Waterschap Scheldestromen

Beleidsmedewerker waterkwaliteit en emissies

Waterschap Scheldestromen

Geplaatst 1 week geleden

Vind je het leuk om te werken aan een goede waterkwaliteit?

Beleidsmedewerker waterkwaliteit en emissies
Terneuzen, 36 uur per week

Woon jij onder of boven NAP? Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat we in Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel leven. Gelukkig vinden wij dat niet. Dag en nacht werken onze 500 medewerkers aan sterke dijken, veilige plattelandswegen en schoon en voldoende water. Jij binnenkort ook? Werken aan water is niet alleen nuttig maar ook leuk en nodig! En waar kun je dat beter doen in Zeeland? Welkom bij Scheldestromen!

Het waterbeheer staat niet stil. Klimaatontwikkeling en hardnekkige en nieuwe probleemstoffen stellen de waterbeheerder voor nieuwe uitdagingen. Goed inzicht in de waterkwaliteit en het effect van probleemstoffen daarop zijn daarbij onontbeerlijk. Vragen die op ons afkomen zijn: welke effecten heeft de klimaatontwikkeling op de waterkwaliteit en hoe kunnen we de nadelige effecten ondervangen? Hoe zorgen we ervoor dat bedrijven en burgers hun verantwoordelijkheid nemen en geen ongewenste stoffen in het oppervlaktewater brengen?

Functieomschrijving
Om bovenstaande vragen te beantwoorden zijn we op zoek naar een enthousiaste collega, die ons komt versterken. Samen met je collega’s werk je aan integraal beheer van de watersystemen, waarbij moet worden ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen, zoals toenemende wateroverlast, verzilting, droogte en nieuwe probleemstoffen in het water. Dit vraagt om een goed inzicht in het functioneren van deze watersystemen, het in beeld brengen van emissies van probleemstoffen en de effecten hiervan op de waterkwaliteit. Welke instrumenten kunnen we toepassen om deze emissies terug te dringen en hoe stimuleren we externe partijen om hieraan een bijdrage te leveren? Om je inzet tot een succes te maken moet je klantgericht zijn en over een goed analytisch vermogen beschikken.

Taken

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en actueel houden van de beleidskaders op het gebied van de waterkwaliteit en emissies.
 • Je adviseert over de te behalen resultaten en maatregelen voor emissies die van invloed zijn op de waterkwaliteit en initieert het daarvoor noodzakelijke onderzoek.
 • Je bent verantwoordelijk voor een doelmatige monitoring van emissies en het presenteren van de resultaten in goed leesbare en bruikbare vorm.
 • Je bereidt de bestuurlijke besluitvorming hierover voor en je bent verantwoordelijk voor een goede afstemming met de bij de waterkwaliteit en emissies betrokken partijen, zowel in Zeeland als daar buiten.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo– of woopleiding richting watermanagement of waterkwaliteit of een vergelijkbare opleiding passend binnen de bovengenoemde taakvelden.
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met het werken op het gebied van waterkwaliteit en de effecten die probleemstoffen daarop hebben.
 • Je bent conceptueel sterk en weet ideeën om te zetten in resultaatgerichte actie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden –zowel schriftelijk als mondeling- en kunt goed netwerken.
 • Je bent klantgericht en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bent flexibel en hebt het vermogen om over de grenzen van de eigen functie heen te kijken.

Afdeling
Je komt te werken in de afdeling Water. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en planvorming om in Zeeland tot goed functionerende, robuuste en toekomstbestendige watersystemen en afvalwaterketens te komen. Binnen deze afdeling werken circa 40 medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden
Je standplaats is Terneuzen (werkplekken Terneuzen en Middelburg). Je werkt 36 uur per week in een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.767,- bruto per maand (salarisschaal 11) bij een fulltime dienstverband en wordt bepaald aan de hand van opleiding, leeftijd en ervaring. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 20%. De vakantietoelage en eindejaarsuitkering zijn hierin verwerkt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt. Als overheid zijn we aangesloten bij de pensioenorganisatie ABP en hebben we een collectief contract met diverse zorgverzekeraars. We werken met een beoordelingssysteem waarbij je functioneren gekoppeld is aan salarisverhoging.

Contactinfo
Voor meer informatie over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Kees Steur, afdelingsmanager. Hij is te bereiken via 088-2461248 of 06-10263716.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Diana Joosse, personeelsadviseur. Zij is te bereiken via 088-2461115. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.scheldestromen.nl.

Sollicitatie

 • Ben je geïnteresseerd? Solliciteren kan tot en met 31 maart 2019 via het online sollicitatieformulier.
 • Uiterlijk 5 april 2019 hoor je of je wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
 • Gesprekken vinden plaats in op dinsdagmiddag 9 april en woensdag 10 april 2019.
 • Is er een match dan ronden we het graag af met een gesprek op donderdag 18 april 2019.
 • Een online competentie-assessment maakt onderdeel uit van selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.