Gemeente Leidschendam-Voorburg

Adviseur riolering

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg
Geplaatst 7 maanden geleden

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Adviseur riolering

 

Voor de afdeling stadsbeheer zijn wij op zoek naar een adviseur op het gebied van riolering en water. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onwerpen, voorbereiden en adviseren
over de uitvoering van infrastructurele en technische werken onder andere op het gebied van klimaatadaptatie. Herken jij jezelf in dit profiel? Lees dan snel verder!

 

Waar ga je werken?
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Onze ambitie is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons hypermoderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Over het team
In aanvulling van de Beste Gemeentelijke Dienstverlener willen we ook de ‘beste beheerorganisatie’ zijn en volstaat het niet meer om het beheer zakelijk en professioneel op orde te hebben. De beste beheerder in de nabije toekomst is bezig met asset management. De afdeling Stadsbeheer (SB) staat voor schoon en duurzaam beheer van de openbare ruimte en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling en instandhouding van een veilige en prettige groene woonstad. We houden de stad op orde, voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en geven ruimte voor maatwerk. Dit doen we voor en samen met de inwoners en partners van de stad. We weten wat er speelt en werken samen met verschillende belanghebbenden aan een optimale leefomgeving. Stadsbeheer is nog meer dan de andere afdelingen het gezicht van de gemeente op straat. We zoeken de communicatie met onze inwoners en gebruikers van de Openbare Ruimte om ze te betrekken bij het inrichten en onderhouden van de Openbare Ruimte maar ook om te horen waar het beter kan.
Wat je doet

 • Als adviseur riolering en water ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, voorbereiden en adviseren over de uitvoering van infrastructurele en technische werken onder andere op het gebied van klimaatadaptatie.
 • Je ondersteunt de beheerder
 • Je draagt zorg voor de compleetheid en juiste informatie in de beheersystemen voor riolering, water en grondwater (inrichting en planning, verbetering en kwaliteit van de data).
 • Je stelt riool- en watermanagement informatie op.
 • Je ondersteunt inhoudelijk de 1e-lijns afhandeling van vragen en klachten.
 • Je coördineert en organiseert toezicht.
 • Je doet veldinventarisaties en laat detailtekeningen opmaken voor het actualiseren van beheertekeningen.
 • Je lost (hydraulische) problemen op en springt in bij ontstane calamiteiten als adviseur.
 • Je beoordeelt inspectieresultaten en levert input ten aanzien van de meerjarenplanning.
 • Je beoordeelt en toetst ruimtelijke ontwikkelingsplannen en vergunningsaanvragen.

Wie je bent en wat wij van je vragen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau aangevuld met bijvoorbeeld een afgeronde opleiding civiele techniek of watermanagement.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis en ervaring met Microsoft Office, beheersystemen,
 • Je hebt inzicht in hydraulische berekeningen en hydrologie
 • Je bent zelfstandig, omgevingsbewust, creatief en beschikt over overtuigingskracht, inzicht in verhoudingen tussen en belangen van derden.

Wat wij je bieden
Wij bieden een afwisselende en zelfstandige functie met een breed scala aan onderwerpen en een breed netwerk. De afdeling is enthousiast en biedt een prettige werksfeer. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring een salaris van maximaal 3805 bruto per maand (schaal 9) of een salaris van maximaal € 4225 bruto per maand (schaal 10) beide bij 36 uur per week. Naast je salaris heb je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dat budget kun je inzetten voor verschillende doelen, waaronder verlof. Daarnaast kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten, een flexibele werktijdenregeling, een iPhone en iPad of MTC.
Goed om te weten
Voor informatie over de functie en over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Artho Hanemaaijer, Teamleider Beheer, via telefoonnummer 14 070. Meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze HR-medewerkers via telefoonnummer 14 070.

Solliciteren
Spreekt bovenstaande jou aan en wil jij deze kans pakken? Reageer met een motivatiebrief en curriculum vitae via sollicitatiebutton tot en met zondag 7 juli 2019 aan Marleen Hersbach.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 17 juli 2019.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.