Waterschap Vechtstromen

Senior beleidsadviseur waterketen

Waterschap Vechtstromen

Geplaatst 11 maanden geleden

Senior beleidsadviseur waterketen
36 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.

Onze bestuurlijke doelen vertalen naar maatregelen die werken voor alle partijen. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Vechtstromen!

Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe.

Als senior beleidsadviseur waterketen kom je te werken in ons expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het expertisecentrum werken 50 adviseurs, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de hoeveelheid kennis en expertise. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega’s sta je er nooit alleen voor!

Jouw toekomstige teamleider Gon Eugelink zegt hierover: “Ik ben echt trots op de ontwikkeling die het team de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Het zijn stuk voor stuk zelfstandige en deskundige adviseurs”.

Functieomschrijving
De koers die wij bepalen, de plannen die wij hebben en de lijnen die wij uitzetten, geven richting aan de ontwikkeling van de eigen organisatie en de externe omgeving. Als senior beleidsadviseur waterketen adviseer jij projectleiders, externe partijen en bestuur over de impact hiervan op onze mensen en processen. Onze strategieën raken niet alleen onze hele organisatie, maar ook de lokale overheden. Dit zorgt ervoor dat jij altijd voor verbinding zorgt tussen alle partijen. Deze verbinding zie je terug in jouw werk, waarbij je:

 • het waterschap vertegenwoordigt in complexe samenwerkingsverbanden;
 • een breed netwerk onderhoudt, zowel intern als extern;
 • werkt aan verschillende projecten, waaronder het aanpassen van onze zuiveringen om medicijnresten te zuiveren uit het water;
 • nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen brengt en andersom.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.232 en € 4.552.
 • Een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in.
 • De mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken.
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding.
 • Een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur.
 • Een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Functie-eisen
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is een van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij communicatief vaardig, een echte netwerker en neem je (on)gevraagd het voortouw in projecten. Én heb je voor deze vacature:

 • Tenminste een hbodiploma, bijvoorbeeld richting milieukunde.
 • Kennis van het functioneren van rioolwaterzuiveringsinstallaties en het verwerken van zuiveringsslib.
 • Relevante werkervaring in zuiveren.

“Als je een echte teamplayer bent die open en sociaal is, dan pas je perfect in ons team” – Jeroen Buitenweg, toekomstige collega.

Contact info
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en vóór 21 mei 2018 via het online sollicitatieformulier.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Gon Eugelink, teamleider. Bel haar via 088 – 220 31 69. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Karen Halmingh, HR-adviseur, telefoonnummer 088 – 220 35 50. Kijk op www.vechtstromen.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.