Arcadis

Projectleider waterveiligheid

Arcadis

Geplaatst 1 jaar geleden

Als projectleider geef jij sturing aan jouw projecten binnen het brede werkgebied van hoogwaterveiligheid. Je zoekt de samenwerking op en gaat aan de slag met vraagstukken gericht op de veiligheid van de waterkeringen in ons land. Schrijven vind je leuk en het integreren van allerhande eisen en informatie tot het gewenste eindproduct geeft je nieuwe energie. Is deze plek iets voor jou, lees dan verder!

Water , Veiligheid  HBO , WO  Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam of Den Bosch

Wat ga je doen?

Arcadis ziet een omslag, waarbij de projecten steeds meer vanuit het proces worden gestuurd en minder enkel vanuit de technisch inhoudelijke invalshoek. De rol verschuift steeds meer naar het sturing geven aan het integratieproces zoals deze ook vanuit de verschillende IPM-rollen wordt benaderd.

Als projectleider binnen de adviesgroep Waterveiligheid neem je afwisselende projecten onder jouw hoede. Relaties met andere vakgebieden zoals bijvoorbeeld milieu, landschap, ruimtelijke ordening en archeologie zijn aan de orde van de dag. De focus zal liggen op het terrein van hoogwaterveiligheid waarbij de projecten veelal gerelateerd zijn aan de opgaven vanuit het HWBP-programma en de regionale keringen.

In deze functie word je betrokken bij projecten in de planvormings- en de ontwerpfase waarbij je ook de kans krijgt om als partner van een aannemer op te treden. Je stelt projectvoorstellen en offertes op en begeleidt projecten gedurende de voorbereiding tot en met de uitvoering. Het schrijven van tenders is een onderdeel van je werkzaamheden. Dat doe je graag; je hebt er kennis van en ervaring mee en weet tot een succesvolle en onderscheidende tender te komen.

Vanzelfsprekend organiseer je jouw projecten op een efficiënte en effectieve manier. Dit doe je veelal in samenwerking met collega’s binnen als ook buiten de eigen groep. Uiteraard zorg je daarbij voor een kwalitatief en financieel goed projectresultaat. Je fungeert als link tussen de markt en de specialist. Mede door je brede belangstelling, je ervaring als ook generalistische kijk op projecten, weet je de koppeling te leggen tussen beleid en uitvoering.

Digitalisering zoals werken met SE, BIM en KES (klanteis specificaties) maakt een steeds groter onderdeel uit van de werkmethoden om onze projecten goed te beheersen. Jij ziet hierin kansen om jezelf verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de omslag die we als adviesgroep Waterveiligheid willen maken.

Om je een beeld te geven van de projecten waarin we vanuit het team Waterveiligheid werken, geven we hier een aantal voorbeelden:

Wil jij een bijdrage leveren binnen omvangrijke en spraakmakende (HWPB)-projecten in de functie van projectleider waterveiligheid? Kom ons dan versterken!

Wat vragen wij?

Wij zijn in ons team op zoek naar een betrokken teamspeler die:

 • een afgeronde hbo of academische opleiding heeft in de richting watermanagement of vergelijkbaar;
 • de opleiding heeft aangevuld met relevante cursussen en/of vervolgopleidingen die je helpen bij je werk als projectleider;
 • minimaal 3 jaar werkervaring heeft en daarbij ook ervaring in de projectleiding van grotere waterprojecten;
 • ervaring heeft met de HWBP systematiek en/of regionale keringen;
 • bij voorkeur ervaring heeft met Systems Engineering
 • klantgericht en commercieel is ingesteld;
 • collega’s durft aan te spreken op zijn of haar taken en verantwoordelijkheden in het project;
 • makkelijk beweegt in een grote (project)organisatie;
 • daadkrachtig en flexibel is en in staat is om gestructureerd, nauwkeurig en zelfstandig te werken;
 • hoofd- en bijzaken kan onderscheiden;
 • uitstekende beheersing heeft van de Nederlandse taal in woord en geschrift. De beheersing van de Engelse taal is een pre.

De inschrijving voor deze vacature sluit op 18 mei 2018 om 12:00 uur. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 of 4 juni 2018. We vragen je om deze data alvast te reserveren.

Wat bieden wij?

Onze visie is al snel onze passie geworden: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Dag in dag uit. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Onze mensen krijgen volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer 06-27060697 of via silke.wekema@arcadis.com. Wij ontvangen graag uw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.