Gemeente Ede

Projectleider Riolering

Gemeente Ede

Geplaatst 4 maanden geleden

Jij hebt als Projectleider Riolering een blik die breder is dan Riolering. Jij voert integraal de regie vanuit Riolering in afstemming met de vervangingsopgave op het gebied van wegen, groen en verkeer. Zo werken we samen aan een duurzame en kwalitatieve openbare ruimte en waar kan dat beter dan in onze groeigemeente Ede!

Gemeente Ede
De gemeente Ede, traditie met innoveren, in het hart van de regio Food Valley. Ede telt nu bijna 114.000 inwoners en groeit door naar 120.000 inwoners in 2025. Zorg voor elkaar kenmerkt de inwoners, zowel in de dorpen als in de stad. Ede is volop in ontwikkeling. Belangrijke speerpunten zijn Food en het World Food Center, duurzaamheid, een levendig centrum, de realisatie van een nieuw station en de nieuwe woon-, werk- en leefwijk Veluwse Poort. Nationale parels als het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe zorgen voor een grote stroom bezoekers en recreanten.

Als organisatie kijken we van buiten naar binnen (samen met de inwoner), bouwen we op vertrouwen, zijn resultaatgericht en is er veel ruimte voor ontwikkeling, opleiding en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

De functie
Als Projectleider Riolering geef je succesvol invulling aan de functie doordat je gericht bent op een goede samenwerking met je projectgroep leden, de bestuurder, maar ook de bewoners en bedrijven binnen de scope van jouw project. Jij vertaalt opgaven voor vervanging en onderhoud van groen, wegen en verkeer tot een integrale aanpak. Je bent in staat om Edese speerpunten op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie in jouw project een plek te geven.

Het zwaartepunt van je rol als Projectleider Riolering ligt op de initiatieffase, van de planvorming tot aan de opdrachtverstrekking aan het Ingenieursbureau Ede. Daarbij komt jouw Civieltechnische kennis goed van pas. Na opdrachtverstrekking ben je opdrachtgever aan het Ingenieursbureau van de gemeente Ede. Samen met de Projectleider van het Ingenieursbureau ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten, ondersteund door een projectteam van betrokken disciplines. Gedurende het gehele project houd je de regie en stuur je op tijd, geld en kwaliteit. Burgerparticipatie vinden we in Ede belangrijk. Met omwonenden en andere belanghebbenden ben je in gesprek over de vervanging en de herinrichting van de openbare ruimte en ben je in staat om de verwachtingen uit de buurt te managen. Bij conflicterende belangen neem je de juiste beslissingen.

Je maakt onderdeel uit van de vakgroep Riolering en levert een actieve bijdrage aan de investeringsopgave die is vastgelegd in het Gemeentelijk Rioleringsplan.

Het profiel

Jij bent een verbindende Projectleider Riolering met:

  • Afgeronde hbo-opleiding. Bij voorkeur opgeleid op Civiel technisch vlak;
  • Minimaal 3 jaar recente en aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Aanvullende opleidingen op het gebied van projectmanagement en projectmatig werken.

Jouw profiel
Je bent een doortastende besluitvaardige Projectleider die de verbinding legt tussen afdelingen, disciplines en opdrachtgevers. Je voelt je thuis in de opdrachtgeversrol. Je werkt waar mogelijk project overstijgend en integraal. Als geen ander kun je omgaan met tegenstrijdige belangen omdat je politiek-bestuurlijk sensitief bent. Je bent scherp in je analyse van de opdracht. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je jezelf blijft ontwikkelen; vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Als je onze afdeling Beleid Infrastructuur en Milieu (BIM) binnenloopt dan tref je een informeel, gezellig team aan. Er is een goede sfeer, we gunnen elkaar de ruimte en verzetten samen veel werk. Bij BIM werken 30 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het maken van beleid voor verkeer, groen- en wegenonderhoud, milieu, duurzaamheid, water en riolering, ecologie en cultuurhistorie. De adviseurs leveren input aan ruimtelijke visies en plannen om een goede en veilige woon-, werk- en leefomgeving in de gemeente Ede te creëren. Wij voeren verkeersprojecten en grootschalige afkoppel- en vervangsopgaven van rioleringen uit. We zijn trots op onze afdeling!

Het aanbod

  • Een werkterrein bij één van de grotere gemeenten van Nederland met enerzijds stadse problematiek in de kern Ede en anderzijds een uitgebreid buitengebied met diverse kleinere kernen met een geheel eigen dynamiek.
  • Een rol waarin je meer als opdrachtgever dan projectleider fungeert.
  • Een functie voor minimaal 32 uur per week.
  • Het salaris is, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, max. € 4.859,– bruto per maand (schaal 11 CAR UWO) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget van circa 17% van jouw bruto jaarsalaris.
  • Alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken.

De procedure
Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken aan de toekomst van Ede! Klik op de ‘Solliciteer’ button en stuur ons je cv en motivatie.


Voor meer informatie over de functie 

Harriette Campen, Afdelingsmanager Beleid Infrastructuur en Milieu, via telefoon 0318-680301 of e-mail harriette.campen@ede.nl.

Informatie over het sollicitatieproces
Jeanny Marugg, Recruiter via jeanny.marugg@ede.nl of 06-42125577.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.