Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Beheerder wegen

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Geplaatst 1 week geleden

Heb jij kennis van beheers -en onderhoudsprocessen, assetmanagement?  Wordt jij onze nieuwe collega in de functie van Beheerder wegen? Solliciteer dan direct op deze vacature!

BEHEERDER WEGEN (36 UUR)

WAT GA JE DOEN?

Je werkt samen in een team met  inspecteurs en beheermedewerkers aan het planmatig beheren en onderhouden van de wegen in de Krimpenerwaard. Het team zorgt voor de monitoring, dagelijks en buitengewoon onderhoud van de wegen.

Jij zorgt voor een up to date beheer- en onderhoudsplan en een vertaling daarvan naar een onderhoudsstrategie en instandhoudingsplannen. Het plannen en voorbereiden voer je uit met een beheer en onderhoudssysteem.  De aanpak en werkzaamheden stem je af met uitvoerende partijen hierbij bewaak jij de voortgang en kwaliteit van onderhoudswerken door aannemers. Je helpt mee bij het oplossen van meldingen en/of vragen van burgers of bedrijven.  Als Beheerder Wegen draai je mee in de tweede lijns wachtdienst. Bij een calamiteit treed jij op als coördinator en regelt de eerste acties die nodig zijn om de schade te beperken.

WAT MAAKT JE SUCCESVOL?

Je voelt je thuis of hebt interesse in de wereld van verkeer en waterveiligheid. Het werken met software voor inspecties, geografisch informatie en onderhoudsactiviteiten gaat je goed af. Je kunt de processtappen en prioriteiten vertalen naar een functionele inzet van een beheer en onderhoudssysteem. Je bereid onderhoudsacties voor  en  vertaald dit naar een acties richting de markt of omgeving. Daarnaast ben je klantgericht en communicatief sterk in zowel woord als schrift.

Deze kwaliteiten vul je aan met HBO werk en denkniveau. Je bent bekend met de principes van assetmanagement en je kunt prioriteren op basis van een risicobenadering.

WIJ BIEDEN

  • Een salaris van maximaal € 4.922,- bruto per maand (schaal 11).Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden
  • Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris
  • Een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve ziektekostenverzekering.

MEER WETEN?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bertus Harte, teamleider Realisatie, afdeling Waterkeringen en Wegen, tel. 06 – 11368502. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06 – 11368505.

SOLLICITEREN

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 1 december door ons je CV en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats op woensdagmiddag  11 december. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.