Vitens

Omgevingsmanager bovenregionale Drinkwaterdossiers

Vitens

Geplaatst 6 maanden geleden

beleid, beleidsdossier water, Strategisch Omgevingsmanagement, strategisch omgevingsmanager, lobbyen, ruimtelijke ordening, WO opleiding, drinkwater, KRW, landelijke beleidsbeïnvloeding, Omgevingswet, drinkwaterbronnen

Vitens heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

Omgevingsmanager bovenregionale Drinkwaterdossiers
40 uur

De Uitdaging
Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Het speelveld en de belangen zijn complex, waardoor het een uitdaging is dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management aan een veerkrachtige drinkwatervoorziening op de middellange en lange termijn. Dat is een verantwoordelijkheid voor de hele afdeling en daarmee ook zeker voor de Omgevingsmanager die wij zoeken!

Over de functie van Omgevingsmanager
Samen met 20 collega’s van het team omgevingsmanagement borgen wij het drinkwaterbelang in de dynamische ruimtelijke omgeving. Het team zorgt voor het verkrijgen en veiligstellen van voldoende en schone drinkwaterbronnen.

In deze functie draag je het drinkwaterbelang uit in de verschillende overleggen.
Daarnaast beoordeel jij voor Vitens wat de belangrijkste drinkwater gerelateerde dossiers van de overheid zijn, op nationaal- en bovenregionaal niveau, om hierin condities te scheppen zodat het drinkwaterbelang geborgd kan worden. Jij hebt het overzicht en kent de onderlinge relaties. Dit alles doe je op basis van jouw inhoudelijke kennis van de dossiers én vanuit jouw kennis van de verschillende beleidsvelden en hun onderlinge samenhang.

Je richt je op water, het ruimtelijk domein, duurzaamheid & milieu en ondergrond. Ook ontwikkelingen als Omgevingswet en Energietransitie volg jij nauwlettend. Binnen deze beleidsvelden vertegenwoordig je Vitens in diverse ambtelijke overlegorganen. Je weet jouw kennis en inzichten van deze beleidsontwikkeling te vertalen tot interne adviezen.

Je ondersteunt je collega (Strategisch)Omgevingsmanagers om tot effectieve beïnvloedingsstrategieën te komen op belangrijke thema’s, zodat bij stakeholders op alle niveau’s draagvlak ontstaat voor de belangen, ambities en plannen van Vitens.

Samen met collega’s weet je deze nationale- en bovenregionale kaders te vertalen tot uniforme regionale – en lokale aanpakken om drinkwaterbronnen te verkrijgen en/of te behouden.

Kennis en vaardigheden

  • Je bent goed geïnformeerd, mede omdat je een netwerker pur sang bent. Bruggenbouwen zit in je DNA.
  • Je bent een autoriteit binnen het vakgebied en je weet je kennis te vertalen naar impact. Je bent in staat informatie uit beleidsmatige dossiers snel tot je te nemen, hierin de kern te onderscheiden en te bepalen wat de relevantie is voor Vitens en haar strategie.
  • Je ziet de samenhang tussen de verschillende dossiers en je kan effectief interventies plegen.
  • Je zet technieken als Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) in om het Vitens belang te borgen, waarbij het creëren van win-win situaties een middel is.
  • Je weet dit te vertalen tot Vitens intern beleid en/of concrete acties.
  • Je bent (politiek) sensitief en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus.
  • Je beschikt over zelfstartend vermogen en je bent contextueel bewust.

 

We zoeken een kandidaat die een universitaire opleiding heeft afgerond op het gebied van water-, bodem- en/of omgevingsbeheer (of aanverwant). Je hebt aanvullende opleidingen/cursussen op het gebied van strategisch omgevingsmanagement, bestuurskunde, strategie en/of programmamanagement gevolgd. Daarnaast heb je een gedegen kennis van de betreffende wet- en regelgeving. Je beschikt over minimaal 8 jaar relevante werkervaring.

Wat biedt Vitens jou?
Je standplaats is Zwolle. Daarnaast zal je ook regelmatig op andere locaties binnen Vitens werkzaam zijn, maar ook op andere plaatsen zoals Den Haag voor ambtelijke overleggen en overleggen binnen de sector. Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. Hiervoor krijg je de beschikking over een laptop en smartphone. Het bruto jaarsalaris bedraagt max. € 70.600,- inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget.

Meer informatie
Voor vragen over de functie kun je terecht bij Willem Bootsma (Team Manager Omgevingsmanagement, willem.bootsma@vitens.nl, 06-51177963).

Solliciteren op de functie van Omgevingsmanager bovenregionale Drinkwaterdossiers
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie voor 20 december 2018 achter via onze sollicitatiepagina.

Over Vitens
Vitens is het drinkwaterbedrijf met ruim 5,6 miljoen klanten. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Ook bemoeien we ons nadrukkelijk met maatschappelijke discussies over water. Zodat we ook in de toekomst onze klanten kunnen blijven voorzien van schoon en lekker kraanwater.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.