Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Specialist waterbeheer en klimaatadaptatie

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Geplaatst 5 maanden geleden

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 350 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waar wij het water beheren. De diepste polders van Europa, kwetsbare veenweidegebieden en het meest verstedelijkte gebied van Nederland is ons werk uitdagend en afwisselend. Onze ambities zijn groot en wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven.

Het programma Klimaat en Ruimte van HHSK geeft uitvoering aan de afspraken uit het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie en participeert bij de ontwikkeling van Omgevingsvisies en –plannen door gemeenten en andere instanties, in het kader van de Omgevingswet. Om ons programmateam te versterken zoeken wij een:

 

Specialist waterbeheer en klimaatadaptatie
voor 36 uur per week

 

Wat ga je doen?
Het programma Klimaat en Ruimte is volop in ontwikkeling. Binnen het programma ben je een expert op het gebied van waterbeheer en klimaatadaptatie. Je voert hydrologische analyses uit en ontwikkelt klimaatadaptieve maatregelen en oplossingen. Ook toets je en adviseer je over klimaatbestendige plannen en maatregelen die door anderen worden ontwikkeld. Je draagt bij aan klimaat-stresstesten over (onder meer) wateroverlast en watertekort en bent betrokken bij de dialoog daarover met gemeenten en andere partijen in het gebied.

Wat maakt je succesvol?
Je bent een specialist op het gebied van waterbeheer en klimaatadaptatie. Je gaat pragmatisch om met de uitdagingen en kansen die de klimaatveranderingen met zich meebrengen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende belangen en abstractieniveaus en tussen inhoud en proces. Je bent een goede gesprekspartner voor anderen binnen en buiten de organisatie van HHSK, om samen tot gedragen oplossingen te komen.

Je beschikt over een relevante HBO- of academische opleiding. Je hebt relevante werkervaring, onder meer met watersysteemmodellering. Je hebt affiniteit met de taken en werkzaamheden van het waterschap.

Wij bieden
Wij bieden een collegiale en professionele werkomgeving en een aantrekkelijk salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.711,- bruto per maand bedraagt op basis van 36 uur (Schaal 11). Aanvullend op je bruto maandsalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van circa 20% van je bruto salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kan je flexibel inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, opleidingen en een aanvulling op je salaris. Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast hechten wij veel waarde aan de werk- privé balans en geven je veel flexibiliteit in je werktijden.

Meer weten?
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jan Lemkes (kwartiermaker van het programma Klimaat en Ruimte, 06 11368524). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan  contact op met Jet Bloemhoff Bevers, recruiter, 0654901704.

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan voor 23 november 2018 door ons je CV en motievatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats op donderdagmiddag 6 december 2018.