Waterschap Hollandse Delta

Adviseur Waterveiligheid, waterkerende kunstwerken

Waterschap Hollandse Delta

Ridderkerk
Geplaatst 3 maanden geleden

Adviseur Waterveiligheid, Waterveiligheid, Waterschap, Adviseur, Waterkerende Kunstwerken, Leidingen, Geotechniek, Vacature Ridderkerk

In Zuid-Holland-Zuid zorgt waterschap Hollandse Delta voor veilige waterkeringen, voor het zuiveren van afvalwater en voor schoon water in de watergangen, zoals sloten en plassen. In natte tijden gaat het waterschap overstromingen tegen. In droge perioden zorgt Hollandse Delta voor voldoende water in singels, sloten en plassen. Ook onderhoudt het waterschap vrijwel alle wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom.

De afdeling Advies en Automatisering (AA) beheert en levert de kennis, informatie en automatisering voor de processen zoals die door het waterschap worden uitgevoerd. Binnen het team Advies (AAAD) is waterveiligheid een primair kennisgebied ten behoeve van het toetsen en beoordelen van waterkeringen middels constructieve berekeningen en geotechnisch advies. Doel is dat binnen het waterschap het thema waterveiligheid in 2021 zodanig georganiseerd en ingericht is dat de eigen formatie in staat is om te sturen op resultaat, adequate besluitvorming en efficiënte processen. Basisvoorwaarden hiervoor zijn grondige kennis van ‘het systeem’ (de werking van de waterkeringen) en een uitmuntende informatievoorziening. De afdeling is daarom op zoek naar versterking in de vorm van:

 

Adviseur Waterveiligheid, waterkerende kunstwerken
36 uur | Ridderkerk

 

Dit ga je doen

Je bent als adviseur Waterveiligheid verantwoordelijk voor het onderdeel waterkerende kunstwerken. Vanuit jouw specialistische kennis adviseer je de organistatie op het gebied van waterkerende kunstwerken en leidingen in waterkeringen. Je bent verantwoordelijk voor het technisch toetsen en het beoordelen van waterkerende kunstwerken en leidingen. Je bent in staat (constructieve) berekeningen uit te (laten) voeren en geeft advies in (onderzoeks)projecten. Denk aan projecten voor dijkversterking, WBI,  vergunningaanvragen, onderhoud en calamiteitenzorg.

 

Essentiele onderdelen zijn:

 • Je vertaalt de wensen en behoefte van de organisatie op het gebied van waterkerende kunstwerken en leidingen naar concrete voorstellen en adviezen.
 • Het voorbereiden en uitvoeren van analyses en berekeningen in het kader van WBI.
 • Formuleren, uitzetten en begeleiden van opdrachten aan adviesbureaus.
 • Input leveren voor producten binnen de systeemgerichte contractbeheersing (o.a. functioneel specificeren t.b.v. vraagspecificatie eisen en proces).
 • Toetsen van producten van opdrachtnemers.

 

Dit heb je in huis

 • Je hebt affiniteit met waterkerende kunstwerken en/of leidingen en weet op een enthousiaste en gemotiveerde wijze je kennis over te brengen.
 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met studierichting Civiele Techniek, bij voorkeur heb je een master in de richting Waterbouw, Hydraulic Engineering, Structural Engineering of je hebt de master Pipeline Technology gedaan.
 • Je hebt toets- en/of ontwerpervaring op het gebied van waterbouwkundige constructies zoals sluizen, stuwen, waterkeringen en leidingen, of je bent in staat je dit eigen te maken.
 • Je hebt kennis van vigerende voorschriften en leidraden zoals het WBI, OI, Technische rapporten (ENW) Eurocode 7, Leidraad kunstwerken en NEN 3650/3651.
 • Kennis van statistiek, faalkansen en probabilistiek is een pré.
 • Je bent een enthousiaste starter of hebt al meer ervaring.

 

Dit is je profiel

 • Je bent een expert in je vakgebied of je hebt de ambitie dit te worden.
 • Je bent in staat de raakvlakken met andere beleidsvelden zoals geotechniek te signaleren en een constructieve bijdrage te leveren aan verbeteringen binnen processen.
 • Je draagt bij aan  landelijke ontwikkelingen binnen je vakgebied en vertaalt de consequenties voor het waterschap.
 • Je bent een teamspeler met goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Kernwoorden zijn analytisch, ondernemerschap, omgevingsbewust en resultaatgericht.

 

Hier mag je op rekenen

Een dynamische werkomgeving en een vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Je krijgt bij WSHD de mogelijkheden om jezelf op persoonlijk en inhoudelijk vak te ontwikkelen tot een gedegen adviseur op het vakgebied waterveiligheid. Daarbij krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen in de deelgebieden die het beste aansluiten bij jouw kennis en interesses. De werkwijze binnen het team wordt gekenmerkt door zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij professionals die gedegen inzicht hebben in de waterveiligeheid en die dit op een professionele manier vormgeven.

Verder bieden wij:

 • Een marktconform salaris. Afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een goede reiskostenvergoeding (0,19 ct per gereden kilometer of volledige OV-vergoeding).
 • Thuiswerken behoort – in overleg – tot de mogelijkheden.
 • Onderdeel van je bruto salaris is het Individueel Keuze Budget van 20% welke vrij opneembaar is of (gedeeltelijke) in verlof is om te zetten.
 • Flexibele werktijden, waarmee je zelf de optimale balans tussen werk en privé bepaalt.
 • Je ontwikkeling is voor ons belangrijk en wordt goed gefaciliteerd. Onder meer een eigen opleidingsbudget van € 5.000,-.

Klinkt goed, ik heb interesse

Upload je brief met CV uiterlijk 16 augustus 2019 via de sollicitatiebutton. Hier vind je ook meer informatie over onze organisatie. Voor vragen over de functie-inhoud neem je contact op met  Bianca Bax, Teamleider AAAD (telefoonnummer 06 2337 2306) of met Jan-Kees Bossenbroek, senior adviseur (telefoonnummer 06 8263 7923). Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.