Rijksoverheid

Commercieel adviseur IJsseloog

Rijksoverheid

Geplaatst 11 maanden geleden

 

Commercieel adviseur IJsseloog
Rijkswaterstaat Midden-Nederland

Functieomschrijving
In het Ketelmeer, tussen de Noordoostpolder en oostelijk Flevoland, ligt baggerspeciedepot IJsseloog. Dit depot heeft ruimte voor 20 miljoen kubieke meter aan baggerspecie, afkomstig van de sanering van het Ketelmeer en andere delen van Nederland. Als adviseur civiele techniek draag jij bij aan de optimale exploitatie en het efficiënte beheer en onderhoud van het baggerspeciedepot IJsseloog.

Binnen het team in IJsseloog ben je verantwoordelijk voor de risicogestuurde exploitatie en het beheer van de civieltechnische apsecten van het baggerspeciedepot. Je specifieke aandachtsgebieden zijn waterbouw en baggertechnieken. De werkzaamheden zijn afwisselend. Zo houd je je onder andere bezig met het beoordelen van partijen baggerspecie, de registratie ervan en het efficiënte en veilige verloop van de werkzaamheden. Informatie over alle voorkomende werkzaamheden op het baggerspeciedepot IJsseloog breng je in in overlegstructuren en draag je over aan (nieuwe) collega’s binnen Rijkswaterstaat.

Je zorgt ervoor dat IJsseloog optimaal beschikbaar is voor de ontvangst van baggerspecie. Hierbij voldoe je uiteraard aan de actuele wet- en regelgeving en afgegeven vergunningen. Dankzij je ondernemende instelling zie je steeds kansen en mogelijkheden om de inkomsten van het depot te vergroten. Je ontwikkelt hiertoe nieuwe ideeen en concepten en voert deze uit. Daarnaast draag je bij aan de toekomstige ontwikkelingen die betrekking hebben op het baggerspeciedepot IJsseloog.

Dankzij jou zijn kwalitatief goede areaal- en objectgegevens beschikbaar. Je analyseert het verschil in de gewenste en de actuele toestand van het areaal en object en vertaalt dit naar een onderhoudsplanning en -maatregelen. Deze borg je in (prestatiegerichte) instandhoudingsplannen. Op basis van gevraagde scenario’s geef je inzicht in de relatie tussen prestaties, risico’s en middelen. Je stelt prestatie-eisen en randvoorwaarden op als uitgangspunt voor aanlegprojecten, prestatiegerichte onderhoudscontracten en vergunningen. Voor het gehele district ben jij de adviseur en het aanspreekpunt als het gaat om civiele techniek.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van civiele techniek.
 • Je hebt kennis van exploitatie en baggerspecie en bij voorkeur kennis van assetmanagement.
 • Je hebt kennis van of interesse in de actuele relevante regelgeving en normering.
 • Je hebt ervaring met beheer, onderhoud en acquisitie en het bij externe partijen onder de aandacht brengen van de activiteiten van een onderneming.
 • Je bent bereid om cursussen of opleidingen te volgen, zoals VCA-vol, ijkopnemer binnenvaartuigen en BHV-allround.
 • Je hebt een sterk analytisch, anticiperend en lerend vermogen, kunt goed zelfstandig plannen en organiseren en bent klantgericht.
 • Je werkt graag in teamverband waarbij onderlinge relaties met andere (kennis)disciplines essentieel zijn en bent in staat jouw kennis adequaat te delen met je collega’s.
 • Je kunt snel schakelen, tot een oordeel komen en de voortgang bewaken en je bent in staat anderen te adviseren en te beïnvloeden.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.554 – Max. €4.106 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • Bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten kunnen deel uitmaken van deze functie.
 • Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.