Sweco Nederland B.V.

Adviseur elektrotechniek & procesautomatisering

Sweco Nederland B.V.

De Bilt
Geplaatst 2 maanden geleden

Voor onze afdeling Watertechnologie zoeken wij een ervaren Adviseur elektrotechniek & procesautomatisering!

Functieomschrijving:
De vraag naar duurzame watertechnologische oplossingen wordt steeds groter. Schoon water, duurzame energie, reductie van CO2, klimaatadaptatie en dit alles in een toenemende verstedelijkte omgeving is voor nu en in de toekomst steeds meer een uitdaging in ons vakgebied. Ook Nederland wordt geconfronteerd met deze veranderingen. Met jouw drive en ervaring werk je samen met je team aan resultaten die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Ik ben nieuwsgierig hoe jij hieraan bij kan dragen. Bel je mij? ‘
Nard Klaassens
Teamleider Afvalwater en Gemalen

Sweco is het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa. Wij zijn 16.000 collega’s, waarvan ruim 3.000 professionals in Watertechnologie en Watermanagement. We zijn betrokken bij de gehele waterketen: van drinkwaterwinning tot riolering en van transportsystemen tot afvalwaterzuivering. Jouw toekomstige functie valt binnen de afdeling Watertechnologie, divisie Water en Energie. Onze afdeling bestaat uit circa 50 professionals die zich richten op engineering en consultancy op het gebied van procestechnologie, process engineering, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, instrumentatie en industriële automatisering.

Wij geloven in de kracht van het team, waarbij iedereen belangrijk is: samen met klanten leveren onze teams state-of-the-art oplossingen. Daarbij verbinden wij als geen ander water en energie aan elkaar en zorgen we voor concrete invulling van abstracte begrippen zoals asset management, energietransitie en klimaatadaptie.
Onze klanten zijn met name de drinkwaterbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies, de aannemerij en industrie. Voorbeelden van projecten waar we aan werken zijn:

 • Rioolwaterzuivering Leidsche Rijn;
 • Industriële afvalwaterzuivering Chemours Dordrecht;
 • Drinkwaterpompstation De Put;
 • De Nieuwe Afsluitdijk.

Onze corebusiness is advisering en engineering. In voornamelijk multidisciplinaire projectteams werk je aan projecten op het gebied van installaties voor drink-, proces- en afvalwater en infratechniek in zowel binnen- als buitenland. Je doorgrondt technische systemen in de elektro-, besturings- en procestechniek. Enkele voorbeelden van installaties waar je aan kan werken zijn rioolwaterzuiveringsinstallaties, slibverwerkingsinstallaties rioolgemalen, poldergemalen, bruggen, sluizen en stuwen. Naast het leveren van vakinhoudelijke kennis vervul je in projecten een sturende en coördinerende rol vanaf de conceptuele fase tot en met de realisatie- en nazorgfase. Onze klanten herkennen je als expert en waarderen je om je visie op alle aspecten die te maken hebben met integrale sturing en monitoring van de assets. Samen met onze deskundige collega’s zorg jij ervoor dat excellente projecten aan onze klanten worden geleverd.

Wij zoeken:

 • Je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een minimaal 10 jaar werkervaring opgebouwd binnen het werkveld Elektrotechniek, Industriële Automatisering of vergelijkbaar. Relevante ervaring met drink-, industrie- of afvalwater en/of werken in de ingenieursbranche is een pre;
 • Je bent doortastend en klantgericht en je toont initiatief;
 • Je bent in staat adviezen en ideeën op een overtuigende manier te presenteren;
 • Je bent open en mensgericht, toegankelijk en betrokken;
 • Je werkt gestructureerd en professioneel;
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift;
 • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken.

Wij bieden:
Bij Sweco werk je mee aan de uitdagingen van onze klanten. Samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen we de samenlevingen en steden van de toekomst. Je krijgt bij ons de kans om mee te werken aan de meest uitdagende internationale, nationale en regionale projecten. Voortdurende ontwikkeling en als de beste begrijpen wat onze klanten nodig hebben blijft de basis van ons succes. Voortdurende professionele ontwikkeling is daarom een vereiste binnen Sweco. Wij bieden een goed arbeidsvoorwaardenpakket en investeren in jouw persoonlijke groei- en loopbaan. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij elke dag het beste in jezelf naar boven kunt halen.

Ons bedrijf bestaat uit nieuwsgierige collega’s die resultaten willen zien, een toegevoegde waarde willen zijn voor klanten en gedreven zijn om echt het verschil te maken. Werken bij Sweco doe je dan ook samen. Samen met klanten, samen met collega’s. Je bent onderdeel van een dynamisch team waarin iedereen meetelt en we betrokken en benaderbaar zijn. Zo is het prettig werken bij én met Sweco.

Geïnteresseerd?
Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Nard Klaassens, Teammanager Afvalwater & Gemalen, telefoon 0651781030, of via nard.klaassens@sweco.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anneloes Spijker-Doek, Resourcemanager telefoon 06-10908156, of via anneloes.spijker-doek@sweco.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.