Hoogheemraadschap van Rijnland

Kwaliteitsmanager Onderhoud

Hoogheemraadschap van Rijnland

Geplaatst 9 maanden geleden

Droge voeten, schoon water
Dat is waar Rijnland voor staat. Met de inzet van bijna zevenhonderd mensen en de nieuwste technieken zorgen we ervoor dat bewoners en gebruikers in ons gebied droge voeten houden. Daarnaast werken we aan schoon en gezond water. We zuiveren het afvalwater en bewaken de kwaliteit van het oppervlaktewater. Droge voeten en schoon water zijn echter geen vanzelfsprekendheid meer. Rijnland ligt grotendeels onder de zeespiegel en klimaatverandering maakt het waterbeheer steeds uitdagender. Samenwerking met de omgeving en innovatie zijn nodig om de taken goed te kunnen blijven uitvoeren. Onze samenleving verandert. Bewoners en gebruikers verwachten steeds snellere en betere dienstverlening. Watertaken worden steeds vaker samen met, of door burgers zelf uitgevoerd. Kortom, werken bij ons waterschap betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Rijnland is een moderne, flexibele werkgever, die ruimte biedt aan ondernemende medewerkers.

Ben jij de adviseur die ons helpt zo optimaal mogelijk te presteren?
Dat vinden we bij Rijnland namelijk belangrijk voor de rol van kwaliteitsmanager.

Het team waar jij in gaat werken is het team die, binnen afdeling onderhoud, naar de toekomst kijkt en richting geeft  door de WAT en de WAAROM vragen te beantwoorden. Wij werken volgens de principes van assetmanagement en van het Value Driven Maintenance (VDM) model. Wij creëren overzicht en inzicht (beschikbaarheid / betrouwbaarheid / restlevensduur) over onze assets, die wij in een Lange Termijn Asset Planning vertalen en kijken continu hoe we onze werkprocessen kunnen verbeteren. Wij wegen op basis van functie/risico/kosten en levensduur af wat het juiste Onderhoud voor onze assets is en vertalen deze in onderhoudsconcepten die opgenomen worden in Ultimo. Wij zijn het technische kenniscentrum van Rijnland en hierdoor geven wij vorm aan standaardisatie. Hierin staan wij voor basis op orde maar zoeken actief naar kansen om bij te dragen aan innovatie en duurzaamheid. Wij zetten ons in om samen te werken met onze interne en externe partners.

Medewerkers van team onderhoudsmanagement zijn proactief, oplossingsgericht, rolvast en gericht om gezamenlijk Rijnlandse doelstellingen te behalen. Werkplezier vinden wij ook belangrijk!

Dit ga je doen
De belangrijkste verantwoordelijkheid van de adviseur die wij zoeken is de afdeling te ondersteunen op bedrijfskundig gebied. In 2017 hebben wij de onderhoudsprocessen volgens het VDM model beschreven. De kwaliteitsmanager die wij zoeken zal de staf ondersteunen voor het implementeren en continu verbeteren van de beschreven processen inclusief de afstemming met processen van andere afdelingen (keten denken).

Aanvullend hierop zal de kwaliteitsmanager ondersteunen bij het begeleiden van bewustwording over specifieke nieuwe onderwerpen zoals informatiebeveiliging, en het ontwikkelen (en medewerkers meenemen in het toepassen) van specifieke procedures zoals management of change (MOC).
Daarnaast wordt ook gevraagd om bij te dragen aan het inrichten van resultaatgericht management en de PDCA cyclus die erbij hoort. Dit alles in samenwerking met andere adviseurs en hierdoor mede verantwoordelijk voor het tot stand (laten) komen van meerjarige plannen en resultaatafspraken.

Maar ook:

 • Het vertalen van vastgesteld beleid naar processen, procedures en instrumenten;
 • Initiëren en bevorderen van de samenwerking met organisaties/partijen en andere teams;
 • Leiden van workshops in het kader van onderhoudsprojecten & onderzoeken.

Dit heb je in huis

 • Je beschikt over minimaal HBO-opleiding (of bewezen werk- / denkniveau) bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde;
 • Je hebt ervaring:
  • met onderhoudsprocessen in het algemeen;
  • en met het “value Driven Maintenance” model in het bijzonder;
  • in het faciliteren van workshops en verbetertrajecten;
 • Daarnaast heb je opleiding of training gehad op het gebied van procesontwerp en optimalisatie (bv lean);
 • Kernwoord van jouw activiteiten zal zijn “verbinden”;
  Hiervoor ben jij klantvriendelijk, initiatiefrijk, analytisch en samenwerkingsgericht, gecombineerd met oplossingsgericht en gestructureerd;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Hier mag je op rekenen

 • Een salaris van minimaal € 2.890,00 (Schaal 10) en maximaal € 4.014,00 (Schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur); het uiteindelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een ruime keuzevrijheid door ons Individueel Keuze Budget ter waarde van 20-22% van het totale salaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, bouwen aan een (nog) beter pensioen of je kunt het gewoon laten uitbetalen als loon;
 • Ruimte om de invulling van je werktijden te bepalen en om deels thuis te werken;
 • Het betreft een aanstelling voor 36 uur per week;
 • Aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en ruime opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?
Voor algemene vragen over de functie kun je terecht bij Valerie le Gallou, Teamleider onderhoudsmanagement, tel: 06-29079797

Procedure
Reageren kan tot en met 22 juli 2018.
De eerste gesprekken vinden plaats op 24 juli 2018.
Er zal zo nodig rekening gehouden worden met verlof van kandidaten voor het plannen van de gesprekken.

Hoogheemraadschap van Rijnland stelt geen prijs op acquisitie op basis van deze advertentie.