Waterschap Rijn en IJssel

Procesmanager Advies en Strategie

Waterschap Rijn en IJssel

Geplaatst 8 maanden geleden

Mensen maken het verschil! Help jij de collega’s van de Unit Advies en Strategie van Waterschap Rijn en IJssel om het beste in hen naar boven te halen?

De komende jaren staat het waterschap Rijn en IJssel voor grote uitdagingen. Klimaatverandering noopt tot nog meer anticiperen en integraal werken. Het veranderende klimaat vergroot de opgaven voor waterveiligheid, droogte en wateroverlast. In combinatie met het realiseren van schoon water vragen deze opgaven om integrale oplossingen op weg naar een robuust watersysteem. Maar ook de nieuwe omgevingswet en informatisering van de samenleving vraagt om nieuwe oplossingen. Het werken aan deze oplossingen doet het waterschap continu samen met onder andere provincie, gemeenten, burgerinitiatiefnemers, boeren, terreinbeheerders, het bedrijfsleven en andere maatschappelijke partners in de regio.

Maar ook een goed samenspel met rijks partners en collega-waterschappen is belangrijk. De unit Advies en Strategie zorgt voor de strategieontwikkeling en strategische samenwerking met partners, de beleidsontwikkeling, inhoudelijke advisering van inrichting en beheer en onderhoud. En zorgt voor de juiste informatie over water op het juiste moment en op de juiste plek in de organisatie en bij onze partners. Om de collega’s van de unit optimaal in hun kracht te zetten zoeken wij een

Procesmanager Advies en Strategie
locatie: Doetinchem, 36 uur per week

Wat ga je doen?
In nauwe samenwerking met de manager geef je mede sturing aan de Unit. Je bent eerste aanspreekpunt voor een deel van de medewerkers en ondersteunt en coacht die medewerkers. Je stuurt op het realiseren van doelen en resultaten en houdt voortgangsgesprekken. Je weet de mensen aan de juiste klus te koppelen zodat we als organisatie de beste resultaten halen en tegelijkertijd onze mensen optimaal inzetten op hun talenten en ze stimuleren om continu te groeien. Vanuit die rol ondersteun je de manager bij de continue verbetering en ontwikkeling van de unit in samenspel met de organisatie en onze omgeving. Daarnaast stuur je ook functioneel één of meerdere aandachtgebieden van de unit aan en trek je complexe adviestrajecten. Denk bij dit laatste het jaarlijks opstellen van de perspectievennota, het verbeteren van het integraal adviseren of gebiedsgericht werken of een complex beleidsdossier.

Wat heb je aan bagage?
Je hebt een academisch werk– en denkniveau (bijv. bestuurskunde, beleidswetenschappen of technische wetenschap) en beschikt over kennis van de fysieke leefomgeving waarin het waterbeheer van het waterschap wordt vormgegeven. Je hebt ervaring als adviseur op het vlak van procesaanpak of inhoudelijke advisering en hebt bij voorkeur ervaring met leidinggeven en in het werken in een ambtelijk bestuurlijke context. Een groot deel van je plezier in het werk haal je uit het werken met mensen en het verkrijgen van overzicht over het werk, het continu helpen verbeteren van het werk van de unit en het begeleiden en coachen collega’s in de interactie met directie, bestuur, collega’s en partners. Je werkt daarin verbindend tussen mensen en verschillende inhoudelijke thema’s. Je bent een initiatiefrijke, mensgerichte, stevige en gedreven teamspeler, je beschikt over een goed inlevingsvermogen en je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid zijn uitstekend.

Wij bieden

  • Een uitdagende en veelzijdige functie voor 36 uren per week.
  • Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.161- bruto per maand bij een volledig dienstverband.
  • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden, krijg je een eigen opleidingsbudget en hebben wij een solide pensioenregeling.
  • Wij hechten veel waarde aan ruimte voor persoonlijke ontplooiing, bestaande uit coaching, het volgen van cursussen en het bezoeken van congressen.

Informatie en sollicitatie
In de bijlage tref je uitgebreider profiel van de functie. Heb je vragen, bel Wim Athmer, Manager Unit Advies en Strategie (telefoonnummer 06 53911253) of Peter Metz, personeelsadviseur (telefoonnummer 06 53272584). Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website: www.wrij.nl.

Wil je solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 6 januari via het online sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere wijze binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Op 15 januari zijn de eerste sollicitatie gesprekken gepland.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor jou expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacy verklaring kun je vinden op onze website: www.wrij.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.