Waterschap Vechtstromen

Proces- en projectmanager

Waterschap Vechtstromen

Geplaatst 5 maanden geleden

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.

Je stuurt meerdere samenhangende waterschapsprojecten aan, gericht op het realiseren van maatschappelijke doelen in de waterketen, in het watersysteem en binnen de organisatie. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan direct op de functie van proces- en projectmanager bij waterschap Vechtstromen!

Proces- en projectmanager
Maximaal 36 uur

Werk met betekenis en verbinding
Als proces- en projectmanager stuur je meerdere samenhangende projecten als een programma aan. Je combineert de ontwikkelopgaven van het waterschap met de belangen en doelen van andere stakeholders en creëert breed gedragen oplossingen. Jij bent ‘het gezicht’ van het waterschap voor het realiseren van specifieke (waterketen)doelen in en met de omgeving. Deze impact zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • totaaloverzicht houdt over meerdere, complexe, veelal bestuurlijk gevoelige met elkaar samenhangende projecten;
 • makkelijk kunt schakelen tussen programmasturing, processturing en projectsturing;
 • in contact met de omgeving maatschappelijk gedragen oplossingen creëert;
 • het aanspreekpunt bent voor zowel de omgeving als het bestuur en management van Vechtstromen;
 • opdrachtgever bent voor de met elkaar samenhangende projecten, overstijgend regie voert en zorgdraagt voor structurele verbetervoorstellen gericht op professionalisering van het projectmanagement;
 • een professionele wijze van programmatisch-, procesmatig- en projectmatig werken toepast en binnen Vechtstromen uitdraagt.

Samen staan we sterk
Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe.

Als proces- en projectmanager kom je te werken in het team Projecten van de eenheid Ontwikkeling en Advies. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Projecten werken circa dertig collega’s.

Jouw toekomstige teamleider Richard Koopman: “Met het team Projecten zijn we voortdurend bezig de toekomst van het waterschap vorm te geven. Hierbij zijn we in contact met alle geledingen van de waterschapsorganisatie en met veel partners en belanghebbenden in de omgeving. De trots op de tastbare resultaten die we leveren geeft veel energie, ondanks de stevige inspanningen die we hiervoor hebben moeten leveren.”

Dankzij jou
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij als geen ander thuis in de wereld van afvalwaterzuivering, omgevingsgericht, heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, ben je ondernemend en besluitvaardig. En heb je voor deze vacature:

 • een wowerk– en denkniveau;
 • strategisch denkvermogen én kun je dit omzetten in tactisch doen;
 • veel ervaring met grote, complexe vraagstukken, processen en samenhangende projecten met politiekbestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheid;
 • ruime ervaring met complexe nieuwbouw en renovaties van zuiveringen vanaf strategische verkenning tot en met realisatiefase;
 • veel ervaring met strategisch omgevingsmanagement;
 • kennis van en ervaring met rollen, zoals gehanteerd binnen Integraal Project Management;
 • ervaring met het coachen van medewerkers op het gebied van projectmatig werken;
 • affiniteit met watersysteem of organisatiebrede vraagstukken.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op één. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als proces- en projectmanager bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.180 en € 6.057;
 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 26 november 2018 via het online sollicitatieformulier.

Een assessment helpt ons bij de keuze.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Richard Koopman, teamleider. Bel hem via 088 - 220 33 03. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Marlies Bodewes. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 088 - 220 34 06. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.vechtstromen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.