Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Databeheerder Monitoring waterkwantiteit

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Houten
Geplaatst 7 maanden geleden

Waterschap, monitoren, Python, data-analyse

Wie zijn wij?

De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is 1 van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

De Meet- en Informatie Dienst (MID, ongeveer 12 fte) bestaat uit professionals op het gebied van geo-informatie, monitoring en data-analyse. Zij zorgen voor betrouwbare, volledige en integrale in­formatie van het watersysteem en de waterkeringen. Het gaat hier om geografische informatie én om waterkwaliteits- en waterkwantiteitsinformatie.

Voor het MID-team zijn wij op zoek naar een:

 

Databeheerder Monitoring waterkwantiteit
36 uur | Houten

 

Wat je gaat doen

Je weet het belang van goede monitoring voor het voetlicht te brengen en bekijkt vraagstukken vanuit de inhoud. Jij wordt DE functioneel én databeheerder van FEWS binnen ons waterschap. Je beheert monitoringsdata en controleert deze op consistentie. Meetpuntconfiguratie kunnen wij wel aan jou overlaten en het omgaan met geodata en tijdreeksen is jouw natuur. Jij adviseert over de langjarige monitoring van oppervlaktewater (peilen en debieten), grond­water, neerslag en verdamping.

Meer van ons weten? Zie voor meer informatie: https://www.hdsr.nl/werk/

 

Wat maakt jou succesvol?

Je bent een HBO/WO-er met een afgeronde relevante technische opleiding aangevuld met minimaal 2 jaar werkervaring. Je beschikt over inhoudelijke kennis op het gebied van monitoring (zoals validatie, debietberekeningen, waterbalansen, ruimtelijke en temporele statistiek), informatiemanagement en GIS. Je maakt verbinding tussen onderwerpen binnen én buiten het team. Als je ervaring hebt met scripting, remote sensing en FEWS is dat een pre. Kennis van Python is vereist.

Verder heb je:

 • affiniteit met hydrologie en hoogtedata.
 • oog voor data, details en nauwkeurigheid
 • een oplossingsgerichte, creatieve houding
 • een professionele houding en ben je communicatief vaardig

 

Waar kun je op rekenen?

Bij deze uitdagende, afwisselende functie binnen een organisatie met een hoog maatschappelijk belang horen natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris tussen € 3.145,= en € 4.347,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en schaal 10 van onze Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW).
 • Individueel keuzebudget van 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Een werkweek van 32 uur.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,= gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talentprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

 

Iets voor jou?

Of wil je meer weten? Voor meer informatie over deze dijk van een baan kun je contact opnemen met Robert Dortmans, Senior HR-adviseur, telefoonnummer 030 – 6345936.

 

Overtuigd?

Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen naar de functie van Databeheerder Monitoring Waterkwantiteit.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.