voorbereide werkzaamheden aan.
 • Je draagt zorg voor de oplevering van de juiste en alle noodzakelijke documentatie in het objectdossier;
 • Je voert afstemming overleggen met de andere disciplines, met de collega’s van beheer en in de diverse projectteams;
 • Je levert vanuit je vakgebied een bijdrage aan de verdere optimalisatie van de uitvoering van de onderhoudsprocessen;
 • Je bereidt, begeleidt en voert ook (onderhouds)projecten uit;
 • Je schrijft zelfstandig stukken en voert SAT’s en FAT’s uit;
 • Je bent als specialist civiele werktuigbouw in staat constructieve ontwerpen te toetsen en berekeningen te beoordelen.
 • Je bent oplossingsgericht ingesteld, bent in staat problemen te analyseren en samen met beheerders en projectteamleden hands-on oplossingen te bedenken en te realiseren.
 • Daarnaast adviseer je de projectleiders/managers over nieuwe ontwikkelingen.
 • Je beschikt over algemene adviesvaardigheden (analytisch vermogen, kennis van zaken, visie, reflectieve houding, kritisch en innovatief vermogen, creativiteit, beleidsgevoeligheid, onafhankelijkheid, gericht op samenwerking).

Uiteraard sta je niet alleen voor deze taken, maar zal je nauw samen werken met de collega specialisten en adviseurs beheer- en onderhoud en projectleiders.

Wat maakt je succesvol?

Je bent een enthousiaste en initiatiefrijke collega! Je werkt graag in een team, hebt een gestructureerde manier van werken, bent collegiaal, staat open voor vernieuwingen, bent bereid je kennis te delen. Communicatief ben je sterk en weet anderen zowel op papier als mondeling te overtuigen met vernieuwde ideeën en oplossingen.

Uiteraard is kennis in deze functie ook belangrijk. Je hebt daarom minimaal een afgeronde HBO opleiding in de civiele werktuigbouwkunde en minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in dit werkveld. Je hebt daarnaast affiniteit met aanpalende disciplines als elektrotechniek en procesautomatisering en je beschikt over je rijbewijs B om de projecten te kunnen bezoeken. Ervaring met onderhoudsbeheerssysteem ULTIMO is een pre, evenals kennis over CE-markeringen, P&ID’s.

Wat bieden wij?

Een boeiende functie in een omgeving die in ontwikkeling is. Een salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.347,– bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek. Deze functieschaal is gewaardeerd op schaal 10. Aanvullend op je bruto maandsalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 20% van je bruto salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kan je flexibel inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, opleidingen en een aanvulling op je salaris. Bij HHSK geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast hechten wij veel waarde aan de werk-privé balans en geven je veel flexibiliteit in je werktijden.

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze functie inhoud kun je contact opnemen met Henk-Jan Vochteloo, teamleider van team realisatie binnen afdeling Watersystemen, telefoonnummer +316 1136 84 53. Voor vragen over het proces kun je contact opnemen met Chris Scholten via +316 1136 85 05.

Ben jij degene die wij zoeken?

Solliciteer dan online via onderstaande link en stuur ons uiterlijk 3 november 2019 je motivatiebrief en CV. Wij zullen je sollicitatie bekijken en zo snel als mogelijk na de sluiting van de vacature contact met je opnemen. De gesprekken staan gepland op donderdagmiddag 7 november.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.