KWR

Onderzoeker microbiologische waterkwaliteit (32-40 uur)

KWR

Nieuwegein
Geplaatst 6 maanden geleden

De functie

In deze aantrekkelijke functie op het dynamische snijvlak van onderzoek en praktijk ben je verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en rapportage van onderzoek naar de microbiologische (oppervlaktewater)kwaliteit. In een multidisciplinair team van experts werk je mee aan innovatieve nieuwe methodes in opsporing van microbiologische risico’s en de beoordeling hiervan, en combineert die met bestaande methoden. Bij dit onderzoek betrek je klassieke microbiologische methoden én de laatste methoden op het gebied van genomics. Op basis van de onderzoeksresultaten geef je adviezen aan drinkwaterbedrijven, industrie en overheden. Jouw deelname aan onderzoeks- en adviesprojecten is gericht op het vergroten van kennis en inzicht op het gebied van de microbiologische kwaliteit van water en deze kennis draag je over aan klanten door het geven van heldere presentaties en schrijven van degelijke rapporten. Een actieve houding in het vergaren van advies- en onderzoeksopdrachten is een essentieel onderdeel van het takenpakket.

Je krijgt een goede inwerkperiode om een positie te gaan bekleden in onze projecten. Je leert aan te sturen op tijdige, kwalitatief hoogstaande resultaten binnen de gestelde kaders. Samen vertalen we de kennis naar de praktijk van de waterketen, om de verkregen inzichten bijvoorbeeld te kunnen gebruiken voor uitspraken over de effectiviteit van (technologische) ingrepen in de watercyclus om gezondheidsrisico’s te verminderen.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde academische opleiding in (aquatische) microbiologie of microbiële ecologie. Je bent een praktijkgerichte onderzoeker met minimaal 5-10 jaar onderzoeks- en advieservaring op het gebied van microbiologische waterkwaliteit. Je hebt relevante kennis op het gebied van microbiologische (oppervlakte)waterkwaliteit en de onderzoeksmethoden die hierbij worden gebruikt, zoals qPCR, NGS, metagenomics en/of eDNA. Je bent enthousiast en resultaatgedreven.

Je hebt affiniteit met de praktische uitdagingen van spelers in de waterketen en hebt aantoonbare ervaring met acquisitie en projectmanagement. Je brengt interessante partners voor KWR in beeld, brengt samenwerkingen tot stand en betrekt nieuwe partners bij onze activiteiten. Je kunt ondernemen met je kennis en levert een bijdrage aan het verwerven van onderzoeksgelden en het onderhouden van relaties, zowel bij (semi)publieke organisaties als industrie. Hiervoor beschik je over een aantoonbaar netwerk op het gebied van microbiologische vraagstukken in water zowel binnen als buiten de drinkwatersector.

Je hebt de ambitie om een naam op te bouwen op je onderzoeksgebied. Je vindt het leuk om met flair de resultaten van onderzoek (inter-)nationaal te presenteren en te publiceren. Hiervoor beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Bij voorkeur heb je al ervaring met grotere projecten met meerdere partners.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus bij aan de beschikbaarheid hiervan. Bridging science to practice is onze missie. 180 medewerkers werken vanuit drie kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in Europa. Onze aandeelhouders bestaan uit de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en één Vlaams drinkwaterbedrijf.

Het team Microbiologische Waterkwaliteit en Gezondheid onderzoekt de microbiologische waterkwaliteit en mogelijke gezondheidseffecten daarvan in allerlei watersystemen. We kijken naar ongewenste micro-organismen in de watercyclus, welke invloed de milieucondities hebben op hun gedrag en hoe  we deze organismen kunnen beheersen. We ontwikkelen moleculaire methoden o.a. voor het detecteren van (micro-)organismen, het opsporen van bronnen van vervuiling en het begrijpen van hun functie in de watercyclus. Naast moleculaire methoden worden klassiek microbiologische methoden toegepast voor groei, detectie en typering van (populaties van) micro-organismen in water. KWR beschikt over een goed geoutilleerd laboratorium, zowel biologisch (moleculair) als chemisch-analytisch. Daarnaast werken bij KWR ook sociaal-wetenschappers, technologen en bijvoorbeeld hydrologen en is een proefhal beschikbaar voor pilottests.

Ons aanbod

KWR is een uitdagende en betrokken werkgever. We bieden de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden weerspiegelen het belang dat we hechten aan een goede balans tussen werk en privé. We zijn aangesloten bij de CAO Waterbedrijven. Bij ons kun je samen met 180 gepassioneerde collega’s in een moderne werkomgeving hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek doen.

Ben jij dé ervaren onderzoeker gezondheidsrisico’s met interesse in de watercyclus?

Stuur dan binnen zo kort mogelijke termijn, uiterlijk voor 15 juni 2019 per e-mail je motivatiebrief en CV naar humanresources@kwrwater.nl. Met geschikte kandidaten gaan wij direct een gesprek aan.

De sollicitatiegesprekken worden vooralsnog gepland op 25 en 26 juni 2019.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Anthony Verschoor (teamleider Microbiologische Waterkwaliteit en Gezondheid), telefoon 030 606 9596.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (HR Adviseur), telefoonnummer 030-606 9536 of per e-mail jose.van.lieshout@kwrwater.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.