WMD Drinkwater

Omgevingsmanager m/v

Geplaatst 8 maanden geleden

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk zeer relevant product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken? WMD Drinkwater B.V. is op zoek naar een


Omgevingsmanager m/v
40 uur per week


De functie
WMD is als organisatie volop in beweging. WMD ziet het belang van omgevingsmanagement steeds essentiëler worden en speelt hierop in door de omgevingsmanager te zien als schakel en verbinder tussen WMD en de omgeving waarin hij opereert. Als omgevingsmanager zorg je voor de interactie met de buitenwereld op het gebied van duurzaam veiligstellen van de Drentse drinkwaterbronnen, wingebieden en daarmee samenhangende vraagstukken in de ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling en met betrekking tot de ondergrondse infrastructuur.

Je vertegenwoordigt WMD en zet WMD als speler van belang op de kaart in de samenwerking in de waterketen. Je zorgt bijvoorbeeld voor het inpassen van bestaande bronnen, geeft mede vorm aan bescherming van grondwater en de zoektocht naar nieuwe bronnen. Je pakt een actieve rol richting de overheden (zowel lokale als landelijke overheden) in het kader van de nieuwe Omgevingswet.


Profiel

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding op het gebied van waterbeheer, geohydrologie, planologie of aanverwante richting
  • We vinden het belangrijk dat je minimaal 3 jaar werkervaring op hebt gedaan. Bij voorkeur met betrekking tot omgevingsmanagement. Beschik je nog niet over voldoende werkervaring maar heb je wel onlangs één van de genoemde opleidingen met goed gevolg afgerond, en heb je ambities om je verder te ontwikkelen in het omgevingsmanagement dan nodigen wij jou ook van harte uit om te solliciteren
  • Kennis van de nieuwe Omgevingswet is een pre
  • Je bent een netwerker met goed gevoel voor communicatie gericht op samenwerking en win-win situaties met de vele stakeholders in de omgeving van WMD (provinciaal en landelijk).
  • Je bent altijd op zoek naar integrale oplossingen


Kernwaarden
Strategisch inzicht, communicatief vaardig, inlevingsvermogen, resultaatgericht, initiatief, samenwerken


Wij bieden
Een uitdagende functie met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in een dynamische en prettige werkomgeving. Het salaris voor de omgevingsmanager is afhankelijk van opleiding en ervaring.


Voor informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer N.M. Veldkamp, adjunct directeur, op telefoonnummer 0592 854 402.


Solliciteren
Mail dan vóór 2 oktober 2017 je motivatie met curriculum vitae naar vacature@wmd.nl onder vermelding van vacaturenummer 06-2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld