Waterschap Rivierenland

Senior medewerker Vergunningen

Waterschap Rivierenland

Geplaatst 8 maanden geleden

Senior medewerker Vergunningen

In een laaggelegen land als Nederland is water van grote invloed. Bij Waterschap Rivierenland beseffen we dat met een werkgebied van 201.000 hectare maar al te goed. Dus ben jij je, als nieuwe Senior medewerker vergunningen, ervan bewust wat gebeurt als een dijk wordt aangelegd of wanneer er een sloot wordt gedempt? ‘Ons’ water stroomt door een groot gebied en dat maakt deze baan ontzettend divers. Vanaf de Duitse grens tot en met Kinderdijk zorg jij er mede voor dat alle inwoners droge voeten en schoon water houden. Hoe? Door met juiste adviezen en in goed overleg met de initiatiefnemer te komen tot een juist besluit.

Dit ga je doen als Senior medewerker vergunningen
Als particulieren, bedrijven of overheidsinstanties iets willen wat wateren/ of dijken – soms letterlijk – raakt, krijgen ze te maken met het waterschap, en dus met jou. Dat kan gaan om de bouw van een woning langs een dijk (of een hele woonwijk), het graven van water, aanleg van kabels en/of leidingen e.d. Door middel van jouw kennis en technisch inzicht breng je de initiatiefnemer en het waterschap bij elkaar. Je adviseert bij plannen, weegt belangen af en houdt daarbij rekening met de directe omgeving als geheel. Als Senior medewerker vergunningen betekent dit dat je:

 • zelfstandig technische beoordelingen uitvoert en berekeningen controleert/maakt;
 • regelmatig vooroverleg houdt met initiatiefnemers en andere overheidsinstanties;
 • vergunningen toekent op basis van juridische gronden;
 • contactpersoon bent voor een aantal gemeenten die vallen binnen ons werkgebied;
 • een eigen specialisme hebt, bijvoorbeeld grondwater, dijken of kabels en leidingen waarover jij je vakkennis continu bijspijkert.

Een uitgestrekt werkgebied
Waar je in ons rivierengebied ook kijkt, overal zijn water en dijken. Dat maakt het één van de mooiste en tegelijkertijd ook een van de meest kwetsbare gebieden van Nederland. In samenspraak met de omgeving doet het waterschap er alles aan om dijken veilig te houden en voldoende en schoon oppervlaktewater te hebben. Het waterschap heeft 550 km dijk, ruim 7.000 km wateren en 600 km wegen in beheer. Daarnaast beheren we 184 rioolgemalen, 538 km aan persleidingen en zuiveren we met 39 waterzuiveringsinstallaties het rioolwater.

Jij bent als Senior medewerker vergunningen één van de 31 medewerkers van de afdeling Vergunningen, die is opgesplitst in 2 teams. Je werkt vanuit Tiel. Samenwerken in een team speelt een belangrijke rol. Met je collega’s werk je aan optimaal waterbeheer voor nu, en voor de toekomst. Per jaar worden circa 4.000 zaken verwerkt. Als Senior medewerker vergunningen neem jij complexe zaken onder je hoede en ben je een belangrijke schakel om ons waterbeheer op peil te houden.

Basis tot succes
Technisch inzicht, aangevuld met wat algemene kennis van juridische zaken, tekenen deze functie. Jij gaat voor een baan met inhoud, eigen verantwoordelijkheden en de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Een functie waarin jouw adviezen niet ongehoord blijven, maar waar écht iets mee wordt gedaan. Jij adviseert aan de voorkant advies over het plannen. Je weet je te manoeuvreren in een bestuurlijke omgeving en pakt elke uitdaging met beide handen aan. Wij zoeken een collega met:

 • minimaal een hbodiploma in een relevante richting;
 • gezond verstand voor wat betreft technische kennis en het controleren/ doen van berekeningen;
 • een klantgerichte professionele houding, humor en een teamspeler;
 • de nodige kennis en/of ervaring op het gebied van vergunningverlening;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee jij je adviezen kracht kunt bijzetten;
 • algemene juridische kennis, de Algemene Wet Bestuursrecht en de Waterwet zijn niet helemaal nieuw voor je.

Arbeidsvoorwaarden
Waterschap Rivierenland biedt jou als Senior medewerker vergunningen een omgeving waar teamwork centraal staat. Je focus ligt op korte doorlooptijden en kwaliteit. Je werkt volgens de Lean-methodiek, op een afdeling die productie gestuurd is. Je hebt de mogelijkheid om af en toe vanuit huis te werken, werkt 36 uur per week en kan grotendeels zelf bepalen hoe laat en waar jouw werkdag begint. Ook krijg je een:

 • bruto salaris tussen de € 2.584 en € 3.540;
 • individueel keuzebudget van 20% van je salaris: om te zetten in meer loon, extra verlof of andere mogelijkheden zoals studies;
 • vergoeding woon-werkverkeer.

Ga jij voor de inhoud?
Wil je die inhoud glans geven in een van de meest waterrijke regio’s van Nederland? Vertel wie je bent en wat je kunt door te reageren op de vacature van Senior medewerker vergunningen bij Waterschap Rivierland. Doe dat in ieder geval vóór 8 november 2017 via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Edith Kruger-Schippers, teamleider Vergunningen West. Je kunt haar bereiken via 0344 – 64 95 47. Hans van Gellecum is afdelingshoofd Vergunningen en ook hij kan je eventueel te woord staan. Zijn telefoonnummer is 0344 – 64 92 92. Kijk op www.waterschaprivierenland.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Dit betekent dat er met interne kandidaten eerst een gesprek zal plaatsvinden. Waterschap Rivierenland stelt er geen prijs op dat bedrijven op basis van deze advertentie ongevraagd hun diensten aanbieden.