Waterschap Aa en Maas

Adviseur ruimtelijke plannen

Geplaatst 8 maanden geleden

Ben jij toe aan een stap in je loopbaan op een inspirerende werkplek? Zoek jij graag de samenwerking met collega’s en partners in jouw werkgebied? Dan kun jij onze nieuwe collega zijn!

Adviseur ruimtelijke plannen
vacaturenummer: Adviseur E

Functieomschrijving
Als beleidsmedewerker watertoets adviseer je over ruimtelijke plannen. Het doel daarbij is dat het waterbelang expliciet en op evenwichtige wijze wordt meegenomen bij nieuwe ontwikkelingen. Om tot een goed advies te komen stem je af met verschillende afdelingen binnen onze organisatie. Je reageert op plannen in het voortraject of anders in de vorm van een zienswijze (in voorkomende gevallen stel je beroep in tegen een vastgesteld bestemmingsplan).

Je bent aanspreekpunt en verantwoordelijk voor een deel van de gemeenten in ons werkgebied. Met de komst van de omgevingswet wordt het steeds belangrijker de ruimtelijke agenda in dat gebied te doorgronden en ervoor te zorgen dat het waterschap bij belangrijke ontwikkelingen al in een vroeg stadium met partners/initiatiefnemers aan tafel kan om ook onze doelen te verwezenlijken.

Concreet zal je gemeenten adviseren en stimuleren over de waterparagraaf in hun ruimtelijke (beleids-)plannen. Je vertaalt het waterschapbeleid naar adviezen over ruimtelijke plannen en vertegenwoordigt het waterschap in diverse overleggen. Verder ondersteun en adviseer je het bestuur van het waterschap over ruimtelijke ontwikkelingen in relatie tot haar doelstellingen. In het vertalen van toekomstige ontwikkelingen voor het vakgebied, zoals de implementatie van de omgevingswet, speel jij een proactieve rol.

Waar doe je dat?
Je gaat werken bij team Planadvies binnen de afdeling Planadvies & Vergunningen van waterschap Aa en Maas. Het team werkt aan een professionele, toekomstbestendige taakuitvoering. We werken daarbij steeds meer van buiten naar binnen, in samenwerking met onze partners om de waterdoelen zo optimaal mogelijk te realiseren, waarbij alle belangen goed worden afgewogen. Verder kijken dan wat alleen voor waterschap Aa en Maas belangrijk is om zo tot het beste resultaat te komen voor onze omgeving en daarmee het water. Om dat te bereiken vragen wij van iedereen die bij ons werkt persoonlijk leiderschap en daartoe bieden wij jou volop kansen.

Wat vragen wij van jou?
Van onze nieuwe collega vragen wij:

  • dat je proactief, verbindend, ondernemend en resultaatgericht bent. Je weet de verbinding te leggen met onze partners en met je waterschapcollega’s. Je hebt gevoel voor timing, affiniteit met de leefomgeving en inrichting van het landelijk gebied;
  • dat je de waterdoelen weet te verbinden aan concrete plannen; je hebt daarom affiniteit met diverse aspecten rondom de openbare ruimte (ruimtelijke ordening, bestemmingsplannen, klimaatadaptatie, duurzaamheid etc.) en milieu;
  • dat je bekend bent met de verschillende planvormen en procedures in de ruimtelijke ordening en de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe omgevingswet;
  • dat je beschikt over een opleiding op ten minste hbo-niveau op het gebied van planologie, ruimtelijke ordening of bijvoorbeeld bestuursrecht en minimaal 4 jaar werkervaring hebt. Ervaring bij een (gemeentelijke) overheid is een pre;
  • dat je goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt, gericht bent op samenwerking en  dat je actief kennis deelt;
  • dat je flexibel en klantgericht bent en inzicht en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen hebt.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 58.430,- bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10 van de salarisschalen waterschapspersoneel). Het IKB is een toeslag van ruim 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer. Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden krijg je een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar.

Contactinfo
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martijn van Heereveld, telefoonnummer 073-6156897. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.aaenmaas.nl.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 29 oktober 2017 naar Waterschap Aa en Maas via het online sollicitatieformulier.

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.