Waterschap Hollandse Delta

Beleidsadviseur Fysieke Omgeving

Waterschap Hollandse Delta

Ridderkerk
Geplaatst 6 maanden geleden

Beleidsadviseur Fysieke Omgeving, Beleidsadviseur, Beleid, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vacature Ridderkerk, HBO, WO

Wil jij aan de voorkant het ruimtelijk proces beïnvloeden? Wil jij de wateragenda maken? En, wil jij (mee)bedenken wat daarbij voor het waterschap belangrijk is? En ben jij bovenal een collega die weet te verbinden, dan zijn wij op zoek naar jou.

 

Beleidsadviseur Fysieke Omgeving
32-36 uur | Ridderkerk

 

Waarom is deze functie zo boeiend?

Vanuit de grote hoeveelheid ontwikkelingen op het gebied van de omgeving, het klimaat, de energietransitie waaronder gasloos worden en andere maatschappelijke ontwikkelingen, onderzoek jij wat het waterschap daarin kan betekenen. Als ambassadeur van het waterschap weet jij het spel te spelen, je bouwt je netwerk bij de gemeenten op en beïnvloedt de gemeentes. De functie is nog nieuw waardoor je de functie zelf vorm kan geven. Je werkt met een hecht team collega’s die elkaar scherp houden, elkaar aanvullen op inhoud en op proces. Jouw invloed intern is vooral richting het bestuur en de tactisch laag en extern richting de verschillende gemeenten. De uitdaging zit vooral in de dynamiek van de werkzaamheden, de ontwikkelingen en de grote invloed die je hebt op de uitvoering daarvan.

 

Voor wie en waarom is dit interessant?

Je hebt enkele jaren ervaring bij bijvoorbeeld een gemeente en je snapt wat voor gemeenten belangrijk is en je bent toe aan een rol waarin je jouw eerder opgedane kennis van ruimtelijke ontwikkeling (HBO/WO) wilt verdiepen. Je bent op zoek naar een rol waarin je kan verbinden door mensen met elkaar in contact te brengen en van elkaar te leren. Je kan adviseren, bent empathisch en je vindt het leuk als ambassadeur te kunnen vertellen waar het waterschap voor staat en te netwerken.

 

Je ziet een organisatie die in verandering is als een positieve uitdaging en houdt niet van een gespreid bedje. Deze positie is interessant voor iemand die graag werkt bij een maatschappelijk betrokken organisatie met zichtbare en belangrijke projecten en een uitstekende work-life balance. Je kunt het verschil maken door via netwerken en samenwerking de gemeentelijke agenda te beïnvloeden. In deze rol krijg je de kans om als adviseur de afdeling en de organisatie verder te helpen.

Hier mag je op rekenen

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie met zichtbare en belangrijke programma’s en in een team met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Het waterschap biedt goede regelingen op het gebied van studie en een keuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij o.a. thuis werken tot de mogelijkheden behoort. Je krijgt een salaris van maximaal € 71.000, — bruto (schaal 11) per jaar bij een werkweek van 36 uur inclusief IKB. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Klinkt goed, ik heb interesse

Upload je brief met CV uiterlijk 30 juni 2019 via de sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie-inhoud neem je contact op met Pieter van Dongen, Beleidsadviseur Beleid en Plannen 06 23 42 29 10.

Waterschap Hollandse Delta heeft de ambitie om dé professionele waterautoriteit te zijn. Het waterschap zorgt voor schoon en voldoende water en voor veilige dijken en wegen op de Zuid- Hollandse eilanden. Het waterschap heeft een maatschappelijke rol die steeds belangrijker wordt waardoor zij zich continu moet ontwikkelen om effectief op de marktvraag in te kunnen spelen. Door bewust te zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking en andere partnerships kijkt men verder dan alleen technische oplossingen. Door buiten de bestaande kaders te denken kan het waterschap Hollandse Delta in samenwerking met de marktpartijen toekomstgerichte (technische) innovaties realiseren. De afdeling Beleid en Plannen is een strategische afdeling, die de bestuurder in staat stelt richting te bepalen en de organisatie steunt die richting in te gaan. Dit doet de afdeling vanuit een integrale visie, in samenhang met belanghebbenden en de omgeving.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.