Gemeente Aalsmeer en Amstelveen

Adviseur Riolering / Stedelijk Water

Gemeente Aalsmeer en Amstelveen

Geplaatst 11 maanden geleden

Adviseur Riolering Vacature Amstelveen, Adviseur Riolering, Adviseur, Riolering, Civiele Techniek, HBO

Ben jij een bevlogen adviseur en wil jij samenwerken vanuit een ambitieus team dat nog volop in ontwikkeling is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Adviseur Riolering / Stedelijk Water
36 uur | Amstelveen

 

Wie zijn wij?
Ruimte, groen en veiligheid. Een openbare buitenruimte van goede kwaliteit en volop voorzieningen zoals scholen, sportaccommodaties, winkelcentra, horeca, parken en culturele accommodaties. Amstelveen heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een aantrekkelijke stad waar het goed wonen en werken is.

De ambtelijke organisatie van de gemeente Amstelveen bedient twee gemeentebesturen: Amstelveen en Aalsmeer. In april is een nieuwe afdeling van start gegaan: Projecten en Advies. De afdeling is verantwoordelijk voor het beleid, advisering, plannen, ontwerpen, voorbereiden en realiseren van projecten en voorzieningen in de openbare ruimte. De afdeling is nog volop in ontwikkeling en bestaat uit vier teams: Beleid en Advies, Projecten en Planontwikkeling, Realisatie en Bedrijfsvoering, totaal circa 65 medewerkers.

Het team Beleid en Advies bestaat uit 12 adviseurs die integraal werken vanuit de vakdisciplines groen, infra, riolering, verkeer, OV, circulaire economie, spelrecreatie en water. Het team Beleid en Advies is verantwoordelijk voor het integrale uitvoeringsbeleid, meerjarenplanningen en de advisering van het bestuur, management en interne afdelingen. Daarnaast is het opdrachtgeverschap voor renovatiewerken een belangrijke kerntaak en wordt intensief samengewerkt met de eigen buitendienst en externe partners in de regio. Samen houden wij Amstelveen en Aalsmeer kwalitatief op niveau, leefbaar en veilig. In de komende jaren wordt dit een extra uitdaging omdat er enkele grote infrastructurele projecten in uitvoering gaan (o.a. ombouw Amstelveenlijn, verbreding A9, reconstructie Beneluxbaan, HOV-baan N196).
Jouw uitdaging!

 • Binnen de organisatie ben je het eerste aanspreekpunt voor beleidsmatige vragen.
 • De gemeente Aalsmeer en Amstelveen hebben een opgave om zich voor te bereiden op klimaatverandering. Als adviseur en trekker sta je in de voorhoede van het thema klimaatadaptatie.
 • Je adviseert de afdelingen, management en het bestuur over vaktechnische eisen, ontwikkelingen, risico’s en kansen. Waar nodig stel je beleid op.
 • Binnen het vakgebied werk je nauw samen met de vakspecialist- en operationele onderhoudsdienst.
 • Je bent verantwoordelijk voor de investeringswerken riolering. In overleg met de onderhoudsdienst en de vakspecialist stel je een meerjaren-investeringsprogramma op en werk je mee aan de actualisatie van het GRP.
 • In de rol van opdrachtgever formuleer je opdrachten, plannen van eisen voor reconstructiewerken. Bij integrale projecten stem je de inhoud af met de adviseurs van de overige vakdisciplines.
 • Je legt periodiek verantwoording af voor de voortgang op de projecten in de pc-cyclus.
 • Je initieert inspecties en levert i.s.m. vakspecialisten een bijdrage aan de analyse en output van het rioolbeheersysteem.
 • Je neemt deel aan het regionale samenwerkingsverband gemeentelijke watertaken.
 • Je beantwoordt beleidsmatige vragen van inwoners en bestuur ten aanzien van het beheer en onderhoud van rioleringswerken.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau in de civiele techniek door opleiding of werkervaring.
 • Je hebt de afgelopen 3 jaar gewerkt in de (afval)waterketen op tactisch of strategisch niveau. Bij minder werkervaring nodigen we je evengoed uit om te reageren, maar dan kan gevraagd worden de Basisopleiding Riolering te volgen.
 • Je toont eigenaarschap voor de riolering.
 • Je bent op de hoogte van de laatste inzichten in het stedelijk waterbeheer en houdt een vinger aan de pols voor nieuwe ontwikkelingen.

Om deze functie optimaal uit te voeren ben je, naast de gemeentelijke kernwaarden resultaatgerichtheid, betrouwbaarheid, klantgerichtheid ook initiatiefrijk, politiek-bestuurlijk sensitief en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast vindt je het leuk om mee te bouwen aan een team in ontwikkeling.

Wij bieden jou?

 • Een sleutelrol in een gedreven team met hoge ambities.
 • Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, collega’s met humor en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een mooi salaris van minimaal (€ 2.795,-) bruto per maand en maximaal € 4.225,- (CAR-UWO schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-Academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 16.8% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven. Je kan het uit laten betalen en ook gebruiken voor het kopen van verlof. Daarnaast is het mogelijk om dit budget te gebruiken voor belastingvoordeel ten aanzien van reiskosten, aanschaf fiets, aanschaf ICT apparatuur, vakbondscontributie en opleiding.

 

Enthousiast geraakt?

Kom bij ons het verschil maken en reageer vóór 9 juli 2018 via de sollicitatieknop. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Chris Fase, teamleider Beleid en Advies. Voor procedurele vragen kun je terecht bij Selma Mantel, HR-adviseur. Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11.

 

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
 • Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.