Waterschap Zuiderzeeland

Ervaren Adviseur Hydrologie

Waterschap Zuiderzeeland

Lelystad
Geplaatst 7 maanden geleden

Waterschap Zuiderzeeland heeft voor haar locatie in Lelystad een vacature voor een

 

Ervaren Adviseur Hydrologie

0,8 fte

 

Je inzicht en ervaring inzetten om ons watersysteem toekomstbestendig te maken? Als hydroloog bij Waterschap Zuiderzeeland doe je dat iedere dag. Je zorgt samen met collega’s voor het in stand houden en verbeteren van het watersysteem. Zo zorgen we dat we de hoeveelheid water in onze polder op het juiste peil houden. Zodat er niet te veel, maar ook niet te weinig water is.

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Het watersysteem dat Waterschap Zuiderzeeland beheert is volledig op de tekentafel ontworpen. Met dit watersysteem bieden we agrariërs goede landbouwcondities, faciliteren we het waterbeheer in de stad en maken we natuurontwikkeling mogelijk. Om dit te kunnen blijven doen moeten we voorbereid zijn op veranderingen in onze omgeving zoals bodemdaling, klimaatverandering en de groei van Almere en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend.

Waar jij aan bijdraagt
Als ervaren hydroloog ben jij degene die complexe hydrologische vraagstukken doorgrondt en hier een oplossing voor ontwikkelt. Zowel voor normale omstandigheden als extreme situaties. Je kijkt vooruit wat er op ons af komt en maakt de vertaalslag hoe we ons hier op kunnen voorbereiden. Daarnaast ga je aan de slag met praktische, maar lastige vraagstukken in het gebied. Je staat hierbij voor uitdagingen zoals: hoe gaan we om met gebieden die een centimeter per jaar zakken? Het klimaat verandert – wat is er nodig om clusterbuien en langere periodes van droogte zo goed mogelijk op te vangen? In 2024 moet de nieuwe watersysteemtoetsing gereed zijn – hoe doen we dat, inhoudelijk, maar ook samen met deskundigen intern en extern? Daarnaast heb je een belangrijke rol als inhoudelijke sparringspartner voor de andere hydrologen en beleidsadviseurs binnen het programma voldoende water.

Met elkaar zorgen we voor een robuust en veerkrachtig watersysteem in een veranderende omgeving.

Jouw profiel

 • Je werkt en denkt op academisch niveau.
 • Je hebt minimaal 8 jaar relevante werkervaring als hydroloog.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren en analyseren van modelberekeningen, specifiek met oppervlaktewatermodellen.
 • Je hebt inzicht in de mogelijkheden van de gangbare hydrologische modellen.
 • Ervaring met neerslag- en peilstatistiek is een pré.
 • Je houdt van uitdagende hydrologische vraagstukken en je kunt deze omzetten naar praktische adviezen.
 • Je kan goed schakelen tussen de hoofdlijnen en de dagelijkse praktijk.
 • Je kijkt verder dan alleen waterkwantiteit: je hebt oog voor de relatie met waterkwaliteit en waterveiligheid.
 • Je hebt oog voor het werken in een politieke omgeving en bent omgevingssensitief.
 • Je hebt overtuigingskracht.
 • Je brengt adviezen en resultaten helder en begrijpelijk over aan verschillende doelgroepen.
 • Je organiseert je werk en bewaakt de voortgang zelf.
 • Je bent resultaatgericht en gedreven.
 • Je hebt een netwerk op het gebied van hydrologie en je bent een verbinder op inhoud en proces.
 • Je vindt het leuk om met collega’s samen te werken en te sparren.

 

Hier ga je werken
Je werkt bij de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie (OAR), in het team Kennis en Advies. Met andere hydrologen en beleidsadviseurs werk je samen in het programma Voldoende Water. Binnen het programma heeft iedereen zijn eigen werkzaamheden. De hydrologen vormen een hecht team, met veel aandacht voor het delen van ervaring en samen sparren.

Wat biedt Waterschap Zuiderzeeland jou?

 • Een dienstverband van 28,8 uren per week voor bepaalde tijd. Bij een positieve beoordeling wordt je aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Je salaris is maximaal € 4.922,- bruto per maand op basis van 36 uur .
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een individueel keuzebudget van 20% dat je naast je jaarsalaris krijgt en vrij kunt besteden aan bijvoorbeeld extra salaris of verlofdagen.
 • Een flexibele baan. Bij ons werk je binnen óf buiten 9 en 17. Op een flexplek in ons prijswinnende en energieneutrale kantoor. Of ergens anders. Want werken onafhankelijk van plaats en ongebonden aan tijd moedigen we aan.
 • Veel ruimte en een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een goede balans tussen werken en leven. Daar helpen we je graag mee.
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.

 

Solliciteren op de functie van Ervaren Adviseur Hydrologie
Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Solliciteer uiterlijk 8 mei 2019 door te klikken op de solliciteerbutton en je CV en motivatie achter te laten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 20 mei 2019.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Maaike Buysse, programmaleider Voldoende Water, via 06 1132 4009 of m.buysse@zuiderzeeland.nl.

We geloven in de kracht van diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.