Waterschap Aa en Maas

Projectleider afdeling Grondzaken en inrichting

Waterschap Aa en Maas

's-Hertogenbosch
Geplaatst 4 maanden geleden

Bedrijfsinformatie
Werken met water wordt steeds belangrijker. Het vraagt om kennis, ambitie, innovatie en co-creatie om de kwaliteit en de veiligheid van het water te waarborgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen. In het oosten van Brabant zorgt waterschap Aa en Maas voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. Wij zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal wil dienen. We leveren dagelijks een hoog niveau van betrouwbaarheid en staan, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen. We hechten eraan dat het waterschap goed in staat is haar belangen te verbinden aan ontwikkelingen van anderen ín het beheergebied, maar ook daarbuiten, op regionale, nationale en Europese schaal.

Wat ga je doen?
Als projectleider leidt je projectteams van de afdeling Grondzaken en Inrichting. Je zorgt ervoor dat de projecten waar je aan werkt gerealiseerd worden binnen gestelde tijd, budget, kwaliteit en randvoorwaarden. Je werkt samen met verschillende adviseurs binnen het waterschap. Je bent in- en extern het gezicht én aanspreekpunt van het project. Je interne partners zijn projectteamleden, specialisten, managers, directie en bestuursleden. Extern heb je veel contact met partners als gemeenten, provincie, terreinbeherende organisaties, ZLTO, adviesbureaus, ondernemers en bewoners van ons beheergebied.

Je werkpakket is bijzonder veelzijdig. Je zorgt ervoor dat je projectteam goed functioneert. Als projectleider zorg je dat de projectteamleden hun input leveren, en je maakt je sterk voor het resultaat. Je bent verantwoordelijk voor de budgettering en de voortgang van het project. Je bewaakt deadlines en met gedegen risicomanagement zorg je er voor dat eventuele risico’s tijdig beheerst worden. Je bent sparringpartner voor zowel de ambtelijke als bestuurlijke opdrachtgever en houdt hen pro-actief op de hoogte van wat er speelt in je project. In jouw werkpakket zal het zwaartepunt in eerste instantie liggen bij de verkenning en planvoorbereiding van de projecten.

Aa en Maas werkt gebiedsgericht. Het beheergebied van waterschap Aa en Maas is opgedeeld in een aantal gebiedsteams, waar per gebied een programma met inrichtings- en beheermaatregelen opgesteld. In dit geval zoeken we naar een projectleider die tevens gebiedstrekker wordt van een gebiedsteam. Het gaat om het gebiedsteam Aa-dal Noord. Als gebiedstrekker stuur je op de realisatie en samenhang van het programma en de projecten die hier onder vallen. Je denkt mee over effectieve, vernieuwende gebiedsprocessen om samen met partners in het gebied doelen te realiseren. Je rapporteert over de voortgang aan de ambtelijk opdrachtgever.

Waar doe je dat?
Je gaat werken bij de afdeling Grondzaken en Inrichting. Wij zijn verantwoordelijk voor de planvoorbereiding en uitvoering van inrichtingsopgaven. Denk aan waterberging, verdrogingsbestrijding, dijkverbetering en het realiseren van klimaat robuuste watersystemen. Wij werken steeds meer van buiten naar binnen. Dat betekent dat we door integrale gebiedsprocessen onze doelen en ambities verbinden met die van onze bovengenoemde partners.

Onze projecten kenmerken zich door grote complexiteit en een hoge dynamiek met de omgeving. We hechten veel waarde aan de belangen van onze partners, en willen graag dat onze projecten aansluiten op wensen en beelden van de omgeving.

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over een hbo- of academisch werk- en denkniveau. Dit kan zijn op het vlak van waterbeheer, ruimtelijke ordening en landschapsinrichting, maar dit is geen vereiste. Je ervaring, competenties en kwaliteiten zijn minstens zo belangrijk. Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, en hebt affiniteit met planvorming, procesmanagement en gebiedsgerichte processen. Projectbeheersing is een bekend thema voor je.

Je hebt aantoonbare vaardigheid in het opzetten en leiden van multidisciplinaire projecten. Zowel op strategisch als op tactisch niveau ben je sterk. Je sociale overlegvaardigheden zorgen ervoor dat je kunt verbinden, overtuigen, weerstanden kunt overwinnen en kunt onderhandelen. Vaardigheid in het invullen van IPM-rollen is een pré. Je hebt een benaderbare persoonlijkheid, maar kunt wel opkomen voor je belang en dat van het waterschap. In je gebieds- en projectteam heb je niet alleen aandacht voor de zakelijke projectbeheersing , maar ook voor de omgang van en tussen je collega’s en teamleden.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 70.876,- bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11 van de salarisschalen waterschapspersoneel).

Het IKB  is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun  je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer.

Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden krijg je een  Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar.

Contactinfo en solliciteren
Voor meer informatie over de vacature en de procedure bel je Bram Schlooz, Afdelingshoofd Grondzaken en Inrichting, tel 06 – 13 67 13 85. Voor meer informatie over het gebiedsteam Aa-dal Noord en de uitdagingen die daar spelen bel je Maartje Thijssen, 06 – 22 74 74 72, projectmanager en huidig trekker van het gebiedsteam.

Solliciteren kan tot en met zondag 14 april a.s. via onderstaande ‘Solliciteer’ button.

De briefselectie vindt plaats op woensdag 16 april a.s., en de eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 23 april 2019. Een eventuele tweede ronde, bij meerdere geschikte kandidaten, zal plaats vinden op donderdag 2 mei 2019.

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.