Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Beleidsadviseur waterkwaliteit

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Geplaatst 9 maanden geleden

Meer dan zes en een halve meter onder zeeniveau: zo laag ligt het diepste punt van Nederland. Hoe je daar het water beheert? De ruim 300 medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard weten er alles van! De diepste polders van Europa, kwetsbare veenweidegebieden en het meest verstedelijkte gebied van Nederland maken ons werk uitdagend en afwisselend. Wij zijn ambitieus en willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn voor bewoners en bedrijven. Omdat de kwaliteit van het waterbeheer daarvoor van groot belang is, zoeken wij voor ons team Beleid van de afdeling Watersystemen een:

 

Beleidsadviseur waterkwaliteit
36 uur per week

 

Wat ga je doen?
In deze functie ontwikkel je integraal beleid en adviseert hierover het bestuur. Daarbij richt je je op de thema’s waterkwaliteit en watervoorziening. Je levert inhoudelijk inbreng in verschillende in – en externe planprocessen, zoals ruimtelijke ontwikkelingen. Je leidt beleidsprojecten van het hoogheemraadschap en neemt deel aan plannen en projecten van derden, zoals bijvoorbeeld voor de Kaderrichtlijn Water en het Nationaal Deltaprogramma. Doordat je de taal van bestuurders spreekt, ben je een spil tussen de vakinhoud en de bestuurlijke besluitvorming. Bovendien vertegenwoordig je het hoogheemraadschap in landelijke en regionale overleggen met waterbeheerders, andere overheden en stakeholders.

 

Wat maakt je succesvol?
Je bent een betrokken en bevlogen adviseur en collega met kennis en ervaring op het gebied van waterecologie en inzicht in hydrologie en integraal watersysteembeheer op HBO of WO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in het adviseren van het bestuur en in het inbrengen van visie en beleidsstandpunten in externe gremia. Je gebruikt een intern en extern netwerk om afstemming met anderen te zoeken en om je kennis up-to-date te houden.

 

Je bent resultaatgericht, neemt initiatief en stimuleert vernieuwing. Je bent communicatief vaardig en in staat om goede inhoudelijke en sociale contacten te leggen en te onderhouden met bestuurders, collega’s en mensen buiten de organisatie. Het schakelen tussen verschillende abstractieniveaus gaat je goed af en handelen vanuit het perspectief van onze omgeving is voor jou vanzelfsprekend. Je beschikt over het vermogen om verbanden te leggen en beleidsvraagstukken ook vanuit een landelijke of regionale context te beschouwen. Je beschikt over brede kennis van het vakgebied en van bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Wat bieden wij!
Wij bieden een collegiale en professionele werkomgeving en een aantrekkelijk salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.711,- bruto per maand bedraagt op basis van 36 uur (schaal 11) Aanvullend op je bruto maandsalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 20van je bruto salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kan je flexibel inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, opleidingen en een aanvulling op je salaris. Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. We geven je veel flexibiliteit in je werktijden.

 

Gaat je bloed al sneller stromen?
Solliciteer dan uiterlijk 25 oktober 2018 via onderstaande link. Na sluitingsdatum kun je van ons een reactie verwachten op je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 6 november 2018.

Wil je eerst meer weten over het team en de functie? Dan kun je contact opnemen met Jasper Schaap, teamleider Beleid van de afdeling Watersystemen, tel. 06-31776510. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Jet Bloemhoff Bevers, Recruiter, tel. 06-54901704.