Waterschap Rivierenland

Senior adviseur Water en Ruimte

Geplaatst 10 maanden geleden

Baan, Vacature, Waterschap, Adviseur, Watersector, Ruimte, Water

Breng jij water en ruimtelijke ordening met elkaar in verbinding?

De afdeling Plannen zoekt een:

Senior adviseur Water en Ruimte

Wij zoeken
Je werkt op het raakvlak tussen water en ruimte(lijke ordening), zowel in stedelijk als landelijk gebied. Je houdt je met name bezig met strategische planvorming en bent de relatiemanager van de belangrijkste partners. De functie kent drie rollen: accountmanager, projectleider/ projectleidster en (omgevings)adviseur/ adviseuse.

 • Je onderhoudt de relatie met meerdere gemeenten in de Alblasserwaard (accountschap – netwerk-/ relatiebeheer).
 • Je neemt deel en/of je geeft leiding aan projecten in het stedelijk en landelijk gebied, zowel in- als extern met als doel het uitvoeren van plannen/ projecten. Momenteel lopen projecten in het kader van het MIRT Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Klimaatadaptatie/ Deltaprogramma en Samenwerkingsverband Regio Drechtsteden. Dit betreft met name strategische en deels locatiespecifieke planontwikkeling.
 • Vanuit het gebiedsgerichte projectteam participeer je in de planvorming voor stedelijk en landelijk gebied (omgevingsadviseur), waaronder de uitvoeringsmaatregelen van waterplannen.
 • Je begeleidt adviesbureaus met betrekking tot onderzoeken en opdrachten.
 • Je beoordeelt plannen van derden in relatie tot de ruimtelijke ordening en de watertoets.
 • Je adviseert ten aanzien van de uitvoering en vergunningverlening.
 • Je maakt de in het Waterbeheerprogramma opgenomen beleid en maatregelen concreet en voert deze uit.
 • Je levert een bijdrage aan beleidsvorming vanuit eigen vakgebied.

Wie jij bent
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een betrokken, bekwame en betrouwbare adviseur/ projectleider/ accountmanager met de volgende achtergrond:

 • Je beschikt over een hbo-/ academisch werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van waterbeheer en waterveiligheid alsook van de ruimtelijke processen en ontwikkelingen die hieromtrent spelen.
 • Je hebt kennis van watersystemen, ecologie, waterkwantiteit en -kwaliteit, ruimtelijke ordening en projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met advisering en met het leiden van projecten.
 • Je bent flexibel en in staat om zowel zelfstandig, maar ook als teamspeler inhoud te geven aan deze functie.
 • Je hebt oog voor de klant ((overheids)partners, collega’s, inwoners, adviseurs) en staat voor de afgesproken kwaliteit.
 • Wanneer de situatie er om vraagt, ben je bereidt om keuzes te maken.
 • Je hebt het vermogen om kritisch naar bepaalde situaties te kijken en jouw mening daarover te delen.
 • Je kunt nieuwe ideeën bedenken en deze als creatieve oplossingen toepassen.
 • In drukke periodes kun jij het hoofd koel houden.
 • Netwerken/ verbinden, flexibiliteit/ wendbaarheid, bestuurlijke sensitiviteit, probleemanalyse en plannen en organiseren zit in jouw bloed.
 • Verder ben je behulpzaam, gezellig, loyaal, open, plezierig, sociaal, toegewijd, vriendelijk en vrolijk.

Wij bieden
Werken bij Waterschap Rivierenland als senior Omgevingsmanager betekent werken bij een dynamische organisatie, die zich kenmerkt door zelfstandigheid, betrokkenheid en openheid. De functie is gewaardeerd in schaal 11 SAW (maximaal € 4.552 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Afhankelijk van kennis en ervaring vindt de inschaling plaats. Verder kent het waterschap uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget van ongeveer 20% van het jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor verschillende doelen, waaronder extra verlof. Ontwikkeling van jouw kwaliteiten en kennis moedigen wij aan door je hiervoor voldoende gelegenheid en faciliteiten te bieden.

Afdeling Plannen
Door het vertrek van één van de collega’s zijn wij bij de afdeling Plannen op zoek naar een nieuwe collega, die water en ruimte met elkaar verbindt. Met 50 collega’s binnen de afdeling zorgen wij voor de inbreng van de belangen van het waterbeheer, waterkeringen en de waterketen in de planvorming van anderen, zoals provincie, rijk en gemeenten. Wij zijn tevens verantwoordelijk voor het ontwikkelen van gebiedsgerichte plannen, waaronder regionale keringen, stedelijke waterplannen en plannen voor natuurvriendelijke oevers, ecologische verbindingszones en waterbergingsgebieden. Hierbij zorgen wij er ook voor dat deze plannen in beeld komen bij belanghebbenden. Verder ontwikkelen wij operationeel beleid en adviseren we vanuit het vakgebied bij de ontwikkeling van het waterschapbeleid voor watersystemen, waterkeringen en waterketen.

Onze afdeling bestaat uit de teams Plannen-Oost, Plannen-Midden en Plannen-West. Je komt te werken binnen het team Plannen-West.

Over Waterschap Rivierenland
Werken bij Waterschap Rivierenland is werken aan de leefbaarheid in het rivierengebied. Dit doen we voor het deel van Nederland tussen de grote rivieren vanaf de Duitse grens tot aan Dordrecht.
Samen werken we aan goed waterbeheer, nu én in de toekomst, vanuit ons kantoor in Tiel en in een werkomgeving die zich kenmerkt door verantwoordelijkheid, betrokkenheid en openheid. Als werkgever vinden we het belangrijk dat onze medewerkers tevreden zijn en met plezier naar het werk komen. Dit wordt gerealiseerd door de betrokkenheid bij de inhoud van het werk, de ontwikkelingsruimte en de eigen verantwoordelijkheden die we je geven. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.waterschaprivierenland.nl.

Contactinfo
Als je belangstelling hebt voor deze functie reageer dan uiterlijk vrijdag 29 september 2017 via het online sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden naar verwachting plaats op vrijdag 6 oktober 2017.

Als je meer informatie over de functie wilt dan kun je contact opnemen met Harald Smeets, teamleider Plannen West (06-53361356).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.