Waterschap Aa en Maas

Adviseur Watersysteem

Waterschap Aa en Maas

Cuijk
Geplaatst 3 maanden geleden

Onze organisatie
Werken met water wordt steeds belangrijker. Voor nu en morgen. Het vraagt om kennis, ambitie en innovatief vermogen om de kwaliteit en de veiligheid van het water te waarborgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen. In het oosten van Brabant zorgt Waterschap Aa en Maas voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. Wij zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal wil dienen. We leveren dagelijks een hoog niveau van betrouwbaarheid en staan tegelijkertijd, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

De buitenwereld is sterk veranderd. De noodzaak voor samenwerking is groter dan ooit. In de visie van onze organisatie wordt “de klant centraal” als één van de drie belangrijke pijlers genoemd, naast de excellente uitvoering van onze kerntaken en de ontwikkeling van medewerkers. Onze omgeving professionaliseert, belanghebbenden worden mondiger en netwerken uitgebreider.

Het district Raam maakt deel uit van de directie Watersystemen & Kering van Waterschap Aa en Maas. De districten zijn de voordeur van het waterschap. Vanuit de districten wordt het relatiebeheer inhoud gegeven en vindt het operationele waterbeheer plaats. Ook vervullen de districten de opdrachtgeversrol voor de inrichtingsprojecten en zijn ze actief bij calamiteiten.

Voor de versterking van district Raam zijn we op zoek naar een enthousiaste, pro-actieve

ADVISEUR WATERSYSTEEM (schaal 10 – 1,0 fte)

(36 uur per week, standplaats Cuijk)

Wat ga je doen
De komende jaren staat het waterschap voor ingrijpende optimalisatieopgaven in haar beheergebied. Het wil daarnaast actief werken aan de eigen in- en herinrichtingplannen en de opgaven van partners.
De adviseur watersysteem krijgt een belangrijke taak om deze opgaven te stroomlijnen, draagt bij aan de totstandkoming van beleid en is in staat om beleid en praktijk bij elkaar te brengen en te werken aan een toekomstbestendig onderhoud. Hij/zij krijgt een rol als accountbeheerder namens het waterschap, bijvoorbeeld bij grotere gemeenten.

Je speelt de rol van ’spin in het web’ om ontwikkelingen op te zoeken, te volgen, te verbinden en samen met specialisten van het waterschap te vertalen in adviezen en oplossingen om daarmee optimalisaties, nieuwe inrichting en innovaties te kunnen realiseren. Je gaat zelf op zoek naar oplossingen en bent in staat om hierbij ook buiten de gebaande paden te treden. Je hebt daarbij oog voor de fase na inrichting: hoe kan de nieuwe situatie effectief en efficiënt worden beheerd en onderhouden.
Je ondersteunt het afdelingshoofd en werkt samen met de gebiedsadviseur bij de voorbereiding van bestuurlijke overleggen en bent verantwoordelijk voor de coördinatie en advisering met betrekking tot het waterbeheer in (een deel van) het district. Je bent in staat om vanuit verschillende belangen te denken en te doen, op zoek te gaan naar meerwaarde, te onderhandelen en weerstanden te overwinnen.

Als adviseur watersysteem voel je je ‘eigenaar’ van het gebied en zoek je van daaruit verbinding met collega’s van verschillende afdelingen bij het waterschap en die van de partners in het gebied. Je bent in staat om de goede vragen te stellen en om je eigen standpunt goed naar voren te brengen. Je kunt je snel aanpassen aan wisselende omstandigheden en je kunt onder druk zorgen voor een afgewogen besluit. In gezamenlijkheid worden meerjarige opgaven in beeld gebracht en werk je mee aan de realisatie van deze opgaven. Het gaat daarbij om opgaven op het gebied van zowel het watersysteem als de waterketen.

Jouw achtergrond
Je hebt een relevante HBO- of academische opleiding voltooid en beschikt over gedegen kennis/ervaring van ruimtelijke ontwikkeling en integraal waterbeheer. Je beschikt over goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden en bent een resultaatgerichte verbinder. Je toont je daarin een doorzetter en bent organisatiesensitief. Projectmatig kunnen werken en denken is een vereiste.

Je salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris inclusief Individueel Keuzebudget (IKB) maximaal € 61.240,- bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (schaal 10 van de salarisschalen waterschapspersoneel).
Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) en hebben wij een solide pensioenregeling. Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of er voor kiezen dit bedrag uit te laten betalen.
Daarnaast ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer.
Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een Persoonsgebonden BasisBudget (PBB) van € 5000,- per vijf jaar.

Meer informatie en sollicitatie
Heb je vragen of opmerkingen bel dan naar Diana van der Beek, afdelingshoofd District Raam, telefoonnummer 06 – 53 69 21 84.
Ben je enthousiast? Zorg dan dat je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 25 februari 2019 binnen is bij het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 1 maart a.s.

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.