Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Adviseur Grondwater

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Rotterdam
Geplaatst 3 maanden geleden

Bij hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard werk je met ruim 350 collega’s dag in dag uit voor droge voeten en schoon water binnen de regio. De kerntaken van ons waterschap – voldoende water, schoon water, stevige dijken en gezuiverd afvalwater – hebben op het oog niet veel met elkaar te maken. Maar schijn bedriegt! Vaak kun je het één niet los zien van het ander. HHSK voert zijn taken daarom uit met een brede kijk. Dat wil zeggen: rekening houdend met alle factoren die van belang kunnen zijn.

Om deze belangrijke taak goed uit te blijven voeren zijn wij op zoek naar gedreven mensen. Mensen die zich willen inzetten voor water. Die samen resultaten willen bereiken en innovatieve ideeën aandragen. Ben jij zo iemand? Word dan onze nieuwe collega in de functie van:

 

Adviseur Grondwater

 

Wat ga je doen?

Jij vertaalt de Waterwet en de regels van het waterschap naar praktijksituaties. Je voert overleg over meldingen en vergunningaanvragen inzake grondwater en beoordeelt deze op de effecten, zowel voor de omgeving als voor ons watersysteem. Je zorgt voor een correcte en tijdige afhandeling van de vergunningaanvragen en meldingen. Verder beoordeel je technische rapporten als bemalingsadviezen, effectenrapportages en monitoringsvoorstellen, en neem je deel aan diverse kennis- en werkgroepen.

Je bent vaardig in de beoordeling van vraagstukken waar grondwater een rol speelt. Je bent aanspreekpunt voor de interne organisatie voor wat betreft eigen plannen met betrekking tot grondwater als het gaat om wet- en regelgeving, advisering, beleidsontwikkeling en participatie.  Je zorgt samen met je collega’s voor de implementatie van de Omgevingswet binnen de afdeling. Jouw werk draagt sterk bij aan de bewoonbaarheid van het beheersgebied. Jouw resultaat is het vertrekpunt voor de toezichthouders.

 

Wat maakt je succesvol?

Jij bent een proactieve, sociale collega. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden en past je stijl aan op je gesprekspartner. Je bent operationeel ingesteld en hebt een proactieve hands-on mentaliteit. Accuraat werken onder druk is voor jou geen probleem. Naast deze kwaliteiten heb je  bij voorkeur ervaring binnen het werkveld weg- en waterbouw, aanvullende opleidingen zoals basiscursussen vergunningverlening, Waterwet en/of Grondwater strekken tot de aanbeveling. Ook beschik je over een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde, relevante opleiding.

 

Wat bieden wij?

HHSK biedt jou een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en werkervaring. Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (vergunningverlener) conform CAO Waterschappen en heeft een salarismaximum van € 4.347,– bruto per maand (loonpeil 1 april 2019). We bieden je graag een fulltime dienstverband van 36 uur (32 uur is bespreekbaar).  Naast het maandsalaris heb je ook een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van 20% van het salaris. Dit budget geeft jou de vrijheid om zelf te beslissen of je je basissalaris maandelijks wil aanvullen, extra verlof wil kopen of bijvoorbeeld een studie wil financieren. Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Meer weten?

Zit jij vol met vragen over deze uitdagende functie? Je nieuwe collega Thomas van Haren, vergunningverlener, beantwoordt ze graag voor je! Hij is bereikbaar op donderdag 7 maart 2019 en op 14 maart 2019 tussen 13.00 – 14.00 uur op telefoonnummer 06-11703783. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met Jet Bloemhoff-Bevers, recruiter, 06-54901704.

 

 

Solliciteren!

Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 17 maart 2019 je motivatiebrief en CV via onderstaande knop. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een spoedige reactie verwachten op je sollicitatie.

De eerste gesprekken voor deze functie staan gepland op maandagochtend 26 maart a.s. tussen 09.00 – 12.00 uur.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.