Waterschap Zuiderzeeland

Specialist Waterveiligheid/Projectleider

Waterschap Zuiderzeeland

Geplaatst 2 jaar geleden

Projectleider, Projectmanager, Projectmanagement, Specialist Waterveiligheid, Teamleider, Overheid, Waterschap

Water beweegt, stroomt, kolkt, bruist, water staat stil. Maar water is ook mooi, rustgevend, biedt recreatiemogelijkheden; kortom water werkt! Waterschap Zuiderzeeland zorgt dat het beheersbaar blijft: zowel als het water een vriend is, maar ook als het een vijand is. In Flevoland, en kleine stukjes van Friesland en Overijssel zorgt Zuiderzeeland voor veiligheid, schoon water en voldoende water. De medewerkers van Waterschap Zuiderzeeland werken aan dat water. Met inzet, passie en samen. Ook samen met plaatselijke, regionale en landelijke partijen. Zij opereren in een context van voortdurende maatschappelijke, wettelijke en klimatologische veranderingen.

Waterschap Zuiderzeeland heeft voor haar locatie in Lelystad een vacature voor een


Specialist Waterveiligheid/Projectleider


Je werkterrein
Binnen ons waterschap zorgen we voor de instandhouding van de dijken die ons beheergebied tegen hoog buitenwater beschermen. We beoordelen en verbeteren onze primaire dijken op basis van de landelijk vastgestelde veiligheidsnormen en de nieuw ontwikkelde rekenregels. De komende jaren beoordelen we onze dijken en voeren we dijkverbeteringen uit. Het beoordelen doen we in een team met meerdere specialisten. Om deze klus uit te voeren hebben we behoefte aan een specialist Waterveiligheid met  projectleiderstalent.

Je maakt deel uit van de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie (OAR). In deze afdeling wordt de verbinding gelegd tussen strategische beleidskeuzes en de daadwerkelijke uitvoering daarvan. Binnen de afdeling maak je deel uit van de eenheid Kennis en Advies.

Dwars door de organisatie heen wordt gewerkt in een aantal programma’s. In je functie werk je binnen het programma Waterveiligheid.

Wat ga je doen als Specialist Waterveiligheid/Projectleider?
Je hebt een breed scala aan werkzaamheden. De kern van die werkzaamheden zijn:

  • Beoordelen van dijken met de nieuwe rekenregels;
  • Communiceren over de resultaten, zowel binnen als buiten de organisatie;
  • Formuleren en begeleiden van opdrachten aan adviesbureaus;
  • Aansturen van het beoordelingsteam;
  • Organiseren van het proces van beoordelen en sturen op onder andere planning, financiën en capaciteit;
  • Adviseren aan de interne organisatie bij de dijkverbeteringsprojecten;
  • Deelname aan regionale en landelijke overleggen op je vakgebied.

Wij vragen
Een enthousiaste collega met brede kennis op het gebied van dijken en ervaring in het werken met het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium. Natuurlijk heb je een HBO+/academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring als specialist Waterveiligheid. Ervaring met projectleiderschap is een pré.

Je bent resultaatgericht, gedreven, je toont lef en je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen in het projectleiderschap. Je weet als een echte teamplayer in gezamenlijkheid te werken naar het einddoel. Adviezen en resultaten weet je helder en in begrijpelijke taal te verwoorden naar verschillende doelgroepen.

Wat biedt Waterschap Zuiderzeeland jou?
Een uitdagende functie met een interessant takenpakket waarbij je jezelf ontwikkelt op persoonlijk en professioneel vlak in een enthousiast team.

Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.552,- bruto per maand (max. schaal 11 bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Het waterschap beschikt over prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individuele Keuze Budget van ca. 20%. Je bepaalt als medewerker zelf hoe je dit budget inzet. Zo kun je bijvoorbeeld een deel ervan laten uitbetalen, of extra verlof aankopen. Daarnaast is binnen de organisatie veel aandacht voor team- en individuele ontwikkeling. De functie betreft een vaste aanstelling (met een proeftijd van een jaar).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jes Kaihatu, adviseur Waterkeringen, telefoon 06 11324047.

Solliciteren op de functie van Specialist Waterveiligheid/Projectleider
Herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie uiterlijk 6 mei 2018 achter op onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 24 mei 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.