Vitens

Adviseur drinkwaterkwaliteit

Vitens

Geplaatst 12 maanden geleden

Vitens heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

Adviseur drinkwaterkwaliteit
(team Technologiecentrum Asset Management) / 40 uur, Zwolle

 

De uitdaging
Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is vanzelfsprekend voor onze klanten, maar vraagt veel van onze organisatie. Zeker als we later ook onze (klein)kinderen zorgeloos willen laten genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veilig stellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn.

Als adviseur drinkwaterkwaliteit ben je vraagbaak bij Vitens over drinkwaterkwaliteit. Je werkt binnen het team Technologiecentrum, een onderdeel van de afdeling Asset Management (AM). De adviseur werkt veel samen met de senior adviseur drinkwaterkwaliteit en met de afdeling Laboratorium.

Het team Technologiecentrum (25 collega’s) is het kenniscentrum dat door advisering en regie op innovatie bijdraagt aan een optimale en efficiënte bedrijfsvoering van het drinkwatervoorzieningsproces. In het technologiecentrum is specialistische kennis van de kernprocessen van Vitens verenigd, te weten: hydrologie, waterkwaliteit en gezondheid, procestechnologie en distributietechnologie.

Het technologiecentrum wordt als kennisautoriteit herkend en erkend, binnen en buiten Vitens.

 

Wat ga je doen als Adviseur drinkwaterkwaliteit?

  • Als adviseur drinkwaterkwaliteit breng je adviezen op strategisch/tactisch niveau uit aan de directie, het management en aan specialisten/adviseurs van Vitens omtrent de ontwikkeling in drinkwaterkwaliteit en de betekenis daarvan voor het bedrijfsbeleid en de bedrijfsvoering.
  • In deze uitdagende functie heb je een rol in het opstellen, bijstellen en rapporteren over het meetprogramma waterkwaliteit met een accent op (moleculaire) microbiologie. Hierbij ben je in staat om de betekenis van de nieuwste technologie voor dit meetprogramma op waarde te schatten.
  • Je rapporteert jaarlijks over de ontwikkelingen in o.a. (microbiële) (drink)waterkwaliteit en toetst deze daarbij aan wet- en regelgeving alsmede aan beleid. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd over (het voorkomen van) de betekenis van micro-organismen in het milieu en in het drinkwater.
  • Hierbij interpreteer je grote hoeveelheid gevalideerde data, die met name door het laboratorium geleverd worden.

 

Daarnaast adviseer je bij de Vitens- beleidsbepaling op het gebied van microbiologische waterkwaliteit. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de microbiële activiteiten tijdens winnen, zuiveren en distributie en het hygiënisch werken.

Op eigen initiatief kom je met voorstellen betreffende beleidsaanpassingen aan de hand van nieuwe (wetenschappelijke) inzichten. Deze komen mede voort uit onderzoek dat je binnen de Vitens Innovatie- en Onderzoeksagenda uitvoert of begeleidt.

Deze boeiende functie is zeer gevarieerd. Je geeft opleidingen en lezingen intern en extern op het eigen vakgebied (moleculaire) microbiologie. Bezoekt (inter)nationale congressen en symposia.

Je vertegenwoordigt Vitens in externe kennis- en contactgroepen en brengt daarbij Vitens standpunten in. De adviseur vertegenwoordigt Vitens in trajecten voor normstelling van (microbiologische) drinkwaterkwaliteit. ]

 

Kennis en vaardigheden

Deze functie vraagt om een veelzijdige persoonlijkheid, een strategische denker en tegelijkertijd een praktische doener die (wetenschappelijke) complexiteit kan reduceren tot werkbare vormen en bedrijfsimplementatie. Daarnaast ben je in staat aan te sluiten bij anderen maar wel weet te staan voor z’n zaak.

Je hebt een afgeronde WO-opleiding, met microbiologische vakkennis (moleculair biologische technieken, bijvoorbeeld RT-PCR, NGS) op het gebied van genomics en metobolomics.

Je hebt bij voorkeur kennis van toxicologie, analytische chemie en (big) data-analyse.

Ervaring met monstername en laboratoriumprocessen en met drinkwaterprocessen van bron tot tap strekt tot aanbeveling. Je hebt werkervaring in een adviserende functie.

 

Wat biedt Vitens jou?

De functie ingedeeld in schaal 10 van de WWB CAO. Het bruto maximum voor een maandsalaris bedraagt €4.167,-. Indicatie voor het bruto maximumjaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaardenbudget bedraagt € 61.000,-. De standplaats is Zwolle, maar er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop.  Verder is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Over Vitens
Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaan. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kan doen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

 

Meer informatie
Heb je eerst nog vragen over de functie, stel deze gerust aan  Johan Driessen, teammanager Technologiecentrum (06-51032028).

 

Solliciteren op de functie van Adviseur drinkwaterkwaliteit
Als jouw interesse is gewekt, dan wij zien graag jouw CV met motivatie uiterlijk 22 juni 2018 via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 Trefwoorden: advies, adviseur, consultancy, kwaliteit