Waterschap Drents Overijsselse Delta

Junior Adviseur Waterveiligheid

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Zwolle
Geplaatst 4 weken geleden

De afdeling Onderzoek en Advies is het kenniscentrum van waterschap Drents Overijsselse Delta. Daar is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van Waterveiligheid, Waterketen, Watersysteem, Energie en Duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling adviseren (on)gevraagd in het primaire proces en stimuleren het leren in de organisatie. Inhoudelijke experts adviseren op basis van actuele en hoogwaardige gebieds- en systeemkennis.

De vakgroep Waterveiligheid is een dynamisch team met 6 Adviseurs/Specialisten Waterveiligheid. Ter versterking van de vakgroep Waterveiligheid vragen wij een:

 

Junior Adviseur Waterveiligheid
voor 36 uur per week, Zwolle

 

De functie

Als Junior Adviseur Waterveiligheid werk je mee met het beoordelen van onze waterkeringen aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarnaast draag je bij aan het ontwerp van grote dijkversterkingsprojecten zoals HWBP project Stadsdijken Zwolle en Zwolle-Olst. Het uitvoeren en begeleiden van diverse technische onderzoeken en het inwinnen van gegevens om de sterkte van onze waterkeringen realistischer in beeld te brengen zijn belangrijke onderdelen. Jouw werkpallet beslaat daarmee het hele spectrum vanaf het aansturen van het veldwerk tot en met de rapportage van de berekeningen. Daarnaast lever je inhoudelijk advies bij vraagstukken vanuit het beheer en onderhoud van onze waterkeringen (Zorgplicht) en bij vergunningverlening.

Samenwerking en kennisontwikkeling binnen onze eigen organisatie en ook daarbuiten is daarbij van groot belang. Ons team heeft contacten met andere waterschappen en landelijke organisaties zoals Rijkswaterstaat, Deltares, Stowa en het HWBP en is betrokken bij diverse landelijke onderzoekstrajecten zoals de POV Piping en de POV Macrostabiliteit. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel, investeren in kennisontwikkeling en nemen actief deel aan landelijke kennisplatfora zoals het Kennis en Kunde Platform (KKP) en het Kennisplatform Risicobenadering (KPR).

 

Wat verwachten wij?

 • Je beschikt over een relevante afgeronde wo-opleiding met betrekking tot het vakgebied, bijvoorbeeld civiele techniek, aardwetenschappen, geotechniek, waterbouw of vergelijkbaar.
 • Je hebt affiniteit met de ontwikkelingen binnen de waterveiligheid (o.a. ten aanzien van de laatste geotechnische inzichten, nieuwe normering en het ontwerp- en beoordelingsinstrumentarium) en bent in staat dit praktisch toe te passen.
 • Je bent een enthousiast, pro-actief persoon, bent gedreven om je vakkennis te verbreden en te verdiepen en vindt het vanzelfsprekend om kennis te delen.
 • Je bent gericht op samenwerking en het behalen van (gezamenlijk) resultaat binnen en buiten het team.
 • Je bent bereid om incidenteel buiten kantooruren inzet te leveren tijdens een calamiteit met hoog buitenwater.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Gezien de werkzaamheden en de complexiteit hiervan beschik je over de competenties: klantgericht, analytisch, oordeelsvorming en resultaatgericht.
 • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied waterveiligheid.
 • Ervaring met de geotechnische software van Deltares (D-serie) voor zowel ontwerp als beoordelen en de Hydramodellen is een pré.
 • Ervaring met ArcGIS is een pré.
 • Beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, is een pré.

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel ruimte voor ontwikkeling.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.347,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 10). Wij bieden een modern pakket arbeidsvoorwaarden conform de SAW met een individueel keuzebudget (IKB) van 20% boven op je brutosalaris, waarin onder andere is opgenomen de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen bij het ABP en je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast bieden wij goede opleidingsmogelijkheden en een reiskostenvergoeding.

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Auke de Ridder via het e-mailadres aukederidder@wdodelta.nl of telefoonnummer 088 233 16 18 (afdelingshoofd Onderzoek en Advies). Als deze baan is waar je naar op zoek bent, solliciteer dan vóór 4 november 2019 via de link ‘direct solliciteren op deze vacature’ op onze website www.wdodelta.nl/vacatures. Het ondergaan van een assessment of psychologische test kan onderdeel zijn van de procedure.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.