Gemeente Almere

Beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie

Gemeente Almere

Geplaatst 6 maanden geleden

Beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie

28 – 36 uur

Bij ruimtelijke vraagstukken ben jij dé adviseur op het gebied van Water en Klimaatadaptatie. Je kunt goed schakelen tussen verschillende belangen en abstractieniveaus en tussen inhoud en proces. Je bent een goede gesprekspartner voor anderen binnen en buiten de organisatie.

Wat ga je doen?
Als adviseur stel je beleid over water op. Je adviseert over dit beleid en over wateraspecten in ruimtelijke plannen en klimaatbestendigheid. Dit doe je in nauwe samenspraak met de collega’s van de afdeling stadsruimte, van de afdeling gebiedsontwikkeling en het waterschap. Je hebt een belangrijke adviesrol in diverse samenwerkingsverbanden en bij dossiers met bestuurlijke urgentie. Verder ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de watertoets voor bestemmingsplannen en de afstemming daarvan met het waterschap.

Wat breng je mee:
Je hebt ervaring op het gebied van beleidsontwikkeling en beleidsprojecten op het domein van water, ruimtelijke ordening en veilige en gezonde leefomgeving. Je hebt ervaring met processen van ruimtelijke ontwikkeling en ordening. Je bent bedreven in het schrijven van bestuurlijke voorstellen, het presenteren hiervan en in staat partijen hieraan te verbinden. Je bent effectief in het adviseren in een politiek-bestuurlijke context is en je beschikt over een WO werk- en denkniveau.

Almere groeit:
Almere is een jonge en multiculturele stad; met meer dan 210.000 inwoners de achtste stad van Nederland. Experimenteren en ruimte zijn de grootste waarden; ruimte om zelf te bouwen, te wonen, te studeren en te recreëren. Dat zie je terug in de architectuur, de wooninitiatieven, de zorg, het onderwijs, de (sport)parken, de waterrecreatie en duurzame ideeën voor de komende Floriade 2022 in het hart van de stad. Werken voor Almere is daarom altijd dynamisch en uitdagend.

In het fysiek ruimtelijke domein werken wij samen met partners aan een duurzame ruimtelijke economische ontwikkeling van Almere, van strategisch tot detailniveau. Er wordt in samenhang samengewerkt aan de ontwikkeling van de gebieden en de stad als geheel. De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit bestaat uit de clusters Strategen, Natuur & Milieu, Omgevingsrecht, Stedenbouw & Verkeer en Wonen die zich vanuit hun eigen discipline bezig houden met ruimtelijke vraagstukken in Almere.

Onze arbeidsvoorwaarden:
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • salaris van maximaal € 4.859 bruto per maand.
  • thuiswerkdag of -dagen. Als het past binnen je agenda, is dit mogelijk.
  • goede pensioenregeling bij het ABP.
  • reiskostenvergoeding; zowel met eigen vervoer als met het ov kun je rekenen op een financiële tegemoetkoming.
  • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen.
  • korting op je zorgverzekering.

 

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Uitgebreide informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze website en in de CAR UWO.

Meteen solliciteren:
Dat kan via het digitale sollicitatieformulier. Doe het wel voor 9 december 2018, want dan sluiten we de vacature.
Wil je eerst meer informatie voordat je solliciteert? Arno Vermaas, adjunct afdelingsmanager ROM, kan je alles over deze functie vertellen. Je bereikt hem via aevermaas@almere.nl of 06 24359640.

De kracht van het verschil:
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.