Waterschap Noorderzijlvest

Beleidsmedewerker waterkwaliteit, ecologie en ruimte

Waterschap Noorderzijlvest

Geplaatst 8 maanden geleden

Waterschap Noorderzijlvest staat voor veilig, voldoende en schoon water voor alle ingezetenen. We creëren hiermee een basis voor een gezonde, toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving in Groningen en Noord-Drenthe.

We zijn transparant, resultaatgericht en kostenefficiënt op een innovatieve, maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze, in samenwerking met onze partners. Wij willen zichtbaar zijn voor onze omgeving. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun vakgebied.

Wij zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte:

Beleidsmedewerker waterkwaliteit, ecologie en ruimte
Standplaats: Groningen, 28 uur per week 
(vacature nr. 17/23)

Wat ga je voor ons doen?
Je vertaalt natuurwetgeving inclusief de bijbehorende beleidsontwikkeling en advisering voor het beheer en onderhoud van en rondom oevers, vispassages en overige inrichtingsprojecten. Je bent trekker van het programma Groen-Blauwe diensten en het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Je hebt een schakelfunctie t.a.v. de diverse onderwerpen richting bestuur, burgers en partners en collega’s in de buitendienst. Daarnaast lever je een bijdrage aan diverse waterkwaliteit, ecologie en ruimtelijk gerelateerde onderwerpen zoals analyses van het watersysteem, duurzaamheid en stedelijk water en klimaatadaptatie. Vanuit je expertise lever je input aan planvorming, projectleiders en beheer en onderhoud.

Waar kom je te werken?
Om aan alle activiteiten van Noorderzijlvest een optimale invulling te geven zijn de werkzaamheden ingedeeld in vier processen: Watersystemen en Waterveiligheid, Afvalwaterketen, Bestuur en Relatiebeheer en Bedrijfsvoering. Als Beleidsmedewerker waterkwaliteit, ecologie en ruimte werk je in het deelproces Strategie & Beleid, proces Watersystemen en Waterveiligheid.

Wat vragen we van je?

  • Academisch werk– en denkniveau in relevante studierichting (bijvoorbeeld Milieukunde of Ecologie).
  • Recente kennis en ervaring op het gebied van waterkwaliteit en ecologie.
  • Kennis van en ervaring met natuurbeheer en natuurwetgeving in het waterdomein.
  • Bekend met Europese, nationale en provinciale beleidskaders met betrekking tot de diverse onderwerpen.
  • Ervaring met beleidsontwikkeling aan de hand van de beleidscyclus.

Welke competenties vragen we van je?
Je bent een omgevingsbewuste en resultaatgerichte collega die eigen werk goed kan organiseren, klantgericht is en de samenwerking met anderen belangrijk vindt en ook opzoekt. Je bent samenwerkingsgericht en kunt het abstracte vertalen voor het brede gebruikerspubliek en collega’s. Je bent bestuurlijk sensitief en bent je bewust van de politieke omgeving waarin je werkzaam bent. In het leggen van contacten met collega’s, binnen het waterschap en daarbuiten, ben je proactief.

Wat mag je van ons verwachten?
Waterschap Noorderzijlvest biedt je een prettig werkklimaat met uitdaging. Een goed salaris van maximaal €4.014,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een voltijd dienstverband, excl. 20% Individueel Keuze Budget per maand. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de cao-waterschappen. Je standplaats is Groningen.

Belangstelling?
Ben je enthousiast geraakt en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Stuur ons je motivatie met cv, onder vermelding van vacaturenummer 17/23 aan info@noorderzijlvest.nl. Wij zien je brief graag uiterlijk 16 november 2017 tegemoet. De gesprekken vinden plaats op 27 november 2017.

Overige informatie:
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Melissa van Hoorn, teamleider, te bereiken op 050-304 8348. Voor meer informatie over het waterschap Noorderzijlvest kun je terecht op onze website: www.noorderzijlvest.nl.

Deze vacature wordt in- en extern bekendgemaakt. Bij gebleken geschiktheid gaan interne kandidaten boven externe kandidaten.
Wij streven naar een organisatie die een afspiegeling vormt van de samenleving. Arbeidsgehandicapten en leden van etnische minderheidsgroepen die voldoen aan de functie-eisen verzoeken wij daarom nadrukkelijk te solliciteren en dit in de brief kenbaar te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.