Waterschap Aa en Maas

Adviseur robuust watersysteem

Waterschap Aa en Maas

Geplaatst 3 weken geleden

 

Wie zijn wij?
De komende jaren staat waterschap Aa en Maas voor grote uitdagingen. Het veranderende klimaat vergroot de opgaven voor waterveiligheid, droogte en wateroverlast. In combinatie met het realiseren van een goede waterkwaliteit en een goede ecologische toestand van ons watersysteem vragen deze opgaven om integrale, gebiedsgerichte oplossingen. Zo werken we samen met onze partners aan een robuust en veerkrachtig watersysteem, dat een gezonde leefomgeving biedt voor mens, plant en dier, en tegen een stootje kan. Dit is gebiedsgericht maatwerk en vereist de inzet van vele disciplines.

 

Wat ga je doen?
Als adviseur draag je bij aan de beleidsontwikkeling voor een gezond en klimaat-robuust watersysteem en aan de realisatie van onze inrichtingsopgave voor de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Je werkt aan beleidsontwikkeling en planvorming voor robuuste beekdalen, natte natuurparels, wijstherstel, ecologische verbindingen en natuurvriendelijke oevers. Je legt verbindingen met onze andere wateropgaven (klimaatadaptatie, waterkwaliteit) en met de gebiedsprocessen in het gebied van Aa en Maas. Ook zorg je voor afstemming met beleidsprocessen van onze partners, waaronder provincie en gemeenten.

Je werkt intensief samen in een kernteam van circa 5 medewerkers en draagt bij aan een goede betrokkenheid van alle relevante processen en collega’s in de gehele organisatie. Belangrijk is bijvoorbeeld de verbinding met onderzoek en monitoring en met beheer en onderhoud van het watersysteem. Samen met het kernteam, de betrokken managers, directie en het bestuur van Aa en Maas geef je richting aan de uitvoering.

Je maakt gebruik van de kennis en expertises binnen en buiten het waterschap. Je hebt oog voor relevante ontwikkelingen, weet deze met elkaar te verbinden en waar nodig te vertalen naar concrete acties, voert regie op de voortgang ervan en borgt de inpassing hiervan in de organisatie.

 

Wat bieden we jou?
Het betreft een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 70.876,- bij een werkweek van 36 uur.

Het IKB  is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun  je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer.

Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden krijg je een  Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar.

 

Wat breng je mee?
Je hebt een academische opleiding voltooid en beschikt over kennis van de fysieke leefomgeving waarin het integraal waterbeheer van het waterschap wordt vormgegeven. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het speelveld water, natuur en ruimte en bent gewend om met bestuur, management, inhoudelijk specialisten en projectleiders samen te werken.

Je stijl van werken is resultaatgericht en flexibel. Als persoon ben je te typeren als daadkrachtig, doortastend en vindingrijk. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent een netwerker en verbinder. Door een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn en goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden weet je de waterschapstaken met relevante partners te verbinden. Je zet je creativiteit in om jezelf en je omgeving te helpen verder te ontwikkelen.

 

Meer weten of solliciteren?
Heb je vragen of opmerkingen, bel Sara de Boer, afdelingshoofd Beleid en Advies (tel. 06 83 24 39 78).

Wil je solliciteren? Zorg dan dat je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 10 november a.s. binnen is bij het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button:

 

De eerste gesprekken worden ingepland op donderdag 21 november 2019 in de morgen.

Word jij onze nieuwe collega? Dan dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren.