Gemeente Beverwijk

Adviseur Klimaat & Water

Gemeente Beverwijk

Geplaatst 1 maand geleden

Adviseur klimaat, Klimaatadviseur, Wateradviseur, Adviseur Water, HBO, WO

Beverwijk, een mozaïek van bedrijvigheid: kleurrijk, divers en ondernemend. Een stad om te wonen, te werken en plannen te realiseren. Net even buiten de gebaande paden (durven) denken: in Beverwijk verwelkomen we je van harte!

Wij zoeken een


Adviseur Klimaat & Water
voor 32 – 36 uur per week

 

Dit ga je doen als Adviseur Klimaat & Water

Je signaleert nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de gemeentelijke watertaken en vertaalt deze naar strategisch beleid. Je maakt uitvoeringsprogramma’s op het gebied van water en klimaatadaptatie en zet deze om in concrete projecten. Je adviseert, in samenspraak met de financiële collega’s, over de kosten van de watertaken en kostendekking via de rioolheffing. Je vertegenwoordigd de gemeente in o.a. het samenwerkingsplatform waterketen Noorderkwartier en de klankbordgroep MRA klimaatbestendig.

Daarnaast werk je op je vakgebied nauw samen met de gemeente Heemskerk.
Je vervult hierin de rol van ambassadeur van de gemeente waarbij je een brug vormt tussen verschillende betrokken partijen. Je volgt strategische- en beleidsmatige ontwikkelingen in de gemeente en daarbuiten op de voet en je vertaalt deze naar beleid. Binnen het team wordt nauw samengewerkt met de diverse vakdisciplines om een integraal product af te leveren. Je hebt een actieve rol bij interne en externe projecten en adviseert de wethouders.

Jouw talenten

Je bent van nature analytisch en hebt een strategische blik. Met jouw goede sociale, communicatieve vaardigheden en politiek-bestuurlijke sensitiviteit kun je omgaan met een grote diversiteit aan contacten en weet je hierbij de juiste toon te raken. Je hebt overtuigingskracht en vindt het een uitdaging om visies om te zetten naar plannen en resultaten. Je bent niet bang om initiatief te nemen en beschikt over uitstekende digitale vaardigheden. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Om succesvol te zijn, beschik je daarnaast over:

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan binnen een politieke/bestuurlijke organisatie;
  • kennis en ervaring als adviseur in het werkveld water en/of klimatologie.

 Wat biedt Gemeente Beverwijk jou?

  • afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring een salaris in schaal 11, tussen €3.080,-
  • en € 4.850,- bruto per maand;
  • 17,05% individueel keuzebudget én een ABP pensioen;
  • Veel verantwoordelijkheid en ruimte om de functie in te vullen;
  • ruime faciliteiten voor studie en opleidingen en een goede balans tussen werk en privé.

Beverwijk: jouw stad

Gevormd door de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee, is Beverwijk met ruim 40.000 inwoners een middelgrote gemeente. De gemeente Beverwijk doet het allemaal nét iets anders. We zijn doeners die werken op een eigentijdse manier. Onze werkplekken laten dit ook zien. Gekleurde muren, grote gezellige tafels, duobanken en flexplekken. Jouw werkplek is midden in de stad en pal tegenover het trein- en busstation van Beverwijk. Vanuit Haarlem, Amsterdam en Alkmaar dus goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het team Omgeving, een van de vijf teams van de afdeling Ruimte. Kerntaak van deze afdeling is adviseren, beleid vormen, uitvoeren van werkzaamheden in en het beheren van het fysieke domein. Het team Omgeving bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Het team Omgeving ontwikkelt ruimtelijk beleid in samenwerking met inwoners en bedrijven in de stad en vertegenwoordigd de gemeente in regionale ruimtelijke overleggen.

Meer informatie

Heb je vragen over de vacature? Rob van Menen of Erik Warns, senior beleidsadviseur Klimaat, beantwoorden ze. Zij zijn bereikbaar via 0251 256256. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met José de Koning of Marlieke van Eerden (team HR) via 0251 256 256.

Solliciteren op de functie van Adviseur Klimaat & Water

Spreekt deze vacature je aan? Reageer vóór 2 oktober 2019 ter attentie van Rob van Menen, teamleider team Omgeving, via onze sollicitatiepagina.

De gesprekken staan gepland op woensdag 9 oktober van 14.00-17.00 uur.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.