Waterschap Drents Overijsselse Delta

Afdelingshoofd Bestuur en Organisatie én Afdelingshoofd Strategie en Beleid

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Zwolle
Geplaatst 3 maanden geleden

Werk mee aan ons waterschap!

Eén van onze collega’s zet ‘extern’ een prachtige stap in haar carrière en de ander kiest voor een nieuwe, interne uitdaging. Daarom zijn wij op zoek naar twee afdelingshoofden voor ons waterschap.

Afdelingshoofd Bestuur en Organisatie én
Afdelingshoofd Strategie en Beleid
Voor beide 36 uur per week, Zwolle

De afdeling Bestuur en Organisatie biedt op professionele en adequate wijze advies en ondersteuning aan bestuur, directie en organisatie. De kerntaken richten zich op: bestuurszaken, relatiebeheer, crisisbeheer, communicatie, HRM, bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, KAM, facilitaire zaken, klantcontactcentrum en business support. De disciplines zijn ondergebracht in 6 clusters. De afdeling bestaat uit ruim 80 professionals op strategisch, tactisch en operationeel niveau, waarbij eigen regie, verbinding maken en slim samenwerken vanuit een integrale, klantgerichte houding centraal staat. Organisatieontwikkeling, met focus op mobiliteit en flexibiliteit, vraagt op alle fronten veel aandacht.

De afdeling Strategie en beleid is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid van het waterschap voor de drie kerntaken watersysteem, waterveiligheid en de waterketen. Tevens is de afdeling verantwoordelijk voor het beïnvloeden van het beleid van andere organisaties met betrekking tot deze drie kerntaken. Het beleid wordt in samenwerking met de andere afdelingen/bestuur ontwikkeld. De afdeling bestaat uit ruim 40 professionele (beleid) adviseurs waarbij eigen regie, verbinding maken en slim samenwerken voorop staan. Onderwerpen die de komende jaren zeker de aandacht krijgen zijn onder meer: Klimaatadaptie, Circulaire economie, Duurzaamheid en de Omgevingswet.

De baan
Als afdelingshoofd:

  • Volg je externe maatschappelijke ontwikkelingen en weet je deze te vertalen naar kansen voor het waterschap;
  • Ben je aanspreekpunt voor de leden van de directie en van het Dagelijks Bestuur;
  • Draag je bij het aan het strategisch beleid van de organisatie, zorg je voor het opstellen en realiseren van het jaarplan en (meerjaren)beleidsplan van de afdeling;
  • Signaleer je nieuwe kansen en onderneem je zelfstandig actie om mogelijkheden te benutten;
  • Volg je ontwikkelingen op het beleidsterrein, initieer en bevorder je integrale beleidsontwikkeling en –uitvoering en draag je zorg voor de beleidsevaluatie;
  • Geef je als integraal en mensgericht manager leiding aan een afdeling waarin brede inhoud, complexiteit, uitvoering en contacten binnen en buiten de organisatie een belangrijke rol spelen;
  • Motiveer en stimuleer je anderen tot samenwerken en het behalen van gezamenlijke doelen en toon je hierin het goede voorbeeld;
  • Ben je vasthoudend in het behalen van resultaten en stimuleer en ondersteun je anderen bij het behalen van hun eigen resultaten;
  • Kun je je inleven in de problematiek van de klant, vraag je door en kom je op eigen initiatief met passende voorstellen.

Wat verwachten wij?
Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en brede kennis en aantoonbare werkervaring op het gebied van leiderschap en (proces)verbetertrajecten. Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van bestuurders en gaat de dialoog aan over de maakbaarheid van hun ambities. Je hebt affiniteit met de waterschapssector. Daarnaast ben je een teamspeler en ben je vaardig anderen te helpen hun ontwikkelingsmogelijkheden te zien en hen te stimuleren bij het behalen van hun doelen. Je bent besluitvaardig, resultaatgericht en stelt je daarbij vastberaden, doortastend, integer en verantwoordelijk op. Je kunt relativeren en hebt gevoel voor humor.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en veelzijdige functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.723,- (functieschaal 14) bruto per maand op basis van 36 uur. Wij bieden een modern pakket arbeidsvoorwaarden conform de SAW en een individueel keuzebudget waarin de vakantietoeslag is opgenomen (ca. 20% van het salaris), Als medewerker beschik je zelf over dit budget en je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast bieden wij goede opleidingsmogelijkheden middels een persoonsgebonden basisbudget en een gunstige reiskostenvergoeding.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:
Secretaris-directeur Eveline de Kruijk (088-2331495/ evelinedekruijk@wdodelta.nl);
Directielid David van Raalten (088-2331690/ davidvanraalten@wdodelta.nl);
Jolanda van der Veer (Afdelingshoofd Bestuur en Organisatie: 088-2331898/ jolandavanderveer@wdodelta.nl) en Rixt Wierda (Afdelingshoofd Strategie en Beleid: 088-2331550/ rixtwierda@wdodelta.nl).

Is dit de functie waar jij naar op zoek bent? Solliciteer dan uiterlijk 3 maart 2019 via de sollicitatielink op onze website Waterschap Drents Overijsselse Delta – Vacatures ‘direct solliciteren op deze functie’. Klik hieronder op de button om naar deze pagina te gaan.

De selectiegesprekken zijn gepland op: donderdag 7 maart 2019.

De gesprekken met de adviescommissies vinden plaats in week 11.

Het ondergaan van een assessment of psychologische test maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.