Waterschap Rijn en IJssel

Adviseur vergunningverlening

Waterschap Rijn en IJssel

Geplaatst 2 weken geleden

Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Onze organisatie staat nooit stil. De zorg voor waterveiligheid, -kwaliteit en -kwantiteit gaat continu door. Iedere medewerker zet zich daarvoor vanuit zijn eigen functie en specialisme met veel enthousiasme in. Dat doen zij vanuit een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer. Er heerst een grote mate van vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

Wil jij meedenken met moderne regulering door ons waterschap? Wij zoeken voor de unit Vergunningverlening en Handhaving (V&H) een:

Adviseur vergunningverlening
36 uur per week

De unit V&H is verantwoordelijk voor het proces van vergunningverlening en afhandeling van meldingen op grond van de Waterwet en de Keur van het waterschap. Ook voert de unit het toezicht uit op de verleende vergunningen en afgehandelde meldingen en de naleving van de algemene regels uit de Keur van het waterschap. Ook stelt de unit de beschikkingen in het kader van de belastingenverordeningen op en brengt hierover advies uit naar ons belastingkantoor.

De baan
De adviseur vergunningverlening is een uitdagende functie die door de omgevingswet in ontwikkeling is. Je bekijkt de mogelijkheden van initiatieven waarbij je met een gedegen afweging van alle belangen naar de beste oplossing zoekt. Als deskundige vraagbaak vertegenwoordig je het waterschap met tact en zorg je voor een goede afhandeling van complexe vergunningaanvragen. Als adviseur controleer en ondersteun je de collega-vergunningverleners bij de uitvoering van (complexe) werkzaamheden. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en de markt en je bent in staat om je collega’s, management en bestuur jouw beleidsmatige visie te presenteren. De nadruk van de functie ligt op je toepasbare kennis en een proactieve en toegankelijke aanpak om die te delen in het proces van realisatie. Je hebt een coördinerende, regisserende rol. Je passie ligt bij samenwerking en het tot stand brengen en stimuleren van synergie.

Wat verwachten wij?

 • Hbo+ werk- en -denkniveau op het gebied van civiele techniek, milieukunde of procestechnologie.
 • Ervaren op het gebied van vergunningverlening in het kader van de Waterwet.
 • Actuele kennis van het omgevingsrecht (Waterwet, Verkeersregelgeving en Keur) en de Algemene wet bestuursrecht.
 • Je bent in staat te anticiperen op veranderende wet- en regelgeving zoals de omgevingswet in combinatie met de doelstellingen van de organisatie.
 • Je bent in staat om als regisseur op te treden in het vergunningenproces en met behulp van de diverse adviezen te komen tot een integrale afweging.
 • Je bent kritisch op de uitvoering van het beleid, signaleert knelpunten en creëert kansen voor verbetering; dit alles in goede afstemming met jouw collega’s.
 • Je hebt affiniteit met planvormingsprocessen en je onderhoudt externe contacten met lokale overheden, initiatiefnemers en andere belanghebbenden.
 • Je adviseert de klant om te komen tot een complete aanvraag en over het verloop van het proces.
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk helder in jouw communicatie en in staat compact standpunten en adviezen te formuleren en te motiveren.
 • Sterke onderhandelaar met oog voor verschillende belangen en een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Een omgevingsbewuste en klantgerichte opstelling.
 • Coachingsvaardigheden.
 • De volgende competenties zijn verder voor ons belangrijk: zelfstandigheid, resultaat- en oplossingsgericht, flexibel en proactief.

Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige functie voor 36 uur per week.
 • Afhankelijk van de werkervaring wordt het salaris ingedeeld in schaal 10 conform cao voor de waterschappen (36-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden in de vorm van een individueel keuze budget (IKB).
 • Goede opleidingsmogelijkheden.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie bel je met Joke van Dijk (interim manager Vergunningverlening en Handhaving), telefoon 0314-369750. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website: www.wrij.nl

Reacties kun je tot en met 9 december via het online sollicitatieformulier op onze website versturen, t.a.v. Myriam Vlug, adviseur P&O. Sollicitaties die op een andere wijze binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 december 2018 (in de ochtend).

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.