Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Manager Financiën en Bedrijfsvoering

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Geplaatst 7 maanden geleden

Wij zoeken managers die het verschil maken in ons werk!

Het hoogheemraadschap is een organisatie met een democratisch bestuur. Er werken 330 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het door bewoners en bedrijven meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden.

Ben jij een echte inspirator? Dan willen we jou als manager.

Manager Financiën en Bedrijfsvoering

(36 uur per week)


Onze doelen en ambities

In 2021 willen we het waterschap zijn met de meest tevreden burgers en bedrijven. Onze kernwaarden – open, zorgvuldig en betrokken – vormen de basis vanwaaruit wij met maatschappelijke betrokkenheid en lef aan het realiseren van dit doel werken. Het bedrijfsplan 2016-2021 beschrijft hoe wij dit doel willen bereiken. Hierin worden vijf ambities onderscheiden:

 • het verbeteren van de omgevings- en servicegerichtheid
 • digitalisering van onze dienstverlening en processen
 • een wendbare en efficiënte organisatie
 • lastenbeheersing en batenoptimalisatie
 • goed werkgeverschap

De afdeling speelt een grote en belangrijke rol in de uitvoering van dit plan. Wij zoeken een afdelingshoofd die deze ambities onderschrijft en samen met de medewerkers van de afdeling en de collega-managers de operationalisering verder inhoud geeft.

De afdeling Bedrijfsvoering

Er werken ca. 60 medewerkers bij de afdeling Financiën en Bedrijfsvoering. De afdeling is opgebouwd uit het cluster Human Resources en de teams Financiële Administratie, Facilitair, Concerncontrol en Planning & Control, Inkoop & Subsidies. Deze afdeling ondersteunt en adviseert de organisatie op bovengenoemde vakgebieden en zorgt ervoor dat de organisatie en het bestuur optimaal hun taak kunnen uitvoeren. De financiële administratie werkt ook voor een collega-waterschap. Uitbreiding van de samenwerking wordt momenteel verkend.

Als integraal manager ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bedrijfsprocessen, de dienstverleningsproducten en de prestaties. Je maakt – samen met de secretaris-directeur, directeur en collega-afdelingshoofden – deel uit van het managementteam.

Als manager geef je vorm en inhoud aan de afdeling. Dat doe je samen met de teamleiders en de medewerkers. Je geeft direct leiding aan vier teamleiders en de senior beleidsadviseur HR. Je maakt met hen afspraken over de te behalen resultaten. Tevens vervul je de rol van information security officer.

Als je denkt dat onze kernwaarden jou passen en je inhoud kunt geven aan onze kernkwaliteiten, dan ben je bij ons op de goede plaats.

Jouw profiel

 • een coachend en inspirerend manager met oog voor de individuele talenten van medewerkers, die hen stimuleert in hun eigen ontwikkeling, de ontwikkeling van de organisatie en de samenwerking met partners;
 • ten minste 5 jaar ervaring als manager;
 • Kennis van financiën en affiniteit met de andere disciplines binnen de afdeling en met informatieveiligheid;
 • een strategisch gesprekspartner voor het bestuur, de directie en het managementteam en een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en de omgeving waarin het hoogheemraadschap werkt;
 • daadkrachtig en in staat om strategie, samen met de teamleiders en senior beleidsadviseur HR, om te zetten in haalbare plannen en resultaten;
 • werkend vanuit vertrouwen met een informele en directe manier van omgang en legt hiermee verbindingen, zowel binnen de organisatie als daarbuiten;
 • academische opleiding dan wel aantoonbaar werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is gewaardeerd in schaal 14 van de SAW met een maximum van € 6.438,– bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van ongeveer 20-22% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, opleidingen, aanvulling op het salaris etc. We hebben een flexibele werkomgeving en werktijden die je in staat stelt om je werk en privéomstandigheden op jouw situatie aan te passen. Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

Informatie / solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Miriam van Kuijk, tel. 06- 11 36 84 92.

Solliciteren kan online tot 15 januari 2018 via onderstaande knop “solliciteren”.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 29 januari 2018. Je spreekt op deze dag zowel de selectie- als de adviescommissie.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.