Ministerie van Defensie

Officier Zeedienst MS&T (VWO) bij de Marine

Ministerie van Defensie

Geplaatst 10 maanden geleden

Vacature, full-time, leger, defensie, Marine, Zeedienst Militaire Systemen & Technologie, leidinggevende, officier

Wil jij je technische talenten verder ontwikkelen? Als Officier Zeedienst Militaire Systemen & Technologie (MS&T) ben je verantwoordelijk voor de inzet van het schip: de navigatie, de inzet van wapensystemen en het gebruik van telecommunicatieapparatuur. Let op: als je nu solliciteert is de opkomst in augustus 2017 (start opleiding).

Wat ga je doen?
Als Officier Zeedienst ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam. Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden. Omdat de inzet van het schip altijd de verantwoordelijkheid is van de Officier Zeedienst, kunnen alleen officieren van het Korps Zeedienst Commandant van een schip worden.

Waar ga je werken?
In de eerste jaren na je opleiding werk je op een Marineschip. Je staat vaak op de brug, waar het schip wordt bestuurd. Later werk je ook in de Commandocentrale en na een aantal jaren wissel je banen op zee af met bestuurlijke functies aan wal. Je begint als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder voor de Algemene Maritieme Officiersopleiding, de Vaktechnische Opleiding en je Bacheloropleiding MS&T. Dit is een stevige technische studie vergelijkbaar met een studie aan een van de technische universiteiten, maar met de focus op Defensie. Je legt een degelijke wetenschappelijke basis met vakken als Wiskunde, Natuurkunde, IT, Signaalverwerking en Regeltechniek. Daarna volgen toepassingsgerichte vakken als Wapensystemen, Radar en Sonar, Militaire Operaties, Precisienavigatie en Pantsering. Ook is er aandacht voor onderhoudsconcepten, systeemontwerp en de prestaties van militair materieel. Tijdens je 5,5 jaar durende opleiding ga je ook naar zee om het samen werken en leven met je teamgenoten aan boord te ervaren.

Wie zoeken we?

  • Je hebt minimaal een VWO-diploma met wiskunde B en natuurkunde, of een relevante HBO-propedeuse met VWO-certificaten voor wiskunde B en natuurkunde.
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 25 jaar en 11 maanden oud.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -4 en +3.

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2017 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro per jaar. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Als Officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke ervaring op die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl of klik op deze link

Let op: je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Marine hebt bezocht.