Waterschap De Dommel

Senior vergunningverlener

Waterschap De Dommel

Geplaatst 9 maanden geleden

 

Aantal uren: 28

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 400 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar. Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, resultaat- en klantgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen, lees dan verder of deze vacature is wat je zoekt.

Het proces Vergunningen behandeld alle aanvragen voor vergunningen aan Waterschap De Dommel. Een belangrijke ontwikkeling voor De Dommel is de komst van de Omgevingswet. De wet gaat uit van de één loketgedachte waardoor medewerkers uit het proces Vergunningen in hun werk meer in overleg treden met externen om te komen tot een goede afstemming en een gedragen eindresultaat. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een:

 

                                                              Senior vergunningverlener
                                                              28 uur
                                                            Verbinder en omgevingsbewust

 

Functie-inhoud
Het werk van een senior Vergunningverlener bij De Dommel is in beweging. Waar vergunningaanvragen vroeger aan concrete regels getoetst konden worden, gaat het nu meer om interpreteren en het maken van een afweging. Dit vergt van jou dat je tijdens de begeleiding van diverse complexe watervergunningen actief in contact bent met je omgeving. Het zwaartepunt van deze functie ligt bij het intensiveren van de samenwerking met in- en externe contacten. Hierbij zit je al vroeg aan tafel en weet je wat er speelt. Dit doordat je voortdurend in gesprek bent met je collega’s van andere afdelingen en onze partners uit de omgeving. Dit alles draag je ook over aan het team Vergunningen. Uiteindelijk draag je bij aan de verdere professionalisering van het proces van vergunningverlening en het verder ontwikkelen van het vergunningenbeleid. Je maakt een doorvertaling van nieuwe wetgeving, houd externe ontwikkelingen bij zoals de digitale transformatie en het werken in de geest van de Omgevingswet en draagt mede zorg voor de implementatie in het proces.

Functie-eisen
Je beschikt over een relevante hbo-/wo-opleiding (b.v Chemische Technologie, Milieu- of waterstaatsrecht, Milieukunde, Civiele Techniek, Watermanagement of Technische Bestuurskunde) en je hebt al enige jarenervaring met vergunningverlening. Kennis op het gebied van vergunningen met betrekking tot waterkwaliteit is een pré. Door jouw inhoudelijke kennis ken je het speelveld van vergunningen goed. Mede hierdoor ben je in staat om integraal en in interactie met anderen te werken. Hierbij sta jij bekent om je omgevingsbewustzijn en een brede kijk. Tot slot ben je creatief, meedenkend, kan je goed samenwerken en beschikt je over een hoge (bestuurlijke) sensitiviteit.

Salarisinformatie
Het salaris van deze functie bedraagt minimaal € 2.890,- en maximaal € 4.014,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, zal je salaris worden vastgesteld. De standplaats voor deze functie is Boxtel. Wij bieden jou een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden aan. Ook krijg je een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Edwin Verhees manager Vergunningen, tel. 0646378700. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen Chantal Sassen personeelsconsulent via e-mail csassen@dommel.nl of telefoon: +31618537873.

Je kunt tot 12 augustus solliciteren via de onderstaande button. De eerste gesprekken staan gepland op donderdagmiddag 16 augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.