Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Peilbeheerder

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Geplaatst 9 maanden geleden

Peilbeheerder Vacature Houten, Peilbeheerder, Watermanagement, Water, Waterschap, Vacature Houten, HBO

Wie zijn wij?

De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

Neem eens een kijkje in onze keuken: http://bit.ly/2fCjJnb

 

Peilbeheerder
Houten | Fulltime


Wat je gaat doen
Je bent een onmisbare schakel binnen het Hoogheemraadschap. Want jij bent die peilbeheerder die ons watersysteem zowel in kwantiteit als kwaliteit bestuurt. Daarbij maak je gebruik van hi-tech voorzieningen die je helpen de juiste beslissingen te nemen.

Dagelijks bekijk je de bijzonderheden in het systeem, bespreekt die onder andere met je collega’s in het veld en besluit je al dan niet tot aanpassingen. Je denkt daarbij verder dan de grenzen van ons waterschap en overlegt met de buurwaterschappen en Rijkswaterstaat. Je denkt mee over de ontwikkeling van waterbeheer.

Wat maakt jou succesvol?
Je doorziet de positie van het waterschap als het om waterbeheer gaat en welke impact en risico’s die jouw beslissingen kunnen hebben voor de mensen in het beheergebied. Je laat je niet gek maken als een calamiteit de relatieve rust van het dagelijkse operationele beheer verdrijft. Je bent iemand die problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijkt en met oplossingen komt en besluiten neemt. Je maakt gebruik van de kennis die je collega’s hebben.

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond op het gebied van watermanagement en werkt graag met ICT-systemen;
 • Je voelt je verantwoordelijk en geniet van de vrijheid en verantwoordelijkheid die dat meebrengt;
 • Je betrekt collega’s bij je werk, communiceert op een prettige manier en durft ook feedback te geven;
 • Je straalt rust uit en werkt gestructureerd;
 • Je vult het team aan met jouw specifieke kwaliteiten.
 • Calamiteiten houden zich niet aan kantoortijden. Om tijdens een wachtdienst in de avonden en weekenden bereikbaar te zijn is daarom voor jou geen probleem.

 

Waar kun je op rekenen?
Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag in de organisatie liggen, betrokken collega’s en passie bij het werken. Binnen HDSR is het talentprogramma als rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

 • Salaris tussen € 2.584,- en € 3.540,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9 – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW).
 • Individueel keuzebudget van ten minste 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Een werkweek van 36 uur.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaats-onafhankelijk te werken.
 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talenprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

 

Solliciteren of meer weten?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Nienhuis, HR-adviseur, 030-634 59 22.

Vanwege de zomervakantie vinden de eerste selectie van kandidaten en de selectiegesprekken pas plaats vanaf 13 augustus 2018.

 

Overtuigd?
Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen op de functie van peilbeheerder

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.