Provincie Overijssel

Expert onderhoudsstrategie kunstwerken en waterbouwkundige constructies

Provincie Overijssel

Zwolle
Geplaatst 6 maanden geleden

Ben jij de expert waterbouwkundige constructies die we zoeken?

 

Expert onderhoudsstrategie kunstwerken en waterbouwkundige constructies
36 uur | Zwolle

 

De provincie bereikbaar houden voor zowel het wegverkeer als de scheepvaart, dat is waar het om draait. Hiervoor is de kwaliteit en veiligheid onze kunstwerken en waterbouwkundige constructies van essentieel belang. Ben jij degene die de uitdaging aan gaat voor een toekomstvaste strategie, waarin je trends en innovaties meeneemt? Reageer dan op deze vacature!

 

Wat ga je doen

Voor alle provinciale kunstwerken (bruggen, viaducten, tunnels en duikers) en waterbouwkundige constructies bepaal jij de onderhoudsstrategie. Met die onderhoudsstrategie geef je invulling aan inspecties, onderhoud en een risicogestuurd meerjarenprogramma. Jij bent de expert en de beheerder van de provinciale kunstwerken. Je werkt veel samen met de expert voor de bewegende objecten en elektrotechniek.

Door technische ontwikkelingen zijn er veel mogelijkheden om op een slimme manier de juiste gegevens in te winnen. Daarnaast neem je toekomstige ontwikkelingen uit het vakgebied mee in je afwegingen en zoek je kansen voor het toepassen van innovaties. Zo werk je samen met je collegas aan een onderbouwde programmering. Dit doe je met de principes van assetmanagement. Ook adviseer je over vragen bij vervanging, renovatie of onderhoud van de kunstwerken.

 

Je belangrijkste taken zijn:

 

  • Ontwikkelen van een onderhoudsstrategie;
  • Opstellen, uitbesteden en begeleiden van slimme inspectie- en onderzoeksprogrammas;
  • Adviseren over de programmatische aanpak van het meerjarig onderhoud en vervanging van kunstwerken en waterbouwkundige constructies;
  • Analyse van ingewonnen data en het beheren van de areaalgegevens;
  • Adviseren in projecten over het onderhoud, de vervanging en de aanleg van kunstwerken en waterbouwkundige constructies;
  • Volgen van innovaties, ontwikkelingen in het vakgebied en verkennen van de kansen voor toepassing in Overijssel.

 

Je werkt in het team Ontwikkeling & Expertise binnen de Eenheid Wegen en Kanalen. Het team bestaat uit 28 collegas van experts, adviseurs, juristen en beleidsontwikkelaars. Je werkt ook veel samen met collegas uit andere teams die werken aan projecten, contracten of dagelijke onderhoud van de kunstwerken. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

 

Wat breng jij mee?

Ben jij leergierig, samenwerkingsgericht en overtuigend? Heb jij een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau (bijvoorbeeld civiele techniek, technische bedrijfskunde of informatiekunde)? Heb jij werkervaring in het werkgebied van beheer van bestaande en nieuwe kunstwerken, betonconstructies en risicogestuurd onderhoud, en/of ben je handig met data-analyse van beheerinformatie? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand die risicogestuurd en op een bedrijfsmatige manier naar onze objecten kijkt, en zich daarnaast interesseert en verdiept in het inhoudelijke vakgebied. In de toekomst kun je daardoor binnen en buiten de grenzen van de provincie meepraten over de ontwikkelingen en innovaties.

 

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie – afhankelijk van je ervaring – een salaris van minimaal 3.287,60 en maximaal 5.166,26 (schaal 11 inclusief arbeidsmarkttoelage) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

De provincie Overijssel biedt je een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen, je hebt hiervoor een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5.000,- per 5 jaar tot je beschikking. Samen met jouw collegas werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

 

Jouw plek binnen onze organisatie

Je gaat aan de slag bij de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collegas draag je bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Dit betekent de verantwoordelijkheid voor het bouwen en beheren van de provinciale wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden.

De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie met een volledig digitale beleidscyclus en een modern arbeidsvoorwaardenbeleid. Het provinciehuis is ingericht op basis van het Nieuwe Werken. Jij en je collegas zorgen voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten door de uitvoering van infrastructurele voorzieningen en het benodigde onderhoud (via uitbesteding aan derden). Jouw eenheid bestaat uit de teams Investeringen & Realisatie, Assetmanagement & Bodemsanering, Programmamanagement, Ontwikkeling & Expertise, Vaarwegbeheer & Installaties en Wegbeheer & Verkeer. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

 

Meer informatie over deze vacature

Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Jan-Willem Grotenhuis, teamleider Ontwikkeling en Expertise, op 038 499 71 55 of via het contactformulier

 

Je kunt solliciteren tot en met 27 maart 2019 door te klikken op de sollicitatiebutton.

 

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.