PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland

Risk en Compliance Officer

PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland

Velserbroek
Geplaatst 1 maand geleden

Risk en Compliance Officer
Velserbroek

Wil jij het geweten zijn van PWN? En verantwoordelijk zijn voor het opstellen van het overkoepelende beleid en structuur voor risicomanagement en compliance? Dan ben jij wellicht de Risk en Compliancy Officer die we zoeken!

Wat ga je doen?
Risk en Compliance heeft als doelstelling het bevorderen van de integriteit van PWN, haar medewerkers en het vertrouwen in de organisatie als geheel. Jij bent verantwoordelijk voor het identificeren van (compliance) risico’s en het bewaken van de betrouwbaarheid en integriteit van PWN.

Een greep uit je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent voor de gehele PWN-organisatie verantwoordelijk voor het opstellen van het overkoepelende beleid en structuur voor risicomanagement en compliance en zorgt ervoor dat het beleid consistent wordt uitgevoerd.
 • Je stemt af met en vertegenwoordigt PWN extern op genoemde gebieden, bijvoorbeeld richting Audit Commissie, RvC, Accountant en collega-drinkwaterbedrijven.
 • Je faciliteert, adviseert en treedt zelfstandig op als sparringpartner voor directie, management en medewerkers bij hun verantwoordelijkheid voor het beheersen en ondervangen van risico’s en compliance- en integriteitsvraagstukken en geeft adviezen hoe de uitvoering van beleid en structuur continu verbeterd kan worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het risicobeleid met bijbehorende risicoprocessen, waaronder het organiseren van risico-sessies, zorgen voor verbinding en afstemming, ontwikkeling van methoden en technieken en zorgdragen voor een integrale aanpak.
 • Je signaleert, identificeert en adviseert over nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving en ethische normen en zorgt ervoor dat deze worden vertaald naar gedragscodes, protocollen, beleid en beheersmaatregelen en ziet toe op de naleving ervan.
 • Je werkt op het gebied van compliancy nauw samen met procesdeskundigen die een intermediair functie uitoefenen. De procesdeskundigen faciliteren de organisatie om op ‘hun’ rechtsgebieden compliant te werken. Hierbij bevorder je dat de procesdeskundigen in staat worden gesteld om hun rechtsgebied ‘in control’ te krijgen en te houden (tijd, scholing, etc.).
 • Je onderzoekt en analyseert incidenten en meldt deze bij de directie en indien nodig de toezichthouder.
 • Je realiseert een compliance-, privacy- en integriteitsbewuste cultuur binnen PWN.
 • Je werkt samen met de Functionaris Gegevensbescherming bij alle zaken die bescherming van persoonsgegevens raken en stemt af over opvolging.

Je rapporteert aan de Teammanager Beleidsadvies en Planvorming.

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?

 • Minimaal een afgeronde hboopleiding op bijvoorbeeld bedrijfskundig, economisch of bedrijfsjuridisch gebied.
 • Aangevuld met opleidingen op het gebied van compliance en risicomanagement.
 • Ruime werkervaring bij voorkeur binnen een vergelijkbare organisatie en in ieder geval bij een non-financial.
 • Kennis van relevante toezichtwet– en regelgeving.
 • Je bent resultaatgericht, gericht op samenwerken, proactief, integer en omgevingsbewust.
 • En last but not least ben je een daadkrachtig persoon, laat je je niet uit het veld slaan door een beetje weerstand en ben je energiek en initiatiefrijk.

Wat bieden wij je?
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, flexibele werktijden, goede pensioen- en verzekeringsvoorzieningen en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) waarbij je o.a. extra vrije dagen kunt kopen en verkopen.
We bieden je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met de mogelijkheid deze daarna om te zetten naar onbepaalde tijd. Het bruto jaarinkomen bedraagt maximaal € 72.460,- inclusief flexibel arbeidsvoorwaarden budget (inclusief vakantiegeld en inclusief eindejaarsuitkering).
Maar bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Ben je geïnteresseerd?
Je kunt direct solliciteren op de vacature, via het online sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronald Velt, Teammanager, telefoonnummer 06- 51669778. Of kijk voor meer informatie op www.pwn.nl/over-pwn.

Graag ontvangen wij je reactie vóór 01-12-2019. De sluitingsdatum is niet de datum waarop we starten met de selectie; de selectiegesprekken zullen direct ingepland worden op het moment dat we voldoende aanknopingspunten zien. Het kan dus zijn dat de vacature al is ingevuld voor het bereiken van de sluitingsdatum.
Voor vragen over de sollicitatie- of selectieprocedure kun je contact opnemen met Doreen Raaijmakers, HR-adviseur, telefoonnummer 06- 83070656.

Sollicitanten worden gescreend. De screening bestaat uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s en het opvragen van een verklaring omtrent het gedrag.

De vacature is zowel in- als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.