Waterschap Noorderzijlvest

Hydroloog/beleidsmedewerker Hydrologie

Waterschap Noorderzijlvest

Groningen
Geplaatst 3 maanden geleden

Droge voeten, voldoende en schoon water voor circa 400.000 inwoners en bedrijven in een groot gedeelte van Groningen, Noord- en Midden-Drenthe en een stukje Friesland. Daar staat het Waterschap Noorderzijlvest voor. Met zo’n driehonderd medewerkers zijn wij een van de kleinere waterschappen in Nederland, maar ook een van de meest professionele, slagvaardige en innovatieve.

Ter versterking van het team Strategie en Beleid zijn we wij op zoek naar een enthousiaste en deskundige:

Hydroloog/beleidsmedewerker Hydrologie
Groningen, 32 tot 36 uur per week
(vacature nr. 19/28)

Hoe bereiden we ons voor op extreme droogte of heftige regenbuien? En hoe zorgen we dat het noorden van Nederland de komende jaren over voldoende zoetwater beschikt? Vraagstukken die jij als hydroloog bij waterschap Noorderzijlvest in Groningen beantwoordt. Met jouw kennis van onder meer grondwater lever je een essentiële bijdrage aan het watermanagement in het noorden.

Dit ga je doen
Je kunt bij ons twee kanten op: of je gaat aan de slag met dossiers als een in hydrologie gespecialiseerde beleidsmedewerker óf je gaat de diepte in als onderzoekend hydroloog voor projecten. De keuze is aan jou. Wat in ieder geval als een paal boven water staat, is jouw adviesrol. Dankzij jouw hydrologische onderzoeken, voornamelijk naar grondwater, kunnen we een toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving creëren voor de 400.000 inwoners van ons gebied.

Hebben je collega’s behoefte aan jouw expertise bij vraagstukken rondom oppervlaktewater? Dan spring je uiteraard bij. Maar jij houdt je voornamelijk bezig met zoetwater, verzilting en grondwater. Een belangrijk dossier is bijvoorbeeld het Deltaplan Zoetwater. En dat blijft het de komende jaren nog wel. Voor de stabiliteit van dijken, de stedelijke bebouwing en de drinkwater- en elektriciteitsvoorziening is voldoende zoetwater namelijk onmisbaar. Ga je aan de slag als uitvoerend hydroloog in projecten, dan voer je trendanalyses uit over deelgebieden en rapporteer en adviseer je in de planvorming, projectrealisatie en bij peilbesluiten. Ook de extreme droogte en heftige regenval vragen om jouw aandacht. Hoe staan we er als waterschap voor? Zijn er nieuwe maatregelen nodig?

Of je nu onderzoek doet of beleidswerk uitvoert: jouw grootste uitdaging ligt in vooruit blijven kijken. Hoe pakt de zoetwaterverdeling uit in 2050? Welke knelpunten kunnen we voorzien op het gebied van ons grondwater en zijn we goed voorbereid op alle klimaatscenario’s? Wat dat betreft werk je ook in een interessant gebied. Noord-Nederland heeft alles. Het is vrij afwaterend, heeft zowel een stedelijke als een natuurlijke inrichting met landbouw en polders, er lopen beken en er is interactie met de zee. Alle aspecten van hydrologie komen bij ons dus aan bod. Verwacht overigens niet dat je alleen achter je bureau zit. Zo nu en dan spreek je ook met boeren, projectleiders of subsidiecoördinatoren of bezoek je collega-waterschappen om kennis mee uit te wisselen.

Ook juristen weten jou te vinden voor specialistische input voor lopende rechtszaken rondom waterstandsproblemen. Aan afwisseling dus zeker geen gebrek!

Dit bieden wij

  • Een salaris tot maximaal € 4.347,– bruto per maand.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken, en dus een goede balans tussen je werk- en privéleven.
  • Een plezierige werksfeer in een informele, platte organisatie.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals iedere vijf jaar € 5.000,– budget voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling en een vergoeding van reiskosten voor woon- en werkverkeer.
  • Een individueel keuzebudget van 20% van je brutosalaris waar je onder meer verlofdagen van kunt kopen of je contributie voor de vakbond van betaalt.
  • Een baan in een dynamische, maatschappelijke en uitdagende omgeving.

Dit ben jij?
Leergierig, kritisch en analytisch sterk. No way dat jouw calculaties niet blijken te kloppen. Een foutje kan immers grote gevolgen hebben als we bijvoorbeeld een kade gaan verhogen. Je verantwoordelijkheidsgevoel is dan ook groot; jij weet welke impact de sommen, modellen en berekeningen die jij maakt hebben. Als een spons zuig jij alle kennis op die je tegenkomt. Vervolgens deel je die ook weer graag met je collega’s. Dit heb je nog meer in huis:

  • Een wodiploma, bij voorkeur op het gebied van hydrologie, geohydrologie of een vergelijkbare richting.
  • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van en rapporteren over (grond)waterkwantiteitsonderzoeken.
  • Bij voorkeur kennis van modelleren. Denk aan MIPWA, iMOD/MODFLOW, Menyanthes en SOBEK.

Hier ga je werken
Als hydroloog in het proces Watersysteembeheer en Waterveiligheid. Binnen het team Strategie en Beleid werk je samen met ongeveer twintig collega’s, onder wie drie collega-hydrologen.

Word onze nieuwe hydroloog
Mail je motivatie en cv uiterlijk 10 september 2019 naar vacature@noorderzijlvest.nl. Vermeld hierbij het vacaturenummer 19/28. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 18 september 2019.

 

 

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Len van Rosmalen, vervangend teamleider Strategie en Beleid, via 050 – 304 89 85.

Meer informatie over het Waterschap Noorderzijlvest vind je op www.noorderzijlvest.nl.

Wij streven naar een organisatie die een afspiegeling vormt van de samenleving. Arbeidsgehandicapten en leden van etnische minderheidsgroepen die voldoen aan de functie eisen verzoeken wij daarom nadrukkelijk te solliciteren en dit in de brief kenbaar te maken. Bij gelijktijdige in- en externe werving hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.