Hoogheemraadschap van Delfland

Beleidsadviseur Afvalwaterketen

Hoogheemraadschap van Delfland

Geplaatst 4 maanden geleden

Delfland is een van de waterschappen van Nederland. Het gebied waarbinnen Delfland zijn taken uitoefent, wordt begrensd door de Noordzee, de Nieuwe Waterweg en de lijn Berkel en Rodenrijs, Zoetermeer en Wassenaar. Op 41.000 hectare wonen en werken bijna 1,2 miljoen mensen en zijn zo’n 40.000 bedrijven gevestigd. Daarmee is het gebied van Delfland een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden van Nederland.

 

De drie kerntaken van Delfland – de zorg voor waterkering, waterbeheer en waterkwaliteit – hebben veel met elkaar te maken. Delfland voert zijn taken daarom uit rekening houdend met alle factoren die van belang kunnen zijn. Dat wordt ook wel integraal waterbeheer genoemd. Daarbij streeft Delfland naar samenwerking met andere overheden en instanties. Een ambitie van Delfland is een klimaatbestendige toekomst waarin een afvalwaterzuivering een bron is van zoet water, energie en grondstoffen.

Wil jij een bijdrage leveren aan de taken en uitdagingen van Delfland? Word dan onze nieuwe collega in de functie van:

Beleidsadviseur Afvalwaterketen

Wat ga je doen?

Jij maakt deel uit van een team dat samen met de serviceproviders van Delfland, gemeenten en andere partners werkt aan een toekomstbestendige ontwikkeling van de afvalwaterinfrastructuur binnen een dichtbevolkte, groeiende regio.

 

Je bent analytisch en toets de werking en prestaties van het afvalwatertransportstelsel tegen ontwerpuitgangspunten, capaciteiten van de zuiveringen, afvalwaterprognoses en afspraken met derden. Je rapporteert en adviseert de assetmanager en de contractmanager PPS over de werking van de infrastructuur en draagt er zorg voor dat het ontwerp en de werking van het transportstelsel van leidingen en gemalen toekomstbestendig blijft. Hiervoor stel je plannen op en leidt je of neem je deel aan projecten en processen. Je stuurt adviesbureaus en informatiebeheerders aan die je ondersteunen bij deze werkzaamheden.

 

Je adviseert het Delflandse bestuur en management en bereidt bestuurlijke besluitvorming voor met betrekking tot ruimtelijke, duurzame of innovatieve ontwikkelingen waarbij de belangen van de zuivering, transportstelsel of riolering in het geding zijn. Daarom ben je instaat om sociale, bestuurlijke, omgevings- en technische aspecten te begrijpen en af te wegen. Binnen Delfland zijn integraal werken en strategisch omgevingsmanagement richtinggevende uitgangspunten. Je werkt daarom integraal en met aandacht voor de omgeving.

 

Je zal voornamelijk werken vanuit de zuivering in Vlaardingen.

 

Wat maakt je succesvol?

Je bent een communicatief sterke en ervaren beleidsadviseur met enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie. Je werkt graag binnen een team en samenwerkingsgericht zonder je resultaten uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je organisatie- en bestuurlijk sensitief.

Naast deze kwaliteiten beschikt je over minimaal HBO werk- en denkniveau aangevuld met een HBO opleiding in de richting van civiele techniek.  Je hebt kennis van de afvalwaterketen en ervaring met samenwerkingsprocessen in de publieke sector. Kennis van assetmanagementprincipes en ervaring met de Mutual Gains Approach methode(MGA) is een pré.

Wat bieden wij!
Delfland biedt een salaris dat afhankelijk is van leeftijd, opleiding en ervaring met een maximum van 4767,- bruto per maand (schaal 11). Het betreft een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor de duur van 3 jaar. Naast het maandsalaris heb je ook een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 20% van het salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dat budget kun je inzetten voor verschillende doelen, waaronder verlof. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden en ruime opleidingsmogelijkheden.

Enthousiast!
Gaat jouw hart sneller kloppen bij het lezen van deze vacature? Dan ben jij de collega waar wij naar op zoek zijn! Solliciteer uiterlijk 7 april 2019 via onderstaande link en stuur ons je motivatiebrief en CV. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten op je sollicitatie. De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats in de week van 11 april 2019 tussen 9.00 en 12.30 uur.

Meer weten?
Neem dan contact op met Jan de Korte, Teamleider Proces- Contract en Afvalwaterketenbeheer, telefoonnummer 06- 55 78 50 71. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jet Bloemhoff Bevers, recruiter, (06) 54901704.