Vitens N.V.

Projectmanager Ontwikkeling Waterwingebieden

Vitens N.V.

Zwolle
Geplaatst 1 maand geleden

Standplaats Zwolle
Aantal uren 32-36 uur
Educatie WO
Afdeling Asset Management
Salaris Maximaal € 82.800 bruto per jaar inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB)

De uitdaging

Vitens verzorgt de waterwinning en levering van drinkwater in Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Schoon grondwater als bron voor drinkwater wordt echter steeds schaarser. Daarom is het belangrijk dat we vér vooruit kijken en nu al actief bezig zijn met het identificeren en zo mogelijk ontwikkelen van nieuwe waterwingebieden. Dat is een heel boeiend proces, want we hebben te maken met uiteenlopende – onder meer agrarische, industriële en ecologische – belangen.

De functie

In deze nieuwe functie binnen het team Omgevingsmanagement ben je verantwoordelijk voor het vergroten van onze wincapaciteit door het ontwikkelen van waterwingebieden. Weet daarbij dat waterwingebieden ruimtelijke impact hebben op een groot gebied (30ha+), waardoor een ontwikkeling gepaard gaat met een intensief en dynamisch gebiedsproces.
Door de beperkte ruimte in ons land en de grote uiteenlopende belangen bij de verdeling ervan is dit een complex proces. Jouw rol is die van bruggenbouwer, procestrekker, lobbyist en diplomaat die behoedzaam laveert tussen de verschillende krachten in dit complexe speelveld. Concrete taken zijn onder meer:

 • voeren van projectmanagement over onderzoeken en in- en externe stakeholderproces;
 • afstemmen van besluitvorming in overleg met de (strategisch) omgevingsmanagers;
 • doelgericht creëren van draagvlak en besluitvorming stimuleren bij alle betrokkenen;
 • mijlpalen vastleggen, rapporteren en – na succesvolle acquisitie – zorgvuldig overdragen.


Kennis en vaardigheden

Slagvaardige, daadkrachtige én diplomatieke academicus.
Wij zijn op zoek naar een bevlogen netwerker met niet alleen verstand van technieken als Strategisch Omgeving Management en agile werken, maar die ook affiniteit heeft met technologische facetten rond waterwinning, ecologie, landbouw en planologie. Verder is flexibiliteit in communicatie van groot belang. Je moet op niveau kunnen discussiëren met échte specialisten, maar ook een presentatie aan externe belanghebbenden in goede banen kunnen leiden. Intern slagvaardig en daadkrachtig zorgen dat iedereen aanhaakt, en extern je ‘soft skills’ inzetten om uiteenlopende belangen op één lijn te krijgen. Wij rekenen verder op:

 • WO-opleiding (denk aan Hydrologie, Civiele Techniek, Geofysica, Water Management, Planologie…)
 • aanvullende training in programma- en projectmanagement en kort cyclisch werken;
 • aantoonbare interesse voor planologie, (drink)watersystemen en/of strategisch omgevingsmanagement;
 • maatschappelijk betrokken, doordrongen van het belang van duurzame watervoorziening.

Arbeidsvoorwaarden

Klimaatverandering zorgt ervoor dat we nog actiever moeten werken aan de toekomstige drinkwatervoorziening. De ontwikkeling van nieuwe winningen wordt nog belangrijker. Jij gaat daar in deze nieuwe functie invulling aan geven. Met al je kennis en kunde zorg jij dat wij, nu en in de toekomst, onze klanten voldoende en betrouwbaar drinkwater kunnen blijven leveren. Wij bieden je:

 • een functie in schaal 12 (max € 5.611,00 bruto per maand bij fulltime);
 • 23% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale waterprojecten;
 • alle ruimte en faciliteiten om flexibel te werken, thuis of op diverse locaties.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze boeiende functie kun je bellen met Gerben Korten, Strategisch Omgevingsmanager binnen het team Omgevingsmanagement via e-mail gerben.korten@vitens.nl of telefoon 06-12404197.

Vanaf 30 september 2019 is het ook mogelijk om contact op te nemen met Willem Bootsma, Teammanager Omgevingsmanagement via e-mail willem.bootsma@vitens.nl of telefoon 06-51177963.

Solliciteren

Solliciteren? Gebruik onderstaande ‘Solliciteer’ button om je CV met motivatie toe te sturen naar het secretariaat van Asset Management.Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 waterzuiveringsinstallaties en 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.