Deltares

Senior Adviseur/Onderzoeker Grondwater

Deltares

Geplaatst 2 jaar geleden

Ben jij ondernemend, enthousiast en vind je het leuk om kennis met de markt te verbinden? Ben jij inhoudelijk gedreven en heb je ruime ervaring en affiniteit met grondwatermodellering? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze unit Bodem- en Grondwatersystemen zijn wij op zoek naar een:

Senior Adviseur/Onderzoeker Grondwater

De unit Bodem- en Grondwatersystemen (BGS) bestaat uit ruim 100 medewerkers die werken binnen vier afdelingen:  Grondwaterbeheer, Bodem- en Grondwaterkwaliteit, Toegepaste Geologie en Geofysica, Stedelijk Water- en Bodembeheer.

De afdeling Grondwaterbeheer (GWB) bestaat uit ca. 25 medewerkers. We ontwikkelen kennis over strategische grondwatervoorraden en de invloed van klimaatverandering, zeespiegelstijging, landgebruik, ondergrondse activiteiten en drinkwaterwinning op de beschikbaarheid en dynamiek van grondwater, de aanwezigheid van zoet-zout-gradiënten en de rol van grondwater in de water-energy-food-nexus. We ontwikkelen slimme oplossingen waarin benutting, bescherming en/of beïnvloeding van het grondwatersysteem een rol speelt, en de tools om effecten hiervan te modelleren, monitoren en voorspellen. Voor het uitvoeren van studies maken we vaak gebruik van modelinstrumenten. Daartoe ontwikkelen we samen met partners en opdrachtgevers grondwatermodellen, van lokaal tot mondiaal schaalniveau, en het grondwatermodelsysteem iMOD.

Wat kan jij verwachten als Senior Adviseur/Onderzoeker Grondwater?

Als senior Adviseur/Onderzoeker Grondwater maak je deel uit van een enthousiast en inhoudelijk gedreven afdeling van experts, onderzoekers en adviseurs. In wisselende teams werk je aan projecten met impact, in Nederland en internationaal.

Je initieert en geeft richting aan innovaties en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van grondwatermodellering en modeltoepassing. Dit doe je in nauwe samenwerking met adviseurs en onderzoekers binnen en buiten Deltares. Daarbij begeleid je collega’s (junior en medior) op het gebied van modelontwikkeling, kalibratie en –toepassing.

Je ontwikkelt en benut je netwerk om kennis en innovaties op het gebied van grondwatermodellering te verbinden aan vragen uit de markt. Je leidt nationale (en internationale) advies- en kennisprojecten. Voorstellen schrijven voor toegepast onderzoek en het daarvoor verwerven van fondsen zijn onderdeel van jouw takenpakket.

De afdeling GWB is gehuisvest in Utrecht. Je werkt daarnaast veel samen met andere afdelingen in Utrecht en Delft.

Wat verwacht Deltares van jou als Senior Adviseur/Onderzoeker Grondwater?

  • Je beschikt over een universitaire graad (minimaal MSc./drs./ir.) op het gebied van geohydrologie, geologie, fysische geografie, of een vergelijkbare richting;
  • Je bent een gedreven geohydroloog, met aantoonbare ervaring (minimaal 10 jaar) in advies- en/of onderzoekswerk, en de ontwikkeling, kalibratie en toepassing van complexe numerieke grondwatermodellen;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Spaans, Duits en/of Frans zijn daarnaast een pre;
  • Je bent communicatief vaardig, ondernemend en gaat klantgericht om met relaties;
  • Je zoekt graag de samenwerking op, je kunt enthousiast leiding geven aan een project en schuwt niet voor wat zelfreflectie;
  • Je hebt een actief (inter)nationaal netwerk van opdrachtgevers en partners. Je bent initiatiefrijk en pakt door op kansen en mogelijkheden;
  • Je weet jezelf gemakkelijk te manoeuvreren in een complexe organisatie.

Werken bij Deltares
Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares Werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is ons motto.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Melissa Ruts, HR Recruitment Officer (sollicitatie@deltares.nl of +31 (0)88-335 83 30), of met Marijn Kuijper, afdelingshoofd Grondwaterbeheer (GWB) (marijn.kuijper@deltares.nl of +31630549212).