Ministerie van Defensie

Officier Zeedienst

Geplaatst 2 jaar geleden

Vacature, Fulltime, Nederland, Leidinggevende, Marine.

Heb jij een HBO- of WO-diploma en wil je leidinggeven aan een brugteam op een Marineschip, waar ook ter wereld? Kies dan voor een carrière als Officier Zeedienst bij de Koninklijke Marine.

Wat ga je doen?
Als Officier Zeedienst ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam. Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden. Omdat de inzet van het schip altijd de verantwoordelijkheid is van de Officier Zeedienst, kunnen alleen officieren van het Korps Zeedienst Commandant van een schip worden.

Waar ga je werken?
Je begint als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder voor de Algemene Maritieme Officiersopleiding, de Vaktechnische Opleiding en de Gemeenschappelijke Officiersopleiding, die samen twee jaar en zeven maanden duren. Als je voldoende kennis en vaardigheden hebt opgedaan, ga je een zes maanden durend traineeship doen aan boord van een schip. Je leert dan zelfstandig het schip veilig te besturen. In de eerste jaren na je opleiding werk je op een van de Marineschepen. In het begin sta je vaak op de brug, waar het schip wordt bestuurd. Later werk je ook in de Commandocentrale en na een aantal jaren wissel je banen op zee af met bestuurlijke functies aan wal.

Wie zoeken we?

Je hebt een HBO- of WO-diploma.
Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden oud.
Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -4 en +3.
Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?

Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
Als Officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke ervaring op die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl of solliciteer online via de link hieronder

​Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Let op: je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Marine hebt bezocht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.